Čia šioks toks reportažas iš mano bokšto. Žodžiu, ką aš galiu pasakyti - šeštadienį geiminau iki kokių 4 ryto gal. Miegu, miegu - prabundu apie kokia 11 val. ir mastau - kad kažkaip negudriai ir nekonkrečiai čia organizavomės pažaidimus į sekmadienį, plius formumas anaiptol nebuvo ištinęs nuo pasiūlymų ir noru kažką lošti. Dauguma užsirašė lošti Eldritch Horror, o manęs kažkaip netraukė. Imu derinti su Povke, kuris ima derinti su Versečiu. Versetis guli paslikas iš po vakarykščio baro (pasirodo, ne vienintelis aš ėjau gulti ketvirtą ryto). Povkė sako - jei bus Robkė - gal piratus ? Derinu su Robke, dar lovoje gulėdamas. Robkė pareiškė, kad jam 13 valandą į klubą netinka, nes jis vis nespėją (jau antrą kartą) susitvarkyti su šeimos reikalais. Nu ir jis, mol, tipa - pass. Tada Povkė sako, ai - aš irgi pass. Aš galvoju, gal ir man pass ? Bet paskui trinktelėjo - gi šis sekmadienis - VIENINTELIS šį mėnesį, kai GALIU eiti į klubą ir tam nemaišo darbas. EISIU... keliuos, ruošiuos, Justas pažadėjo paimti, sakau grynai dėl fasono įsimesiu Blue Moon, galės po EH partijos Simas su Maroom pasikapoti. Išeinu į lauką Justo laukti- o lieja, kaip iš šlangos, lietus šoninis - skietsargis visai nesaugo (gerai, kad turiu žmoną, kuri paskutinę minutę man jį įbruko). Gerai, kad Justas nevėlavo, tai net nepraėjus minutei jis atvarė, nors permirkt biškiuką spėjau. Nuvarom į klubą ir pasirodo, kad be Eldrich žaidėjų, kitų kaip ir nebus - nu kas tau eis per tokį šuninį orą į lauką. Nėra ką daryt, jungiuos su draugais gelbėti pasaulio nuo dark entity. Palaukiam kiek, ateina Maroom kiek pavėlavęs. Tiesa, tarp mūsų buvo seniai matytas vienas šaunus žmogus - Mindaugas. Ir man patiko jo frazė, kol dar nepradėjom žaisti - "taiip....ir ką čia mums dabar reiks padaryti ?"

Primetat, čia reiks tuoj gelbėti pasaulį ir mes, kaipo tokie "patyrę" tyrėjai , čia susirinkę ir staiga we go - e, a ką čia daba darysim ? Žodžiu, užmušė. Justas buvo kiek žaidęs tą žaidimą, tai jiedu su Donce paaiškino taisykles. Pradėjom žaisti patį pirmą, suprask, lengviausią scenarijų, kurio mėsa buvo, kad nūnai tūlas ancient ir su negerais ketinimais dievas Azathoth, ar kažkaip panašiai (visi jų vardai sunkiai tariami, bet skamba fancy ir įtikinamai), ketina prabusti milijardinio metų slumber'io ir nusiaubti mūsų pasaulį. Reiks jam pasakyti "niu, niu, niu...". Gavau tokį rimtą, pagyvenusį politiką, kuris turi gerą įtaką ir daug ryšių - gali pirkti kontrabandinius ginklus ir šmugeliuoti juos saviškiams, o taip pat savo actionus aukoti kitų actionams. Neblogas gezas. Plius jis dar turėjo sexy asistentę sekretore. Taisyklės kaip dabar manau - salyginai nesunkios, nors į knygą lindom dažnai, tiksliau lindo Justas, o Doncė- iš jos neišlindo. Apie eigą daug nepasakosiu, nes bijau išsiplėsti, todėl trumpai. Pradžioj mėginom uždarinėti atsivėrusius portalus ir mušti šmarą, pro juos lendančią, bet kadangi buvom neapsiplunksnavę lievakai - stipriai failinom. Paskui aš sakau - vyrai, einam levelintis. Nu ir kai pradėjom tai daryti - pajudėjo š*das į teigiamą pusę. Prieš pabaigą jau net stebėjaus - kažko lengva labai - kauliuką ridena visi kone idealiai, turim daiktų, padejėjų ir burtų ir ginklų - gal ką darom ne taip ? Vienu metu aš, Donce ir Simas buvom palaiminti ir ant lendos nebuvo nei vieno monstro ir nei vieno portalo. Alas... paskui prasidėjo bajeriai - po vieną netekom visų blessingų ir pasipylė "gėris". Trumpai - laimėjimo tikslas yra vystyt tyrimą rimtą ir tam yra trys kortos, o jos ten gerai užtrunka, kol suvartai, net po kelis roundus. Tai kol mes taškėm monstrus ir uždarinėjom vartus, mažai kreipėm dėmesio į tai, o paskui kai jau reikalas prispyrė , puolėm ten. Ar taip sutapo, bet kulminacija buvo kaip per filmą - matom kad Doom track'as jau sparčiai artėja prie pabaigos, bet mes baiginėjam paskutinį tyrimą. Idomiausia tai, kad jį įvykdėm, bet reikėjo dar išgyventi dar ir Mythos fazę, kuri paprastai yra pati nemaloniausia ir ten vyksta tikrai negeri dalykai. Ir jau matom, kad atsiverę yra trys raudoni portalai ir mes jei bent du uždarom - išgyvenam. Pirmas failino Mariukas ir pasitaikyk tu man taip, uždarymui reikėjo tokių skill'ų kurių jis turėjo mažiausiai. Jam nepavyko, o paskui sufailino ir dar kažkas. Ir pasaulis, kurį mes dabar visi pažįstam - nustojo egzistuoti. Atėjo kažkas siaubingo ir jį nuniokojo ir nieks nieko negalėjo padaryt prieš tokį blogį. Ech... ale kaip pirmam kartui, manau pavarėm neprastai.
Mintys apie žaidimą. Nesu žaidęs nei Cthuthlu nei Arkham, tik Mansion of Madness, kuris man nepatiko. Maniau, kad taip bus ir su šituo, bet buvau maloniai nustebintas. Žaidimas tikrai gerai sulindo ir manau žinau dėl ko. Šis geimas yra "light" versija Arkham Horror, kuris turi nerealiai gilų flavora ir backgroundą (netgi knygos yra), o visi žino, kaip aš mėgstu istoriją ir background'ą (dar iš magijos laikų). Tai va, čia ji yra ir gerai suvystyta. Verti kortą, o ten nėra tiesiog - ridenk tą kauliuką du kartus, o aną - penkis, bet nupasakojama ką tu darai ir kodėl. Aš net imdavau kortas iš kitų žaidėjų ir improvizuodavau, skaitydamas flavorą. Taigi, tas falvoras geras ir jo pateikta ne per daug, kaip tik kiek reikia. Gali jausti žaidimo tempą ir planuoti kažkiek į priekį. Jaučiasi komandinis žaidimas ir turi tikrai veikti kaip komanda. Aišku, kiek užtrukom, gal kaip pirmą kartą net per daug, bet pradėję nuo kažkur antros valandos (kol susirinkom ir kol išmokom taisykles) lošėm iki kokių aštuonių. Ilgokai, bet kiti kartai jau bus trumpesni, nes mokėsim taisykles, nors kiti scenarijai, pasak Doncės - sudėtingesni. O tą pirmą scenarijų tikrai buvo įmanoma įveikti, nes kažkur vienu turnu suklydom, plius kauliukai neiškrito. Faktas, kad pastoviai reikia turėti "clue" prie savęs, nes vieną kartą neturėjimas labai pakišo koją. Ir reikia pasiskirstyti - vienas yra geras monstrų medžiotojas, kitas - gerai moka uždarinėti portalus. Mano rolė - aš pirkau ir visiems dalinau daiktus, bent jau iš pradžių. Sunkūs yra žaidimo pradžia ir pabaiga. Mid-game yra lengva, nes jau turi daiktų ir ginklų ir dar pabaiga nesukelia įtampos. Žaidime nėra tokų bajerių, kaip pakartotinis sanity check'as, kuris labai visus nervino Mansion'e. Aiški turnų sistema ir aiškios fazės. Donatas sakė, kad dar žada įsigyt du papildymys ir tai yra būtina, nes kai kurių miestų kortų kalades mes pershuffle'inom po porą kartų, traukėm tas pačias kortas ir skaitėm tą patį eventą. Kai bus daugiau kortų - to nebus, nes expos - priduoda ne tik kortų, bet ir daiktų, burtų, scenarijų ir netgi papildomą Arktikos lentą. Plius - lošėm šešiese. To pliusai yra - daug savybių ir padengta visa žaidimo lenta, minusai - labai ilgai užtrunka ir daugiau žaidėjų lemia baisesnius efektus (atsidarinėja po kelis portalus, lenda po kelis monstrus ir pan.)
Taigi, sekmadienį kaip nekaista visai dailiai užskaitau ir manau net pasiskaitysiu taisykles per kokią naktinę, nes manau, norėsiu dar bent kartą pamėginti išgelbėti pasaulį.