Ok, taigi sulošėm ER misiją "Nuclear threat" su geimo naujokais Povilu ir Žydre. Jau trečias kartas kai lošiam šį scenarijų ir praeitų dviejų kartų žinom, kad yra vienodi šansai laimėt tiek vienai, tiek kitai frakcijai. Nu ką, po 45 min rules įvado (Tomas nepatingėjo nuimt laiką), pradėjom lošt. Iškart nusprendėm, kad kiekvienas pasiimam po naujoką į teamą, kad nebūtų į vienus vartus. Paridenom daisą ir man teko Povilas. Mes buvom blogiukai ir turėjom trūks plyš per šešis turnus paleist raketas ir nušluot pusę pasaulio, o Tomas su Žydre to neleist. Kaip jau ne kartą yra buvę, kai tik lošia kas nors naujas visada jiems pasakai, kad pirmi turnai gali būt lemtingi ir vienas kitas blogas ėjimas gali tau labai blogai baigtis. Ir kaip tyčia, pats padariau kliurką ir pirmam turne abu su Povilu įlindom į vieną kambarį su trim savo herojais, o Tomas su N. Bolteriu buvo apsirūpinęs trim granatom, nu tai primeskit vaizdą: mes nebeturim CP, o jis praveria duris, meta granatą, mes ryjam žalą. Kitas turnas, jis vėl daro tą patį. Taip labai anksti Povilas prarado savo Jeff Dealer. Jaučiu kokiam antram raunde galvojom kad vsio ragas, bet ponui Tomui ir Žydrei matomai buvo bloga mėnulio fazės įtaka ir jie rideno kaulus neapsakomai prastai! Paskutinį kartą tokius blogus rollus mačiau prieš kokius 4 metus kai lošėm tryse aš, Tomas ir Artūras, kai daugmaž šauni iš langelio atstumo, meti 6 kaulus ir padarai du žalos

Kas reiškia daugeliu atveju net neįdreski. Čia buvo vienas iš faktorių kaip mes išsisukom nuo greito nusibaigimo. Kai Tomui pasibaigė granatos, mano valdomas pr. Kendalas (Tomo pavadintas princu Kendalu

) morge susirado lavoną, suleido serumo ir pasigamino zombį, taigi vėl turėjom 4 veikėjus. Kitas dalykas, kol Tomas su Žydre labai džiaugėsi užspaudę tris žaidėjus į kampą, jie trumpam pamiršo, kad aš dar turėjau Jessicą kiek toliau mapo krašte ir pamanėm su Povilu, kad gana čia žaistis ir tepam slides prie raketų. Esmė buvo paleist raketas sau vėliausiai 5-am turne, nes tada 6-o turno gale jos išskris, kitu atveju būtų too late ir reiktų griebtis alternatyvos - nugalabyt visus geriečius. Geriečiai galėjo tam strukdyt išjungdami generatorių ir atkirsdami elektrą vienam turnui. Bet mes iškart numatėm tą momentą, ir Povilo Frankas nugalabijęs Žydrės Vasquez ir pasiėmęs iš jos magnetic card tepė slides paleidinėt raketų (kaip pusiau zombis jis gana protingas tokiai užduočiai), o aš su Jessica atsistojau saugot generatoriaus deaktyvavimo vietos. Nu ir ką, šiaip ne taip paleidom starting sequence, beliko atsilaikyt. Čia vėl Tomui ir Žydrei pakišo koją nerealiai "off the chart bad rolls"

Mano atgaivintas zombis kaip tik pasitarnavo tuo momentu, nes būdamas baisiai tūpas, jis mokėjo gerai smūgiuot iš arti, tai nuo jo neblogai gavo Bolteris ir Billis. Bet iki galo neišgyveno ir antrą kartą atgulė po velėna, tačiau neesmė, laiką gerai patempė ir kai kuriais momentais užspaudė geriečius į kampą. Neilgai trukus krito ir mano leisgyvis pr. Kendalas, tai Tomas iš jo nugvelbė toksinę kapsulę ir galvojo velniop, daužiu ją, bet bent jau klius kitiems. Jei gerai pamenu nuo tos kapsulės kliuvo Frankui, bet jis būdamas tanku vis dar laikėsi ant kojų, o aš tuo tarpu turėdamas medkitą pradėjau gydytis Jessicą. Tai pamatę geriečiams moralė visiškai krito, jie netik nesugebėjo išjungt generatoriaus, bet ir neužvertė mūsų herojų kad laimėt, ant galo dar norėjau su Jessica susūdyt Tomui švino, bet tas sako "ok, you win". Taigi, raketos buvo paleistos, išžudė visą Europą su Aziją, o blogiukai džiaugėsi, kad turės krūvą numirėlių savo eksperimentams su serumu.
Smagiai suėjo partija, buvo daug juoko, buvo ir nevilties momentų. Ant galo pastebėjau, kad artimoj kovoj pamiršom papildomai rident kaulus gynybai, tai tos pergalės kaip ir 100% neužskaitėm. Jau man rodos ne pirmą kartą tokį gliuką darom, tai ateity galvoju reiks padaryt nedidelius help sheetus, kad kiekvienam būtų aiškiau ir nepamirštų ką kada daryt. Bet buvo smagu. Nežinau kaip Povilo ir Žydrės pirmi įspūdžiai, tikiuos labai nenuvylėm