Autorius Tema: 2015.06.21 Sekmadienis  (Skaityta 17906 kartus)

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
Ats: 2015.06.21 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Birželis 21, 2015, 21:49 »
Tai ką sulošėt? Povkė laimėjo/pralaimėjo?
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

skwazi

• Master
  • Įrašai: 607
« Atsakymas #16 Įrašytas: Birželis 21, 2015, 22:30 »
Laimejo...

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #17 Įrašytas: Birželis 22, 2015, 08:47 »
Dėsiu trumpą reportuką, kas ten dėjosi sekmadienį.

Atvarau su mašina, žiūriu - Robkė jau sėdi šalimoj mašinoj. Kadangi pila lietus, jis nelipa lauk, nes tikėtina, kad klubas užrakintas dar. Kaip per filmus būna, kur susitinka du dileriai - pzzzzzzt mašinos langas žemyn pas jį, pzzzzzzz - pas mane irgi, susimojavom - skambinu Povkei. Pasirodo tas su Karoluku jau klube. Spėkit, kuris iš jų bėgo durų atrakint ?

Kai atvarėm, ten jau buvo Truenacho, mačiau dar keletą mtg kortų ant stalo. Tru laukė Monokumos, kuris vėliau atėjo. O mes  nieko nelaukdami ėmėm dėliotis piratus. Povėk zyzė, davai - prieš tai sulošiam Babelį, bet niekas jo neklausė. Kadangi Karolukas buvo visai nežaidęs, o aš tik kartą, plius - buvo pristatomas naujas expansionas, tai taisyklių aiškinimas ir niuansų derinimas užtruko valandą tai jau tikrai, o gal net ilgiau. Nusprendėm žaisti tik su naujais kapitonais, o kitus dalykus tiesiog įmaišėm į senas kalades. Ne viską įdėjom iš expansiono šį kartą, palikom kitai sesijai. Bet aptarsiu ką įdėjom. Be abejonės skaniausias dalykas iš expansiono buvo tas, kad apart pirato ar doro prekeivio, tu gali turėti ir trečią amatą - kontrabandininko. Šitas dalykas man labiausiai patiko iš visų ir mes visi jį smagiai naudojom, ypač Robkė su Povke. O esmė paprasta - perki kontrabanda už 3 aukso, tai gali būti "kačiukai" (exotic pets), arba padirbti dokumentai, ar vogtas vėrinys - tiesiog ant cargo kortos būna prisegtas raštelis toks :) Ir reikia nuvežti į tam tikrą, nurodytą uostą ir gauni 10 auksinių, kitaip sakant - uždirbi trigubai. Dar daugiau - už du nugabentus kontrabandos krovinius, tu gauni glory tašką. Vienok, yra pavojus, kad naval laivai tave patikrins ir jei ras kontrabandos, turėsi problemų. Bet visada galima išversti krovinį į jūrą ir akinančiai nusišypsojus pasakyti - "kokios problemos, viršininke ?" O dar galima laive įsirengti slaptą denį, kur niekas niekada neras jokio nelegalaus krovinio. Aš buvau tokį įsirengęs, bet deja, niekas manęs net negalvojo tikrinti, nes jūroje NPC laivų buvo nedaug per visą žaidimą, porą piratų, ispanų ir prancūzų galeonai. Kitas smagus dalykas - nauji upgreidai. Be jau minėto slapto denio, dar yra "varnalizdis" , kur jūreiviai įsilipę rėkia "Žemė !!!", jis padeda su scoutingu - tau pliusai ką nors pamatyti, ir penalty priešui, kai jis stebi tave. Bet jei laivas gauna nors kiek žalos, gandralizdis lūžta pirmutinis. Trečias upgreidas irgi susijęs su kontrabandos verslu - raižytas laivo korpusas, kuris matomai geriau slysta vandeniu - jis duoda bonuso, kai mėgini pabėgti nuo užpuoliko. Iš ginklų labiausiai patiko degantys sviediniai. Jei darai mažai žalos, pvz. viena kaukolę išrideni, apsimoka "uždegti" priešo laivą. T.y. tuo metu jis žalos negauna, bet kiekvieną kitą kovos raundą gauna po 1 žalos. Tai primetėm, kad su manevringu ir greitu laiveliu visai gera taktika - padegi galeoną ir suki ratais :) Dar yra "double shot" sviediniai, manau pats pavadinimas jau sako, ką jie daro. Tiems visiems gėriams susidėti iš dešinės pusės prisideda papildoma lenta. Iš kairės pusės irgi dedasi lenta, bet ji skirta paslaugoms (favors). Paslaugas gali pirkti už 2 auksinius, imdamas arba įvykdydamas misijas. Pliusai tie, kad gali turėti iki 5 malonių ir jas naudoji praktiškai re-rolams (bet ne koviniams). Dar gali įplaukti į priešišką uostą, jei vyksta karas, arba į tą uostą, kur turi bounty. Dėžėje mačiau dar buvo ir trečia lenta, kuriame sprendžiasi įgulos lojalumas, bet mes to modulio neįdėjom. Labai maloni detalė -lentos jungiasi prie abiejų playmat'o pusių sudarydamos gražų background'ą. Ir aplamai - man žiauriai patinka, kai yra moduliuojamas expansionas. Nori - įsidedi vieną ar kitą dalyką į žaidimą, priklausomai nuo patikimo. Taip buvo su BSG expansionais, Pandemic. Nuostabus ir lankstus dalykas. Dar viena detalė, kuri atsidaro žaidime - jūroje esantys objektai. Tai gali būti čiabuvių salelė, prekybos postas, saloje įrengtas kalėjimas. Juos gali aplankyti taikiai, arba užpulti. Pliusas - nereikia gadinti 1 action point įplaukiant į uostą. Bet jei mėginsi daugumą paimti jėga, tai neretai gausi 1 bounty už mėginimą ir kitą, už sėkmingą užkariavimą. Bet kartais tai ką gauni, būna verta, nors mes kažkaip nelabai daug jų naudojom, daugiausia ko gero aš - plaukiau į bažnyčia nusiimti už babkes savo nuodėmes (bounty). Verta paminėti, kad naujosios Event kortos judina nebe tris random laivus, o visus šešis. Aplamai man pasirodė, naujuose event'uose tekstas labai painus, nes Robkė biški vargo, kol ten išversdavo mums viską, kol laivus sustumdydavo. Man gal labiau patiko senieji eventai.

Ok, gal kiek apie žaidimo eigą. Gavau kapitoną, kuris turėjo mažesnes charakteristikas - visų kitų bendrai sudėjus jūreivystės, lyderiavimo, įtakos ir skautingo skilus gaunasi 10, o manojo - tik 9. Mažą to, mano kapitonas negauna glory taško, kai perką didesnį laivą ir pradeda iškart su dviem anglų bounty ant savo galvos... vieni minusai, ar ne ? Tai kur čia cinkas. O cinkas buvo tame, kad aš pradėjau iškart su fregata, kurios visi statsai yra 3. Kitaip sakant - buvau visą galvą aukščiau už visus kitus žaidėjus. Kadangi pradedi su bounty, tai nori nenori kyla tokia moralinė dilema, kad tenka praktiškai piratauti. Kaip vėliau pasakė Povkė - jis bijojo, kad nesugalvočiau jų visų užpulti žaidimo pradžioje. Bet ką ten pulsi juos, juk nėra iš jų ką paimti. Tai daužiau merchant'ų laivus. o vėliau ir visai nusiėmiau bounty nuo savo galvos. Labai neprastai pasitobulinau laivą (apart anksčiau minėto "varnalizdžio" ir slapto denio, mano laive buvo hamakai (+1 crew), patrankos (+1 cannon), lengvoji anti-abordažinė patrankėlė (swivel gun). Turėjau amunicijos (šratai, grandinė burėms laužyti, kablys abordažui). Jaučiausi visai nieko. Netgi ant tiek nieko, kad nusprendžiau užpulti ispanų Aukso Galerą. Tai dar viena naujieną iš išplėtimo. Kiekvieną roundą galera pasipildo 5 auksiniais. Ten yra standartinis NPC galeonas. Kai atakuoji galerą, jei nori paimti auksą, reikia imti abordažu, bet tada gauni po vieną bounty už kiekvienus 5 auksinius. Kai aš nubombinau tą laivą, jame buvo apie 50 aukso. Iškart max bounty Ispanija man paskelbė. Bet gera žinia buvo tai, kad kiti žaidėjai buvo toli nuo manęs, o ir pagundos pulti gal labai neturėjo, nes kaip sakiau - mano laivas buvo gerai patobulintas. Tad, nepersėdau į auksinį galeoną ir pasilikau savo fregatą, nuplaukiau į bažnyčią ir paaukojau dalį priplėšto aukso. Išėjau švarus kaip kūdikis ir dar kišenėje liko apie 35 auksinius. Bet nežiūrint į tokius mano veiksmus taškais vilkausi subinėj. O tai buvo dėl to, kad visi kiti nuo pirmų turnų pradėjo abusinti gandų (rumor) kortas. Ir tai darė taip intensyviai, kad mes netgi pradėjom galvoti, ar nereikia duoti glory taško už 2 pasitvirtinusius gandus ? Ypač po to, kai Povkė už vieną gandą gavo du taškus - vieną už tai, kad pasitvirtino gandas, kitą už tai, kad rumor kortoje rašė, kad privalai gauti. Nes dabar gaunasi, kad būdamas uoste tu bandai imti rumor kortą ir tai darai vos ne default action, nes kas tie du auksiniai. Tiesa buvo pakeista ir stash sistema - dabar, būdamas savo uoste, už pirmą glory pointą stašini 10 aukso, už antrą - 15, už trečią - 20 ir t.t. Vadinasi, kaina už tuos papildomus 5 glory taškus padvigubėja. Ir tai yra gerai, nes kiek pratęsia žaidimą ir nesuveda viską tik į babkių gavimą ir tą šuolį į end game, surinkus 5 glory taškus. Kadangi žinot, kad laimėjo Povkė, galiu pasakyti kaip jis tai darė. Didžioji dalis taškų atėjo iš rumor kortų, nes nuo pat pirmo turno jis vis ėmė ir ėmė jas. Gal du taškai buvo už kontrabanda. Vienas ar du - už sėkmingai parduotą krovinį, dar vienas - už laivo upgrade. Paskutiniai du - sustashino turimą auksą.

Visumoj žaidimas tikrai geras. Aš stebiuosi kaip dar jo neturiu. Dabar tiesiog jaučiu, kaip skwazi šypsosi tai skaitydamas. Stebiuosi ir aš. Geimas geras, bet vat matomai yra kažkas, kas mane sulaiko nuo įsigijimo. Galbūt kada nors, nes wishliste dabar yra aukštesnio prioriteto žaidimų. Šitas geimas yra gan sunkokas. Ne paties žaidimo prasme - ten viskas easy, bet taisyklių niuansų prasme. Retai žaidžiant, pasimiršta kovos mechanika, kiti smulkūs, bet svarbūs niuansai. Tokį žaidimą reiktų žaisti dažniau, kad viskas vyktų fluently. Čia jums ne Talismanas, kurį po metų gali paimti ir žaisti lyg niekur nieko. Kadangi aš neturiu DAR tai šis klausimas lieka skwazi. Nuo jo priklausys, kaip dažnai tai vyks :) O sekmadienį užskaitau, visai gerai praleidom laika.
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...