Nostro here. Nors Robkė ir žadėjo, nuvilsiu - serialo nebus, nes kažkaip nesirašo šiandien, bet "kiek plačiau" apžvelgti, kas nutiko tame kosmose, žinoma galime, jei aišku kam įdomu.
Iškart galiu pasakyti, kad iš klubo išėjau , NU NEREALIAI pasikrovęs... kažkaip visiškai atitiko šiandieninis žaidimas ir dalyvavusi komanda mano vidines bangas. Maža to, įtariu , šiandien buvo bene geriausia mano kada lošta BGS partija, turiu galvoje ne vien savo žaidimą, bet aplamai. O viskas buvo va kaip...
Robertas jau išspoilino kas buvo cylonai, tai patvirtinsiu, kad tai tikrai buvo Tomas Versetis ir Arūnas B. Abu "žali" naujokai šiame žaidime, nors Arūnas yra viena kartą pas mane jau žaidęs. Jo slaptas noras įsipildė - jis gavo celofaną (visi žinom, kaip jam patinka lošt už evil pusę), bet va bėda - jis nelabai žinojo ką su juo veikt, tuo labiau, kad gavo jau po sleeper fazės. Jis buvo pasirinkęs Carl Agathon, Military leader, kuris visą pirmą ėjimą praleido visiškai, nes buvo pasimetęs Kaprikos planetoje, nors Prezidento titulą turėjo nuo pradžių. Kai atėjo eilė šuoliams, aš, kaip patyręs admirolas, pusę lūpų užsiminiau, kad šokti per 1 yra žemas lygis. Jis tai suprato tiesiogiai ir abu sekantys šuoliai buvo po 3. Šio reikalo neskanus dalykas buvo tas, kad dar net neįpusėjus žaidimui sėdėjom su 3 kuro. Taigi, visą atstumą įveikėm praktiškai per 3 šuolius (3, 3 ir 2). Paskui jis pasakė, kad iki sleeper fazės jis buvo žmogus, tai ir stengėsi vaikinas nuoširdžiai, o kas gi elgusi kitaip? Iš to seka, kad kartais gal ir neverta labai daug lenkti nugaros žmonijos labui, niekad nežinai į ką atsiversi vėliau. Vienu metu atsivartė cylonų fleet‘as, ten keli raideriai ir basestar'as priešaky ir speciali sąlyga, kad jei mes sutaškom tą basestar‘ą - prarandam vieną raptor‘ių ir 1 moralės. Čia ir buvo Arūno esminė klaida - jam neišlaikė nervai, kaip tėškė per savo varymą nuke į tą basestar‘ą - net plunksnos nespėjo ant žemės nusėst, o mes jau supratom, kad jis - ridiska. O juk jis išgadino savo action‘ą branduolinei galvutei, o kada atsiversti ?? Po to sekė 5-ių žmonių turn‘ai, kuriems reikėjo sugalvot kaip mūsų brangųjį admirolą supakuoti. Povkė sako - reik nužudyt... tai ir nužudėm. O tuo pasirūpino mūsų švelnioji, geroji Calandra Tyrol, kurią mes vadinom tiesiog Robke. Jos (ar „jo“- susimaišiau visai) vienkartinė savybė buvo ta, kad jei esi toje pačioje vietoje kaip ir kitas žmogus, gali jį nušauti. Čia žiauriai tematiška, nes per serialą Kalandra nupylė Sharon „Boomer“ Valeri tiesiai į pilvą. Kai cylonas užsilenkė, visi lengviau atsipūtė - viena geležėlė jau rasta, bet kur dar vienas kibiras? Aš labai daug maliau sh**do, kaip ir visada, tai visi, ypač Povkė skersakiavo į mane, nors į krutinę mušiausi, kad „prisiekiukaipdievąmyliugarbėsžodis“ - aš tikrai gerietis. Toks iš tikro ir buvau. Antras celofanas buvo, kaip žinia Tomas, kuris atėjo kiek pachmielnas (matyt už Eurovizija vakar sirgo) ir puse žaidimo pusiau miegojo, pasirėmęs su ranka žandą ir net nemėgino sudirbinėti mums skill check‘ų, nors tosteris jis buvo nuo pat pradžių. Reikėjo daugiau kenkti, Tomai ir tuom įnešti paranojos į mūsų tarpą. Povkė rėkė, kad žiauriai nori pastaškyt, nes jisai buvo „stim junkie“, karštakošė pilotka Katerina. Per tą jo norą vos negavom į snukius, nes vienu metu ant stalo buvo padėti abu basestar‘ai, beveik visi raideriai, kokie 3 heavy raideriai ir gal 6 civilių laivai. Teko daryti emergency šuolį. Beje, kai ką supratom - mums ZIAURIAI pravertė tos politinės kortos, "Help the people" (berods taip vadinasi), kur pasirenki resursą ir visą turn‘ą, jei tas resursas yra prarandamas, tai sumažiną praradimą vienetu. Kai pradžioje rinkomės veikėjus, susidėliojom beveik idealią sudėtį. Tomas - pilotas Semas, Arūnas - admirolas Karlas, aš - politikė Tori , Justas - politikas (ir prezidentas) Tomas Zarekas, Povkė - pilotė Katerina, o Robkė buvo Calandra Tyrol, support‘as. Reziume – du pilotai, karinis lyderis, mechanikas ir du politikai. Kodėl du politikai, paklausite ? Ogi todėl, kad politiniai skill‘ai žaidime vaidina didžiausią rolę. Didžiosio dalies skill check spalvos yra geltona ir žalia. Be to, pvz. Prezidentas turi didžiausią valdžią ir įtaka žaidime. Ačiū dievui, Justas buvo ne cylonas ir jis savo darbą dirbo gerai. Mes su juo sudarėm kokią tai politinę partiją ir sukom nerealų combo. Mėsa tokia – kai jis žaidžia kvorumo kortą, aš traukiu dvi belen kokias kortas, nes mano daugkartinė savybė yra „Adaptable“. Tai darėm taip: aš jam - „Executive order“ – perleidžiu varymą, jis naudoja du action‘us sėdėdamas Presidential Office – traukia kvorumo kortas ir jas žaidžia. Jei gerai sukrenta kortos, aš gaunu papildomas 4 skill kortas. Tai beveik puse žaidimo , mes praktiškai abudu traukėm visus skill check‘us ant savęs. Paskui ir kiti kortų prisirinko. Aplamai, man kiek keista - kortų mes turėjom pilnas saujas, ko paprastai nebūna... ar čia Pegaso išplėtimo prikolai, ar tai, kad lošėm be simpatuko, nežinau dar tiksliai, bet dažnai netgi reikėdavo nusimest kortas, nes būdavo viršytas rankos limitas – 10 kortų. Dar aišku, turėjo įtakos ir tai, kad mes tiesiog specialiai nedarydavom kai kurių skill check‘ų, kad negadint kortu ir imdavom iškart „fail“ efektą. Nežiūrint į tai, ėdesio turėjom tiek, kad praktiškai ėdėm kaip kiaulės, iš burnos dribo - vienu metu buvo „food“ reikšmė net 9, tuo tarpu kai startinė reikšmė yra 8. Kiti resursai irgi buvo normos ribose, nes mes praktiškai neištraukėm nei vienos „food shortage“ ar panašios krizes kortos. Buvo streak‘as, gal kokios 5 krizės kortos, kai ėjo visai be „jump“ ikonėlės. Dar vienas kažkuris ratas iki „autojump“ vyko išvis be cylonų pasirodymo. Jau atėjo laikas šokt į hypererdvę, tik tada išnėrė šalia basestar‘as vienas ir keli raideriai. Mes jiems parodėm didįjį piršta ir nėrėm į suberdavę. Kai liko paskutinis skaičiavimas iki šuolio Kobolo planetos link, ėmėm intensyviai naudoti Pegaso „Engine room“, kad būtume garantuoti, kad tikrai suksis hyperšuolio varikliai ir judės „jump“ markeris. Kadangi kortų buvo kaip šieno, tai galėjom sau leisti šiam malonumui kaskart aukoti po dvi kortas. Ir kai jau galėjom atilikti emergency šuolį, Justas paspaude FTL kontrolės mygtuką, nors aš buvau prieš, nes galėjom prarast populiacijos. Ne todėl kad butu trukę mums žmonių (populiacijos žymeklis dar tuomet švietė ant 6), bet man tiesiog buvo gaila žmonių. Juk pasimes jie kosmose be mūsų, juk šuolis iki galo neapskaičiuotas ! Bet Justas išrideno lucky fuckin‘ 8 ir niekas nebuvo paliktas. Taigi, žaidimas pasirodė way too easy, kas yra keista, žinant visas šio žaidimo tendencijas ir niuansus. Mes ne tik atsipūtę ir atsilošę laimėjom, bet dar turėjom ir krūvas resursų ir pilnas kišenes kortų (dar netgi sugebėjom gauti degalų iš kažkur, nors paskutiniam šuoliui jų ir nereikėjo). Kai evil Tomas sužaidė superkrizės kortą visi pastatėm ausis, nes abu pasirinkimai buvo nei į p... nei į Raudonąją Armiją – arba admirolas su prezidentu praranda visas savo kortas kortas, arba prarandam 1 moralės ir cylonai žaloja Galaktika du kartus. Pasirinkom žaloti savo laivą, bo ant kortų buvom spaudikai ir buožės. Krovėm į kelnes, kad nepažeistu mūsų FTL kontrolės, bet Tomas apšaudė aplink ir nepataikė ten. Gal cylonai buvo nepatyrę, o gal žaidimas be simpatuko ar cylon leader‘ių darė savo, bet tai buvo tokia viena geriausiu žmonių pergaliu, kiek esam žaidę. Reiktų dar susukti kokia vieną kitą sesiją, kad įsitikint, nors kitą kartą kai tai nutiks, planavom užkurti su Exodus expansion‘u, nes anas yra mažiausiai testuotas, be to yra sunkus. Tomas ir Povkė pasakė, kad jiems patiko ir jie žais antra karta tikrai.
Taigi, ačiū visiems, kas dalyvavo – buvo tikrai puiki žaidimo sesija, kuria labai užkaitau. Dėkui Tomui ir Povkei, kad prisijungė, nes jie nėra labai dažni žaidėjai prie to stalo, kur dažniausiai žaidžiu aš. Taip pat dėkui jiems už kantrybę, kol aiškinau taisykles – juk visi žino, kad nors pats taisykles moku gerai, aiškintojas iš manęs nekoks. Čia man labai pagelbėjo Robertas. Gerai yra tai, kad kitą BSG sesiją sutaupysim valandą žaidimo taisyklių aiškinimo nebuvimu.