In the next episode of Spartacus : Blood and Treachery, watch next sunday, on STARZ....
Esu nusivylęs biški sekmadieniu, nes mes tiesiog nebaigėm žaisti...

Jo, čia yra biškiuką žiauru, bet tokia realybė. Nors žaidėm tik 4-se (Žydrūnės nebuvo), bet kažkaip ilgai sukosi reikalas ir nežinau kodėl. Be to, Povilas ir Tomas ryškiai nuobodžiavo, tai realiai mes su Gintaru kaišiojom vienas kitam pagalius į ratus. Trumpai apie tai kas ten vyko.
Paaiškinau taisykles, kaip galėjau grečiau ir pradėjom scheminti. Pirma klaida yra ta, kad pradėjom nuo 1 influence. Tai nereiktų daryti dėl to, kad pradžioje to neprarasi ir yra dzin daugelis pavojingų kortų. Pamaniau, 4-se greit sužaisim, o ir ant dėžės rašo tik 2 - 3 valandos. Bet va, kažkaip lėtai stūmėsi viskas. Moralas - reikia kitą kartą pradėt nuo 3 influence, nes bus win-win situacija: yra pradžioj ką prarast, iškart jau gali žaisti galingesnes kortas ir sutrumpėja žaidimo trukmė. Kitas dalykas - Povilui sunkiai ėjosi suprasti kovos sistemą, nzn kaip Tomui. Nu jinai yra paini, bet ne ant tiek kad būtų tamsus miškas. Povilas ir sako - "nu ir sunkus čia geimas..." , mums akyse klaustukai tik pop. Tai ir pradėjom rinkti tą influence pamažu , daug maž tolygiai. Buvo bajeris su pirma turgaus diena - pati pirma korte aukcione atsiverčia... nagi spėkit kas ? Ogi Ganikas ! Taip ir nusviro rankos... Povilas į saują paėmė visas savo monetas ir nupirko jį su visais batais (15 monetų). Ginte gal mikliai prisipirko ginkluotės, turėjo jis ir kardą ir ietį ir skydą ant galo. Me ? Nu man kaži ko sunkiai sekėsi su pinigais, kas buvo nelogiška, nes gi buvau Varinijus, Romos pretorius, o toks turėtų maudytis piniguose ir merginose. Galiausiai pavyko nusnaipinti Teokolį. Jis labai kontroversiškas čiuvas, bet be tinklo ir tridančio jo geriau į areną neleisti. Tam tiklui dar nupirkau ir Barka, kuris labai gražioje kovoje nukrovė malkų ilgab***iui Segovaksui, jį sužeisdamas. Vėliau nusipirkau ir tinklą, bet vis dar pasiūloje nebuvo tridančio. Pas Toma atsirado Sedulus, kuris buvo porą kartų, kaip Sabonis išbėgęs į aikštelę ir gan neblogai ten pasirodė. Vėliau jis nupirko THE Žudiką, bet neturėjo jam ką įduoti į rankas (anas gali atsinešti du weaponus, but no armor), bet žudikas pralošė kovą ir tuometinis host'as (aš) pasmerkė jį myriop. Vėliau Tomas tą patį padarė su Barka. Žudiko atminimui, jis pavėluotai nusipirko ginklų - tridantį ir kūjį, už kurį permokėjo ko gero trigubai. Povilas už grašius nusipirko Otto ir Periklį ir tuo metu pas jį luduse buvo kiečiausi gladiatoriai visoje Kapujoje. Ganikas nesunkiai tapo čempionu (a kaži kodėl ?). Jis taip užrietė nosį, kad vienoje kovoje nukirto mano Teokoliui galvą. Likau be nieko. Ludusas be gladiatorių - pavijinga diela, kad nupirkau iš Tomo Agroną už 5 aukso, kas yra labai gera kaina, nes parduotuvinė jo kaina yra 4, BET... su kitu turgum atvirto Kriksas ir aš jį nupirkau už 8 aukso. Tada pasijutau kaip per tą filmuką - Tomas ir Džeris, kai pelė apgauna katiną, tas kažką puola daryti ir paskui maždaug , like - wait a tick.. ir atsiranda tokia asilo galva su užrašu "Ass"

Pagalvojau, a nafig pirkau Agroną ?? Nu bet vienišas gladas yra pažeidžiamas dalykas, ypač jei jis iš tų - elitinių. Tai puikiai įdodė Tomas, kuris sukėlė revoliuciją, ko pasekoje pabėgo vienintelis mano gladiatorius - Egiptietis, kurį už gan gerą kainą įsigijau praeitos dienos turguje. Va taip ir maklinom. Taigi, kai gavau Kriksą, jis vos spėjo laimėti vieną kovą, kai nutarėm, kad einam namo.
Kas laimėjo bbz, bet ko gero laimėjęs būtų Gintaras su Glaberiu. Ironiška ar ne ? Tuo labiau, kad naudojom house rule, kai abi Glaberio savybės reikalauja nebe 3, o 4 kortų. Gintaras buvo užtaupęs apie 10 guard'ų ir per turną rankoj turėdavo apie 7-8 kortas. Žiauriai OP. Primeskit, vien jas pardavus, gautusi apie 10 aukso, jau neskaitant, kad gali pakenkti belen kiek. Jaučiu kitą kartą reiks daryt, kad abi savybės reikalauja naudoti po 5 kortas. Ir jis jau buvo pritaupęs 7 influence, tai su guardais virualiai buvo apie 10. Pas Povilą buvo tuo metu ar ne 6, pas mane taip pat 6, o Tomas rinko butelius ir bomžiavo su vos 3 įtakos.
Realiai, biški pasigedau good old backstab'o. Aš pats kelis kartus apgavau Ginte, vieną kartą lengvai - Povilą. Tomas dar vieną kartą kažkam įstūmė ragą and thats it. Iš Tomo (kaip kadaise ir iš Povkės Gečo) tikėjaus daugiau, nes jie yra įžymus to reikalo meistrai. Nu bet vogti tai neisi, gi... ?
Taigi, sekmadienio neužskaitau, kažkoks kvailas jausmas - kaip galėjom nebaigt geimo , kai toks Talismanas iš esmės trunka žymiai ilgiau ??

Ir liūdna, kad Tomo ir Povilo prie Spartako lentos daugiau nebepamatysim, o jei visai savi ir smagūs vyrukai.