Autorius Tema: 2014.03.16 Sekmadienis  (Skaityta 11406 kartus)

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
2014.03.16 Sekmadienis
« Įrašytas: Kovas 14, 2014, 20:00 »
mano ziniomis renkames :) ka losiam? :) kas ka siulot? noretau MK arba koki Game of thrones, zodziu kazka didesnio:)

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
Re: 2014.03.16 Sekmadienis
« Atsakymas #1 Įrašytas: Kovas 14, 2014, 22:09 »
Aš tai norėčiau kažką iš šių žaidimų: Tzolk'in, Game of Thrones arba Terra Mystica :smile:

Justas

• Servant
  • Įrašai: 213
« Atsakymas #2 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 08:38 »
Aš norėčiau MageKnightą.

ExLegendz

• Master
  • Įrašai: 702
« Atsakymas #3 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 10:24 »
Aš gal irgi MK paloščiau :) o šiaip nesvarbu.

Marius (Pirmas vardas) a.k.a (dar žinomas kaip)
Zazas (mIRC, Action games) / Wiedras (Strategy games) / Exas(Nuo ExLegendz (RPG))

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #4 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 11:51 »
Mage Knight pasiimsiu.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Snickito

• Servant
  • Įrašai: 243
« Atsakymas #5 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 12:02 »
Mane prirasykit kurnors kur zmoniu truks :)

skwazi

• Master
  • Įrašai: 607
« Atsakymas #6 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 19:01 »
Perskaiciau Tzolk'iną, galima būtų patestuoti jei bus norinčių

Maroom

• Knight
« Atsakymas #7 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 20:43 »
Aš norėčiau patestuoti Tzolk'iną  :smile:

skwazi

• Master
« Atsakymas #8 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 20:51 »
Reikia dar 2 norinciu :)

Hurris

• Master
  • Įrašai: 676
« Atsakymas #9 Įrašytas: Kovas 15, 2014, 23:39 »
patestuojam :)

Maroom

• Knight
« Atsakymas #10 Įrašytas: Kovas 16, 2014, 21:36 »
Teko laimė išbandyti Tzolk'iną :smile: Labai gerą įspūdį palikęs žaidimas. Įdomi ten ta mechanika su besisukančiais ratais, kuris suteikia gan didelį planavimo į priekį jausmą. Pirmi ėjimai buvo tokie gan padriki ir turbūt ne tik man, bet ir visiems. Vėliau kai įsikerti į sistemą tada pradedi bandyti savo žmogeliukus protingai paskirstyti atlikti veiksmų ratuose, kad kažką iš resursų gautumei, kažką pastatytumei ir t.t. Šaunus žaidimas ir tikrai pelnytai aukštai stovintis reitinguose mano galva :good: Vienintelis minusas - neprotinga dėžės komplektacija (Robkė žino dėl ko :D  ) ir "auksiniai" kubeliai. Nežinau kokiu būdu, bet ateityje norėtųsi jį dar pažaisti nė kartą  :yes:

skwazi

• Master
« Atsakymas #11 Įrašytas: Kovas 17, 2014, 14:06 »
Klubo ėjimo nemokamom atostogom proga, teko skubos tvarka perskaityt Tzolk'in taisykles, kad rasčiau su kuo patestuoti :)

Pradėsiu nuo pirmų įspūdžių, o jie buvo prasti. Tik paėmus dar neišpakuotą dėžę, pasirodė įtartina kad ji spaudžiasi ir linksta, ko anksčiau mano turėtuose nebuvo. Paprasčiausiai dėžė padaryta iš plonensnio kartono. Atidarius dėžę vėl nusivylimas - lentos pora daliu paplyšusių. Galvojau brokas, bet vėliau nusprendėm, kad gamintojas nenumatė, kad nestandartinis puzle lentos iškarpymas transportuojant gali ją suplėšyti. Lašiukas lipalo viską sutvarkė, bet neatmetu galimybės dar ir lipnia juosta sutvirtinti, nes nepatikimai atrodo. Lenta ir visos dalys vėlgi padarytos iš plonesnio kartono nei įpratęs matyti. Lentos dugnas - baltas plonas popierius, o tai nepraktiška, daugumoje geimų pasitengia nupiešti kažką dugne dėl grožio arba bent juodą deda. Akmens ir aukso kaladukai prie silpnesnio apšvietimo beveik nesiskiria, dienos šviesoj dar galima kentėt. Didysis marketinginis besisukančių ratų sprendimas irgi bugovas - būna kad pastringa, žaidimo metu nepasitaikė, bet namie bandant strigo.
Geimo ganimtojas Czech Games Edition ryškiai pataupė ir daug ko nepagalvojo, bet tai visai neįtakojo geimo kainos, ji tokia pat kaip ir kokybiškesnių žaidimų :) Skaičiau, kad jau yra antras geimo reprintas, kuriame jau lenta susideda iš 6 dalių, matyt atsisakė perlenkimų per kuriuos plyšta ir auksas jau geltonas. Panašu kad iš savo klaidų mokosi. Sekantį kartą perkant Czech Games Edition išleistą geimą teks rimčiau pažiūrėt į atsiliepimus BGG forume, arba iš karto laukti reprinto :)

Nežiūrint į prastą pirmą įspūdį žaidimą vistiek reikia ištestuot, ir pats žaidimas pilnai kompensavo tuos trūkumus. Taisyklės nesudėtingos, tačiau jau skaitant kilo nemažai klausimų ir teko lyst į forumus. Teksto jokio detalėse nėra - tik simboliukai (man tai privalumas, nemėgstu skaityti), šiaip žaidime nemažai elementų, kurie jau buvo matyti kitur. Pati žaidimo mechanika verčia labai stipriai planuoti į priekį, ne 2-3 ėjimus, o tarkim bent 8 :) Tokio poreikio kituose žaidimuose nebūdavo. Nors veiksmų pačiame žaidime minimumas: arba padedi workerį, arba paimi, bet veiksmo lentoje tikrai daug. Truputį man trūko pergalės taškų gavimo paties žaidimo metu, nes daugumoje euro tuos taškus renki viso geimo eigoje ir matai kas pirmauja ir kam reiktų kenkti. Tzol'in žaidime turbūt virš 50% taškų parėjo po žaidimo finaliniam rezultatų skaičiavime, todėl pirmavimas žaidimo eigoje dar nieko nereiškia.
Kas liečia patį pirmą žaidimą, tai ėjau visai negalvojęs ką reiktų daryti, nežiūrėjęs yuotubej game play, žodžiu toks pat žalias kaip ir likę žaidėjai. Manau kad pirmą klaidą padariau jau išsirinkdamas savo startinius resursus. Pasilikau 4'tą workerį, o tada jau užtrigau ruošdamas maistą jų išmaitinimui ir per mažai vysčiausi kitose srityse. Tikėtina, kad reikėjo aukot tą pirmą maitinimą ir su visais 4 pult vystytis kitur, maistą paliekant paskutinėj vietoj ir galbūt netenkant kelių taškų. Po to ėmiausi kaukolių, bet ties žaidimo viduriu pasirodė ne per daug perspektyvu, tada ėmiausi rinkt resursus pastatams, ir tada žaidimas ėmė ir baigėsi :)

Kalbėjom apie expa, kurį reiks pirkti. Jis duoda tokias savybes:
1. 5 žaidėjas
2. Pranašyštės lenta su nelaimių kortomis - galioja 1/4 žaidimo (tarp maitinimų). Viso 13 kortų, žaidime randomu sunaudojamos tik 3 (pirmam ketvity negalioja). Duodamas neigiamas efektas, pvz gaunant auksą turi sumokėt kukurūzą, o po maitinimo uz auksą gali gaut taškų, tame tarpe ir neigiamų :) 0-1 aukso -5 taškai, 2-3 0t., 4-6 +6t, 7+ +13t, kiti pasirinkimai kertant mišką -1 medžio, statant namą reikia damokėt 1 random resursą. Na žodžių neilaimė ir pas majus yra nelaimė :D
3. Genties korta - 13 kortų, kievienas išsitraukia savo gentį ir gauna personalinių savybių, galioja visą žaidimą (pvz gali peršokt vieną tuščią langelį ant rato, moki tik 1 kukuruzą, bet gali vygdyt bet kurį žemesnį veiksmą ant rato ir pan)
4. quick action - labai nesigilinau, bet korteles issidelioja ratu ant didžiojo rato kur babkės sudėtos buvo ir juos galima rinktis panašiai kaip first player, už ka gauni paildoma resursą, gali technologija pavystyt ir tt.

Gal dar kažka dadės, neskaičiau visko.