Trumpas reportažas:
Susirinkom negausiai ir dauguma šiek tiek pavėlavę. Lutelėjome, kol bus užbaigta Mtg partija. Tada penkiese - Ramas, Robkė, Marius, Povkė ir aš sėdom bandyti naujo Battlestar Galactica papildymo Daybreak, o likusieji žaidė Tobago.
Išsirinkome veikėjus, kurie šiame papildyme buvo atnaujinti - visi turėjo naujas savybes, be to prisidėjo ceilonų lyderiai - veikėjau, kurių pergalės tikslai priklauso nuo motyvų kortų(jie gali padėti žmonėms arba siekti, kad laimėtų ceilonai). Povkė gavo rinktis pirmas ir pasitraukė military lyderį, Ramas čiupo politiką, Marius ceilonų lyderį, Robkė pilotą, o aš žaidžiau už supportą. Žaidimo pradžioje Marius netyčia atvertė vieną iš savo motyvų kortų, kuri rašė, jog jis laimi, jeigu laimi žmonės, todėl visi apsidžiaugėm, kad neteks jo nuolat įtarinėti. Per pirmus kelis ėjimus žaidimas pradėjo eiti labai netinkama linkme - ėmė nesisekti, kiekvienas žaidė kas sau, o ir eventai krito prasti. Neilgai trukus supratom, kad kažkur slepiasi ir visiems kenkia ceilonas. Po vieno nenusisekusio kortų dėjimo išsiaiškinome, kad ceilonas yra Ramas, Robkė arba Povkė. Mano įtarimai krito ant Ramo, o kai jis pradėjo šaukti, kad kas nors jam užmestų executive order(kuris yra be galo naudingas ceilonams), buvau beveik tuo įsitikinęs, tačiau Marius gavo progą patikrinti Ramo lojalumo kortą ir patikino, kad jis žmogus. Šitoje vietoje reikalai buvo jau visai prasti. Vienas po kito buvom sumesti į Sickbay ir Brig'ą, o populiacijos rodiklis buvo pavojingai pakrypęs į apačią. Neilgai trukus gavęs executive order išlindo tikrasis ceilonas - Povkė, tačiau jis net neturėjo progos mums pakenkti, kaip atsivertęs ceilonas, nes mūsų populiacijos buvo belikę tik 2. Nusprendėme surizikuoti ir pabandyti pabėgti nuo ceilonų laivų - metėme kauliuką: sėkmės atveju pabėgame, nesėkmės - populiacija nukrenta iki 0. Rizika nepasitvirtino ir šią pergalę teko atiduoti ceilonams.
Šitas papildymas buvo tikrai smagus ir norėtųsi greitu metu jį pabandyti dar kartą

.
P.S. Sorry, Ramai, kad buvai įtariamasis Nr.1

Kadangi tavo politikas buvo taip pat nemažai orientuotas į žalias ir raudonas kortas, o ir viso misijų reikalo niekas nebuvo bandęs, nes tai taip pat atėjo tik su šiuo papildymu, tiesiog buvo neaišku, ką tu bandai padaryti. Galbūt sekančiose partijose išeis susižaisti geriau

.