Atėjom su Tomu tradiciškai nuo 14 val, žiūrim chebra jau prieš dvi valandas susirinkę pliekia Robinzoną Kruzą. Nu ką, mes kaip ir buvom nusprendę, pradėjom dėliotis pakuotis Earth Reborn. Galvojom kokį čia mapą pasigamint, paskui Tomas leptelėjo, kad darom kažką tipo deathmatch. Sakau galim, bet reikia ir kažkokio konkretaus tikslo, o ne tik taškytis, tai nutarėm, kad reiks surasti kortą Secret Files ir pabėgti iš mapo. Pradėjom dėliotis mapą randomu ir pasirodė Tomas gana pasikaustęs mapbuilderis, gana staigiai sumetė, manau mes jam duosim šią rolę ir kitą kartą

Mapas baigtas, bet mums trūko ketvirto žaidėjo. Ir kur buvęs kur nebuvęs atėjo Marčius su naujoku Aivaru (berods toks vardas), kuris nuolankiai pasirašė ant mūsų sesijos. Paridenom kaulus kas su kuo bus, taip jau iškrito, kad aš buvau su Tomu, o Mantas su Aivaru. Nu ką, seniai vs naujokai. Tada sekė koks pusvalandis rules explanation ir pradėjom lošt.
Iškart padarėm vieną klaidą: pasirinkau Jack Saw vietoj prof. Kendallo, kuris nors ir lėtas, bet turi didelį search bonusą, ko čia ypač reikėjo ir vėliau velniškai trūko. Su Jack jau ankstesniuose scenarijuose yra buvęs pravalas, nes jėga nors ir didelė, jis labai sunkiai juda. Taip ir čia buvo. Pradžioj pajudinau per 4 langelius, išgrioviau sieną

Ir palikau stovėt. Tomas su Jessica iškart puolė į mapo kampą ir bandė įlįst į miegamajį kambarį, kuriame buvo galima rast reikiamą kortą. Bet priešininkai irgi nesnaudė ir ten pat atsidūrė Nick Bolter. Tomas sugalvojo varkę, kad reikia staigiai pravert duris ir numest granatą ant Bolterio. Metė du kartus

Bet čia, kaip vėliau matysim, tuo visas džiaugsmas ir pasibaigė. Aš tuo tarpu su Jeff Dealer išdaužiau ginklų saugyklą, pasiėmiau durų magnetinę kortelę ir slinkau centrinio kambario, ten berods centrinis štabas buvo. Jis dar ne šiaip kambarėlis, bet ir duoda du CP raundo pradžioj, jei pats stovi ten ir priešų nėra. Mantui tik vieną kartą pavyko pasidžiaugt tais dviem CP, nes Tomas atbėgo į tą kambarį ir nugaros taikydamas į Vasquez su Billiu ir jo flameriu išdegino viską kas dega

Už tokią išdaigą Billis mirė pirmas nuo Aivaro Frenkio, tad Tomui liko tik Jessica. Aš su Jacku prisikasiau iki centro ir biškį apsimėtėm kumščiais su Frenkiu, bet išgyvenau be didelių įdrėskimų. Tuo tarpu visi kiti momentui pasitaikius vis stengėsi rasti reikiamą kortą, Aivaras net primetė kad jos išvis nėra, nors tikrai įdėjom

Galų gale po krūvos shuffle ir deko apvertimo korta atsirado, bet Aivarui neužteko SP jos paimt, tai paliko ant deko viršaus. Sekantis ėjimas buvo mano, aš neturėjau kaip ieškot, tai tik pasimušiau su Frenkiu ir viskas. Toliau Mantas galėjo kortą paimt, bet vietoj to nusprendė mano Jacką palupt ir biškį prilupo, o ant ieškojimo nebeužteko CP. Atėjo eilė Tomui, tas paprastai su Jessica ėmė ir surado, nes kortai rast reikėjo 4 SP, o pas Jessica kaip tik tiek ir yra, net kaulų mest nereikėjo. Nu ką, valio, korta rasta, dabar reikia greitai nešdintis lauk! Va čia pasirodė ne taip paprasta, nes Jessica įstrigo tokiam nepavydėtinam užkampy kad neklausk: iš vienos pusės Frenkis, iš kitos kerštui nusiteikęs Nickas Bolteris. Nu ir ką, pastaroji neilgai trukus krito nuo žaizdų ir kortą perėmė Nickas ir puolė bėgt lauk. Man beliko tik bėgt skersai kelio su Jacku, bet jis kadangi buvo apdaužytas, judėjo tik po 3 langelius. Šiaip ne taip atbėgau į mapo vietą, kad sutrukdyt, bet chebra ilgai nelaukę kol kažką darysiu mane gražiai sušaudė. Likau su Jeffu, kuris buvo tolokai vidury mapo ir nusprendėm, kad laimėjo Manto ir Aivaro teamas, nes man vienam prieš keturis jau be šansų. Tiesa, atsiminėm su Tomu vieną momentą, kai vienam iš ankstesnių scenarijų buvo sąlyga, kad jei sugriauni vieno pastato tris ar daugiau sienų, pastatas sugriūva ir visi esantys pastate miršta. Jei čia būtume pritaikę, gal būtų pavykę gražiai nusinešt epic pergalę, nes visi priešininkai kaip tyčia buvo po vienu stogu

Oh well. Tokia vat istorija.