Autorius Tema: 2015.01.04 Sekmadienis  (Skaityta 26906 kartus)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
Ats: 2015.01.04 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Sausis 05, 2015, 07:30 »
Geras reportas Mariuko ! Aš puikiai prisimenu tą sekmadienį, kai nutariau išmėginti krūvą dar nežaistų geimų klube. Vienas iš tokių buvo DT, kurį maloniai sutiko paaiškinti ir su manim pažaisti Mariukas. Pasakysiu tik vieną dalyką, ką turi gerai žinoti sėsdamas žaisti DT su Marium - bijok jo Telepato. Arba stenkis jį greitai neutralizuoti. Jis su savo Telepatu išvartė kokius tris mano padarus. Bet tuomet mano MVP buvo Naga. Jinai sugebėjo prisėlinti tyliai ir per siaurą plyšiuką su teleskopine ietimi įsmeigti ją Telepatui į ausį. O paskui pagriebusi kažkokį sužeistą padarą pabėgti iš požemio. Dar iki šiol neįsisvaizduoju, kaip man tada pavyko laimėti. Beginners luck, ne kitaip. Bet partija buvo epinė vis tiek. Mariukai - mes būtinai pakartosim tą reikalą kada nors :)
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #16 Įrašytas: Sausis 05, 2015, 21:31 »
Geras reportas Mariuko ! Aš puikiai prisimenu tą sekmadienį, kai nutariau išmėginti krūvą dar nežaistų geimų klube. Vienas iš tokių buvo DT, kurį maloniai sutiko paaiškinti ir su manim pažaisti Mariukas. Pasakysiu tik vieną dalyką, ką turi gerai žinoti sėsdamas žaisti DT su Marium - bijok jo Telepato. Arba stenkis jį greitai neutralizuoti. Jis su savo Telepatu išvartė kokius tris mano padarus. Bet tuomet mano MVP buvo Naga. Jinai sugebėjo prisėlinti tyliai ir per siaurą plyšiuką su teleskopine ietimi įsmeigti ją Telepatui į ausį. O paskui pagriebusi kažkokį sužeistą padarą pabėgti iš požemio. Dar iki šiol neįsisvaizduoju, kaip man tada pavyko laimėti. Beginners luck, ne kitaip. Bet partija buvo epinė vis tiek. Mariukai - mes būtinai pakartosim tą reikalą kada nors :)

Pamenu tą epinę kovą, berods ar tik ne minimalia persvara ir pralaimėjau 4:5. O Telepatas yra labai geras pačioje žaidimo pradžioje, kai dar nėra išmėtytos combat kortos. Svarbu tik nutaikyti momentą ir jį puikiai išnaudoti.

Jei Ramai tik bus noro kada išbandyti DT - sakyk, pasiplanuosim ir sužaisim :)

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #17 Įrašytas: Sausis 06, 2015, 17:36 »
Na mano kiek apsivelavęs atsiliepimas apie 7dienį žaistą vieną vienintelį žaidimą - Pillars of the Earth, bet geriau vėliau nei niekada :D
Tai va Pillarsus šįkart palyginsiu su Led Zeppelin - Stairway to Heaven gabalu. Jis yra subtilus, nerasi neapgalvoto, nereikalingo garso. Atsipūtęs pradžioje perauga į jausmų audrą artėjant link dainos pabaigos. Pradžioje nežinai ko tikėtis, bet pabaigoje supranti, kad girdėjai, pajutai kažką nuostabaus. Pasibaigus dainai atrodo, kad ją supratai, bet kitą kartą klausydamas vėl ir vėl tą patį kūrinį gali pažvelgt iš įvairių pusių. Tokie man pasirodė ir pillarsai. Itin graži grafika (kaip kad gitarų skambesys dainoje), nedaug darbininkų ir kubelių resursų rūšių (pagrindas - smėlis, medis ir akmuo bei super extra nuostabus - metalas) (keli pasikartojantys, bet vienas su kitu nuostabiai derantys akordai). Žaidimą kaip ir gerą dainą pagyvina papildomi veikėjai su savo savybėmis (muzikiniai perėjimai), eventai, eilės traukimas (atitnkamai nenuspėjamos solo partijos), kurie priverčia tave kiekvienu metu kiek pakoreguoti savo taktiką, veiksmus ir trumpalaikius tikslus - kas ir sudaro mano manymu itin gerą balansą tarp suplanuotos ilgalaikės strategijos ir veiksmų čia ir dabar. Sorry Ramai, bet šitas man Spartaką aplenkė visa galva. Net ne tai kad užsimaniau serialą pamatyt, bet noriu turėt savo kolekcijoj kažką panašaus į pilarsus (sakei, kad juos sunku gaut).

Jei pasipasakot kaip man sekės tai... nelabai :D žaidimo pradžia - paaiškinamos taisyklės. O ką daryt toliau? kuriuo keliu judėt? kokie veiksmai vertingesni? Kokias korteles imt? Aišku Ramas už rankos nenuves į pergalę, todėl reikia suktis pačiam.. suktis vietoje kaip sakant :D nes žaidimui einant į pabaigą kaip kokie Vietnamo flashbackai man ėjo klaidingi sprendimai akimirkos, kortelės ir ėjimai, kuriuos ėmiau, dariau, neįvertinau ir t.t. Tikrai norėtųsi dar kartą sulošt.. ir dar kartą.. nu ir dar kartą. Žaidimo viduryje buvau išsikėlęs sau sąlygą nelikt paskutiniam, tą ir įvykdžiau. Šaunuolė ir Žydrė, kuri ilgą laiką laikėsi šalia žadimo veteranų.

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #18 Įrašytas: Sausis 06, 2015, 19:37 »
Oaho, koks reportukas  :o Nors ir pavėlavęs, bet su stiliuku. Tokius mėgstu ir norėtųsi daugiau - pagarba. Aš netgi perklausiau tą Led Zeppelin dainą  :good:
Taigi, Pilarsai, kaip sakiau, yra nedėkingi truputį naujokams, nes subtilybių daug. Nors mano žmona, žaisdama pirmąją savo partiją laimėjo. Aš manau, kad ir tau su Žydre, lošiant kitą kartą (o tai manau tikrai nutiks), judu į viską žiūrėsite jau visai kitokiu kampu ir galvose bus visai kitokios mintys  :twisted:
Man sunkoka būtų lyginti tai su Spartaku, tai visiškai skirtingi žaidimai, bet kadangi žinau, kaip tave traumavo pirmą kartą Spartakas, puikiai tave suprantu. Euro geimų aš daug neturiu, nes ne tokios orientacijos esu  :oops: Todėl juos labai atsirenku. Pilarsai yra, neabejotinai pirmoje mano euro geimų sąrašo vietoje. Planuose yra dar kitas tų pačių kūrėjų darbas - "World Without End", su ta pačia nuostabia grafika ir kitokia, bet irgi rafinuota mechanika. Ten viskas vyksta 200 metų po tos didžiosios katedros pastatymo ir veiksmo vieta - pats Kingsbridžas. Tik jau žinoma, nebėra gyvo nei vienuolio Filipo, nei jo nemezio - vyskupo Veilrano. Jis pagal skalę kiek nusileidžia Pilarsams, bet tai aš sakau dabar, dar net nežaidęs, gali būti, kad pažaidus vertinimas pakis. Bet to, tau reiktų pamėginti sužaisti Pilarsus šešiese. Patikėk, tai labai keičia žaidimo dinamiką, nes ištraukt savo master builderį gaunasi dar sunkiau, ant galo "gerų" vietų ima trūkti kur jį padėti, tad dedi ten, kur lošdamas 5-se ko gero net nedėtum. Manau, tikrai dar bus proga pamėgint, tiek klube, tiek pas mane.

Beje, o serialą tu su Žydre pažiūrėk. Tik 8 serijos, per keletą vakarų gali sueiti - labai rimtas ir gerai lenda, patikėk. Plius, daug veikėjų ant kortų ir eventų tikrai atpažinsi  ::)
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...