Autorius Tema: 2015.03.08 Sekmadienis  (Skaityta 24144 kartus)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
Ats: 2015.03.08 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Kovas 07, 2015, 16:58 »
Man skambino Gintaras, jis pasirašo Starui.

1.Nostro
2.Simas
3.Karolukas
4.Ginte

Gaunasi teamais 2 x 2. Justai, nenori prisijungti ? For the MASSIVE free-for-all rumble :)
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

smikis

• Master
  • Įrašai: 513
« Atsakymas #16 Įrašytas: Kovas 08, 2015, 20:40 »
Tai va paėmėm starcraftą... Iškarto noriu atsiprašyt Simo už netyčini cheatinima ir smegenų confusinimą :) Žaidem Aš ir Karolis vs. Simas ir Nostromo, kas buvo good balansas, tik gal Ramas galėjo biški pasaugot Simą pradžioj ir nesiveršt link Karolio. Nuomononė, sužaidus antrą kartą, apie starcraftą man kiek pagerėjo, bet vistiek kovos mechanika nervina aukštam lvl. Nu yra total crazy shit kai tu turi unitų, bet nieko su jais negali padaryt, nes neturi jiem tinkamų kortu... Neįsivaizduoju ką reikėtų daryt išsitobulinus, kai combat dekas išsipustu kelis kartus. Turėtum advanced unitus, o kortos rankoj zerglingu :unknown: Na, bet čia tikriausiai praktikos reikalas ir sužaidus daugiau, būtų ta problema išsprendžiama. O va praktikos tikrai jautėsi trūkumas... Šiandien daug buvo momentu, kai norėjos rollback'int, nes padedi orderi ne ten, arba nepaskaičiuoji eiliskumo gerai.
Nepaisant visų nesklandumų šiandien pažaidėm visai neblogai, tik gaila, kad nebaigėm, vis nesigauna užsirašyt į victory list'ą :oops:

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #17 Įrašytas: Kovas 08, 2015, 22:02 »
Iškarto noriu atsiprašyt Simo už netyčini cheatinima ir smegenų confusinimą :)
Atsiprašymas nepadės - turėsiu atsilygint tuo pačiu :D
Mano SC debiutas buvo.. kaip čia pasakius. Palošiau NET du raundus. Nes kaip pagal visiems žinomą nerašytą taisyklę "noobą muša pirmą" visi ant manęs sušoko ir greitai sulesė su čytais ir kitokiom shady priemonėm. Net nespėjau normaliai įsigilint kas kur kaip su kuo valgoma (skraidoma). Praktiškai reportą tuo galiu ir baigt :D
Dėl Gintaro priekaištų dėl kovos negaliu daug pasakyt, nes nedaug jų patyriau, bet šiaip gal ir nėra didelės logikos, kai turi advanced unitus ir jie kovoj tampa nebeadvanced, jei neturi tinkamų kortų. Galėtų būt kažkoks statinis power/defense, o kortos tik pridėtų ar atimtų. Nu bet toks jau žaidimas, taisyklės visiems galioja vienodai.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #18 Įrašytas: Kovas 08, 2015, 22:34 »
Taigi, sulošėm Starą. Dėkui Simui, už tai kad pasiryžo, kad didvyriškai atlaikė klaikias atakas tu dviejų galgonų, nes man tai kraujas būtų užviręs. Kaip sakau, Simai - MES NEPRALAIMĖJOM, tiesiog jie nesugebėjo laimėti :) O jei rimtai, tai taip ir buvo. Suvalgė SImą anie du, pradėjo slinkt jūra zergų link manęs. Aš, supratę, kad jau bačka pradėjau išsikalinėti :) Nu sakau, bent jau fun apturėsiu. Bet gavosi tai, kad kuo labiau bajeravau, tuo geriau man sekėsi lošti - čia prarandu bazę, čia pastatau naują, tuo pačiu išnešdamas Karoluko bazę. Žodžiu, kaip pasakė Alioša Popovičius - "Negriuvau...", nes kiti baigė žaidimus, o kadangi norėjos namo ne su autiku važiuoti, teko vyniotis. Bet vis tiek buvo smagu ir kaip ir Gintaras, aš supratau, kad paktikos visai nebėra ir stipriai laminu šiame žaidime. Reikia daugiau lošti ir dar vienas faktas į akis - jokių team game. TIK FFA ! Nes dabar, vieną išnešą, kitam valandos suskaičiuotos. Net Karolis pasakė, kad visai neįdomu lošti dviese prieš vieną, nebėra įtampos, nebijai, kad kažką priešininkas iškrės. O Free-For-All mėsa yra ta, kad pvz lošiant trise ir daugiau jau atsiranda toks terminas - "mano priešo priešas - draugas". Ir kai du kapojas, nereiškia, kad trečias neįkiš pagalio, turėdamas keletą laisvų zerglingų. Tiesa apie frakcijas. Tikimybių teorija nesuveikė. Man labiausiai patinka teranai. Rinkaus paskutinis, nes prieš tai vaikinai ištraukė abu zergus ir protosą. Lieka man dvi teranų frakcijos ir viena likus protosų - labai didelis šansas, kad gausiu mėgstama frakciją. Kur tau - gavau oranžinį protosą. Gavosi pagal frakcijas lygios jėgos - protos and zerg vs protos and zerg. Ir Karolukas, kuris žaidė už protosus pavarė zealotų rušą :) Ech...

Beje, dėl kortų mechanikos, kuri taip nepatinka Gintarui. Brolau, pats matei, kokią klaidą darei šiandien - pastoviai per "research" actioną pamiršdavai traukti tris kortas. Tai kodėl tada skundies, kad rankoje nėra reikiamų unitų kortų. Vat ir išlindo atsakymas į mano klausimą - ar geriau swarminti basic unitais, ar eiti link stipresnių, technologiniu medžiu. Jei darai daug išradimų, ne tik atrakini nemažai žiauriai kietų kortų, bet ir pritrauki daug eventų, kurie kaip aš pabaigoj parodžiau, gaudamas ryverį, skautą ir zealotą visai už dyką, yra siaubingas gėris. Tokiu būdų atsiskiedžia kortomis kovinis dekas ir atsiranda galimybė išsitraukti ne tik daugiau, bet ir reikalingų kortų. Kaip antai , išradus pvz. tanko "Siege mode" , gaunamos dvi kovinės kortos grynai tankui, ne tik su afigenomis reikšmėmis, bet ir su splash galimybe. Plius dar išradimai ir strategijos, kur leidžia traukti papildomų kortų, plius auksiniai special "mobilize" orderiai, galima traukti po penkias ir daugiau kortų prieš mūšį, po atsirinkti kokias naudoti. Kaip jūs manot, kodėl šiandien man tik vieną kartą pritrūko skauto kortos ? Ogi todėl, kad keičiau kortas kaip pašėlęs. Plius, jei planuoji pvz, greitu laiku eiti ant tam tikrų unitų, verta kortas jau turimas rankoje patausoti kitam turnui :) Viskas čia padaroma, tik reikia žinoti, kas kaip veikia ir prašau čia neverkti. Šiaip man ši sistema nekerta per galva, nes nėra kauliuko, vadinas luck faktorius mažinimas iki minimumo. Čia jau turi derinti kortas, unitus, tikimybę ištraukti ir pan. - viskas remiasi į skill'ą.

Aš vis tiek dar noriu kada nors pavaryti tokį geimą, kur išsivystai pvz. iki archonų, arba su zergų "teršėju" (defiler) taškaisi plague ir dark swarm burtais ir matai į kokią neviltį jie varo priešininką :) Nors šiandien turėjau net du Carrierius (top tier massive protoss flagship) ir vieną tokį herojaus carrierį sutaškiau Karolukui... sweet....

Ačiū vaikinams už žaidimą, kada nors norėčiau vėl jus matyti prie to paties stalo, tik šį kartą jau sutaupytume laiko taisyklėms....

smikis

• Master
  • Įrašai: 513
« Atsakymas #19 Įrašytas: Kovas 10, 2015, 22:01 »
Ramai, visu pirma to be clear :) Nesakau, kad starcraftas yra broken ir as jo nebezaisiu niekada ir tikrai neteigiu, kad esu teisus 100%. BET.... tai kaip vyksta kova mane bugina del dvieju dalyku:
Pirma yra tai, kad turedamas unita, bet neturedamas jo kortos realiai esi fucked... nes:
        A.  Priesininkas puldamas visada ir taip turi pranasuma galedamas atsivest daugiau unitu.
        B.  Modeliuokim situacija. Jei tam paciam raunde as papuolu, isnaudoju tinkamas kortas, ir tada mane uzpuola. Mano kortos jau discarde ir ju as nebegaliu pasitraukt. Jei kokie 3-4 skirmishai, tai praktiskai isnaudosi visa savo ranka vienam musiui. Sutinku, kad combat kortas galima labai stipriai nusimetinet, bet ju zaidimo eigoj vis daugeja ir dekas smarkiai skiedziasi. Late game pradiniu unitu kortos tampa totalus shit.
Antra. Kazkaip vis permastinejau kaip vyko musiai zaidziant ir uzkliuvo toks dalykas. Jei papuoli su zenkliai didesnem pajegom, tarkim 6 vs 2 unitai, tai tavo kovine galia smarkiai nukencia... Gaunasi du skirmisai ir realiai kovoja tik tavo du unitai, o kiti prideda tik(!) po 1 damage... Kazkaip gaunasi kad, tie papildomi unitai isnaudoja tik labai maza dali savo potencialo :unknown:

Ramai, tikrai nenoriu trolint ir tampyt tavo nervu ir nepeikiu zaidimo, tiesiog va tokie pamastymai po sekmadienio... Tikrai neatsisakysiu dar kada pasikapot kosmoso platybese :)

Dar kas liecia sekmadieni, tai realiai per visa zaidima, apturejau tik dvi ar tris kovas, todel ranka visada buvo paruosta.. o del kortu patraukimo per reasearch tai pamirsau tik karta, ir tai pats Ramai priminei, kad pasiimciau :)

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #20 Įrašytas: Kovas 11, 2015, 07:52 »
Viskas yra ok, Ginte  :good: Aš suprantu, kad geimas nėra flawless. Jis savotiškas ir kitoks, bet čia ir unikalumas. Man tikrai patinka, kad nėra kauliuko.
Kas liečia tavo punktus. Well... juk realiai , jei tu turi unitą, bet neturi kortos - pagalvok, galbūt tokia pat situacija yra ir pas priešininką ? Pameni, Simas kiek dėjo kortų, praktiškai pusė jų buvo neatitinkančios (nebent Simas specialiai dėjo tokias, nes matė, kad kovos nelaimės). Situacija čia abipusė.
Jei tu puoli ir atsivedi daugiau unitu, pranašumas tavo pusėj, nes tu rikiuoji skirmišą ir tu susidedi tuos daugiau unitų pagal savo kortas, nes kaip sakei - didžioji dalis (išskyrus pačius top tier unitus) support reikšmę prideda tik vienetu, tai koks skirtumas ar jis bus priekyje, ar gale - o pagal kortą bus skirtumas. Taip, kad pulti šiame žaidime yra vis tiek didesnis privalumas. Taip, priešininkas gali kontratakuoti, bet - jei gerai papuolei , kaip tu rašei 2 vs 5 unitais, tai gali būti, kad kontratakuoti nebebus kam :) O jei ir bus - čia ir yra žaidimo įdomumas, kad turi mąstyti, kaip išsukti šikną. Be to, užpuolei, užėmei plotus ir nesuk galvos , kad tų unitų kortos jau discarde, nes jie kaip ir aukotini. Pasigaminsi naujų. Plius, tau užteks padaryti tik vieną research,  kad discardo kortos grįžtų atgal į kovinį deką. Dar kas liečia tavo pasakymą, kad nukenčia kovinė galia puolant 2 vs 6. Taip, tuos du nuneši lengvai, bet pagalvok, kaip skaniai pasiskleis po planetą tie likę unitai ! Juk čia strateginis elementas ! Užtai man ir kilo mintis bežaidžiant, kad pirmiausiai ko gero reikia pristatyti tiek unitų, kad užimtu pilnai visus planetos sektorius, tada priešininkui bus problemų su invazija, nes kad ir kurį sektorių pultų, susitiks su rimtom pajegom, o ir kontratakuoti bus lengviau, nes turėsi ir mėsos ir unitų pasirinkimą. O vėliau bus galima jau ir plėstis pradėti.

Vis tik kitą kartą, reiks pamėginti visiems be leadership kortų sužaisti (kiekvienas naudos tik tą pirmą leadership kortą, kur nurodyti pradiniai unitai ir special victory conditionas). Tokiu būdų sutrumpės žaidimas, nes pasiekus trečią stadiją, galima bus laimėti alternative way, tuo pačiu atsiras intriga, nes special victory conditionas yra matomas visiems ir bet kas bet kam galės sukliudyti laimėti. Ir ko gero reiks grįžti prie taškų skaičiavimo, kai laimėti galima ir per taškus - tai dar vienas būdas laimėti (trumpesnis žaidimo laikas + strateginiai niuansai). Ir FFA vėl įneš kitokį prieskonį. Taigi...