Autorius Tema: 2013.12.08 Sekmadienis  (Skaityta 16323 kartus)

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
Re: 2013.12.08 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 09:04 »
Po tokio išsamaus Ramo raporto net nėra kur įsiterpti, bet biškį pridėsiu.
Iš esmės manau žaidimas tiek truko todėl, kad ilgai knypavom mainų fazėj prieš marketą. Ten buvo galima ir greičiau, bet kartais derybos tikrai trukdavo vos ne 10 min, o primetus kiek kartų mes tai darėm, akivaizdu kad laiko suėdė. Nes būdavo taip: Ramas nori pirkt guardų ir visus iš eilės kusina su babkėm, kai jis baigia prisimenu aš, kad man kažko reikia, tada aš paklausinėju vieno kito, paskui dar koks Marius atsimena, kad gal ir jam būtų koks vergas neprošal, vėl derina. Nu ir faktas, kad pradėjom su 1 įtakos, irgi savo davė.
Baisiai prašoviau, kai antram rate belekiek užbidinau už hostą ir laimėjau iš kokio trečio karto, likau berods su keturiais varganais skatikais. O hosto buvimas man praktiškai nieko neatnešė ir buvo baisiai sunku atsitiest, kokius 3 raundus praktiškai nieko nebidinau ir sėdėjau kaip pelė po šluota :) Tik žaidimui įpusėjus babkių užkaupau tiek, kad jau sunkiai tilpo į ranką :) Ramas vis bandė man prisimint, kad reikia man gladiatorių. Tai va, manau strategija čia įdomi: reikėt jų tai reikia, bet reikia ir gerą momentą pagaut, kad urmu susipirkt per 1-2 raundus nemažą kiekį ir tada juos stumt ant įtakos, aišku geriausiai žaidimui artėjant į pabaigą. Nes akivaizdu, kad išlaikyt kokius 9 gladiatorius - ne juokas. Man tai sekėsi, nes kažkaip daugelis į mane žiūrėjo kaip į vargšą ir negailėjo kai norėjau nusipirkt :D Vis galvojau kaip čia nušluostyt visiems nosis. Pamenu, Marius buvo hostas, žiūriu per intrigų fazę atėina korta, kad kai tik gladiatorius miršta kovoj, jo dominusas gauna +1 įtakos. Sakau, Mariau, siųsk mane į areną, tas - tai jo jo, eik :D Išsiunčiau kažkokį vidutinioką ir visi stebėjosi kodėl aš taip noriu, kad jis mirtų :D Jis aišku pralaimėjo, primenu Mariui, kad parodytų nykštį. Aišku, nykštys žemyn, išmetu kortą ir man šventė. Va atėjo paskutinis raundas ir kaip norėdamas patraukiu dvi kortas, kurios duoda įtakos vos ne for free, tai pakako tik tris gladiatorius panaudot ir dvi kortas, kad pakilčiau iki 12.

Aš šiaip nesu užkietėjęs backstabberis, todėl man kažkiek ilgiau užtruko įsijaust į žaidimą (skirtingai nei kokiam Povkei, nes jis čia būtų buvęs kaip žuvis vandeny). Sąžiningas gal ir buvau, bet tas momentas kai iš Ramo du kartus numelžė po 5 skatikus, ten buvo ne Robke, o aš :D
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

skwazi

• Master
  • Įrašai: 607
« Atsakymas #16 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 11:22 »
Citata iš: "Simuck"
bet tas momentas kai iš Ramo du kartus numelžė po 5 skatikus, ten buvo ne Robke, o aš :D
Jo, as Ramui kazka kito dejau 2x is eiles ir atemiau beveik visus guardus, nes labai gerai krito vienetukai ir dvejetukai

Siaip Ramas neuzakcentavo esminio reikalo kovose. Pirma losiam del pirmumo teises, o tada zaidejas atlieka 2 veiksmus ejimo ir smugiavimo savo pasirinkta tvarka. O to nezinant strategavom tik iki pirmo smugio, o po to jau viskas remesi luck faktoriumi kauliuku ridenime. O va su atsitraukimu jau galima ir pastrateguot kazkiek, gal net neverta tanka isleist i arena

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #17 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 12:51 »
Citata iš: "skwazi"
Jo, as Ramui kazka kito dejau 2x is eiles ir atemiau beveik visus guardus, nes labai gerai krito vienetukai ir dvejetukai
Ten norėjai jo Spartaką sužeist dukart iš eilės :)
O kas dėl atsitraukimo po smūgio tai to tikrai nebuvo pasakyta ir galbūt tai biškį pramazas, nes turint greitesnį gladiatorių ir silpnesnę ataką galima ant judėjimo laimėt.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

skwazi

• Master
  • Įrašai: 607
« Atsakymas #18 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 13:06 »
Aisku jei speedas abieju vienodas ir neturint reikiamu ginklu, tai atsitraukinejimas betikslis, viskas susiveda i kauliukus

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #19 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 13:54 »
Tai ten Simas buvo, kuris mano babkes vogė :D Ach tu velny :) Bet vis tiek, babkės dzin, va Robkė su užnuodytu vynu norėjo labiau pakenkt, dėl to tiek sargų ir praradau.
Kas liečia kovos meną, tai sorius, kad neakcentavau taktinio atsitraukimo. Buvo net bajeris, kai koviausi prieš Teokolį, atsitraukiau sukirtęs smugį - šaika akis išpūtė - negi taip galima?  Nu tada nutarėm, už tai kad nepabrėžiau to, neatsitrauksiu ir kovosiu prieš tą monstrą kaip vyras, kur pliusas buvo pačiam Teokoliui, nes jis dar turėjo 5 atakos kaulus. Vis tiek sugebėjau laimėti. Bet patys matot, kad greičio kauliukai čia yra nemažiau svarbūs nei atakos ar gynybos, nes jie lemia net du faktorius - iniciatyvos pirmumą ir judėjimo greitį. Expansion'e yra net specialus ginklas - "ball and chains" - tai ant grandinės pritvirtintas spygliuotas bumbulas, kurio ataka, jei įmanoma, pirmiausia taiko į kojas, t.y. greičio mėlynus kauliukus.
O dėl vienodo greičio gladiatorių, Robke, tu ne visai teisus, kad viską lemia tik kauliukai. Yra strategija, pvz. jei gaunama žalos, dabar dažnas nuima pirmiausiai greičio kauliukus ir dažnai gynybos. Jei pas abu yra vienodas greitis ir tu pirmas gauni žalos, gal apsimoka nuimti gynyba ir ataka, palikt greitį, tokiu atveju žiebęs atgal ir padaręs žaizdų, gali tikėtis, kad priešininkas sumažins mėlynų kauliukų skaičių, o tada tolimesnė kova gali būti labai įdomi, nes tau jau atsiranda galimybė dažniau laimėt iniciatyvą ir naudot atsitraukinėjimo taktiką, kai tu padarai du smūgius iš eilės, t.y smogi ir atsitrauki, priešininkas tavęs nepasiekia, tada laimi iniciatyvą, prieini ir vėl smogi. Dvi atakos. Aišku jau po to, gauni atgal, bet jei per tas dvi atakas padarei normaliai žalos, priešininkas jau būna apdaužytas ir atakos/ginybos prasme lygus su tavim, o pas tave dar yra greitis išlikęs.

Dar noriu pabrėžt, kad open market fazė, prie kurios anot Simo mes užtrukom yra savotiškai įdomus žaidimo etapas, kai gali derėtis. Tai visai smagu, nors sutinku kad laiko atima. Pamenu buvo tokių momentų, kai sandėris neįvykdavo dėl to, kad du žmonės nesusitardavo dėl vienos monetos - pvz prašo 8, o siūlo tik 7. Mes kai lošėm 5dienį, tai tos fazės tikrai trumpesnės buvo, bet užtat ir sakau, kad sekmadieninė sesija buvo žymiai smagesnė. Manau open market fazę reiktų visiems daryti vienu metu, o nelaukti, kol pvz Robkė ir Ramas susiderės dėl guard'ų.

Mariukai Ex, praktiškai visiškai nesupratau tavo posto apie kovas - mes kažką darėm blogai ?  Plius, dėl healer‘ių tu esi visiškai neteisus. Prieš akis dabar turiu tas dvi kortas, cituoju – „Healer: (Upkeep) Exhaust to re-roll ANYONE‘S failed Healing Roll.“ Dar daugiau – taisyklių knyga susideda iš 18 puslapių, tavo nurodytas šaltinis mini kažką apie 19 psl.
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #20 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 20:00 »
Citata iš: "Nostromo"
Po viso šito, Marius jau buvo per žingsnį nuo pergalės. Per intrigų fazę jis pasinaudojo savo veikėjo antrąja savybe ir laisvai pasiekė 12, bet kadangi jis buvo organizatorius, pradėjo pirmas, o tai labai nenaudinga jam, nes mes, likę trys dar galėjom oj prišikti. Ir prišikom :) Tiksliau – Robkė prišiko :) Bet tai, kaip jis tai padarė, nurovė visiems stogą. Ji sako – „atiduok man visas savo babkes, tada nedarysiu nieko bloga..“ Marius mąsto – jei viskas gerai, žaidimas baigiasi ir babkių jam nebeprireiks, kodėl gi nepabandžius. Ir atidavė, o Robkė tik pyst kortą, kuri vadinas „Skurdas“ jam (korta nuima -1 Įtakos tam žaidėjui, kuris neturi pinigų). Šios varkės efektą reikėjo pamatyt patiems, kaip ir Mariuko reakciją :) O žmogus dar rankoje turėjo vagystės kortą, kai galėjo gauti 3 aukso, bet kaip sako – pozdno, batia :)

Na jau gerokai pavėlavęs, bet labai ir nebesiplėsiu apie praūžusią nerealią Spartako partiją - turbūt ilgiausia trukmės prasme partija mano gyvenime! :smile: Jei kam įdomų, tai grįžau plyštančia galva (turbūt dėl maisto stokos organizme) ir dar gerokai ilgai negalėjau užmigti naktį. Pasikrovėm kaip reikalas :smile:
Norėčiau sugrįžti prie Ramo iškarpos, kurią išskyriau ir norėčiau pataisyti, nes yra netikslumų. Esmė tokia, kad tuo metu organizatorius buvau ne aš, o tu Ramai. Ir tuo metu aš nerealiai tryniau rankomis ir labai džiaugiausi, kad atliksiu paskutinis ėjimą, kas reiškė, kad jei man niekas nenumuš mano turimų 9 taškų, aš auto win. Kodėl? O gi būčiau panaudojęs savo šeimos savybę, paaukojės po turimus 3 vnt. vergų, sargybinių ir gladiatorių - galutiniame rezultate 12 taškų, end turn and oh boy i win. Ir ką jūs galvojate, atėjo mano eilė eiti, stoviu su tais pačiais 9 taškais. Pergalė! Dar net Ramai pats sakai tai viskas, kad laimėjau, nes net šeimų specialias savybes niekaip negalima sufoilinti. Bet va tada prasidėjo... sakau pasidirbsiu ir dar pasižaisiu su pralaimėjusiaisiais. Pradėjau dalinti pasiūlymus už pinigus, kas nori likti antroje vietoje. Turėjau bent porą kortų, kurios numuša kitiems įtaką. Tai besižaisdamas pasimoviau ant Robkės jauko. Pats dabar tiksliai nebeatgaminu tos situacijos, bet kažkoks nesusipratimas gavosi. Kažkaip paprašė manęs visų pinigų, pagalvojau koks skirtumas visvien jau viskas, žaidimas kone baigtas. Bet tik šnai man tą kortą. Žiūriu ir nesuprantu iš kur šiame žaidime dar tokia korta yra. Pzzzz... :o  Tuo metu gal jau kokia 5 žaidimo valanda ėjo ir prašau kokia siurprizinė korta :smile: Žodžiu likau su 8 įtakos taškais ir nebebuvo įmanoma laimėti per ėjimą. Žodžiu vietoj to kad būčiau laimėjęs iškart, dar taškėmės papildomai kokią gerą valandą. Ir aišku aš jau nebelaimėjau :D Ateities kartoms tik palinkėsiu nekartoti tokų kaip mano klaidų ir žinoti, kad yra tokia skurdo korta - kas reiškia kad bent vieną monetą geriau visada turėti  :D
Iš esmės žaidimas man labai patiko, bet aišku reiktų tam tikrus dalykus taisyti. T.y. žaidimo trukmę mažinti. Net gi sugalvojau įdomų home rulsą! Žaidimą pradedam nuo 1 įtakos taško, bet žaidžiama iki 10+ taškų. Suprasti nesudėtinga, tiesiog kas surenka 10 taškų, tas triggerina žaidimo pabaigą. Beeet galima per ėjimą surinkti ir 11 ar 12 taškų. O laimi žinoma tas, kuris turi daugiausiai taškų arba įvksta paskutinė dvikova arenoje lygiųjų atveju :smile: Tai toks būtų mano pasiūlymas. Žinoma žaidimo didžiausias žavesys yra derybos ir visokie šantažai tarp kitų žaidėjų, čia tikrai būna daug perliukų :yes: Dėkui už gerą žaidimo partiją, buvo tikrai vienas iš įsimintiniausių vakarų mano žaidimų istorijoje :smile: Šlovė čempionui Spartakui! :drinks:

ExLegendz

• Master
  • Įrašai: 702
« Atsakymas #21 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 20:24 »
Citata iš: "Nostromo"
Mariukai Ex, praktiškai visiškai nesupratau tavo posto apie kovas - mes kažką darėm blogai ?  Plius, dėl healer‘ių tu esi visiškai neteisus. Prieš akis dabar turiu tas dvi kortas, cituoju – „Healer: (Upkeep) Exhaust to re-roll ANYONE‘S failed Healing Roll.“ Dar daugiau – taisyklių knyga susideda iš 18 puslapių, tavo nurodytas šaltinis mini kažką apie 19 psl.

Sakau kai mes žaidėm, tai jei ant raudono būdavo 1 arba 2 vertė, mes juos iškarta į šalį stumdavom. O tą reikia daryt jei puolimo kaulų daugiau nei gynybos. O jei po lygiai, tada ir su 2jų vertės raudonu kaulu turi šansų padaryt žalos, o su tuo veikėjų kur laimi ant lygiųjų gali ir su 1 padaryt žalos.

O dėl daktarų, tai tada viskas tvarkoje, nes ten sako, po defaultu, galioja tik sau, jei nenurodyta kitaip. O kadangi nurodyta kitaip, kad ANYONE tai galioja ir kitiem. :good:

Marius (Pirmas vardas) a.k.a (dar žinomas kaip)
Zazas (mIRC, Action games) / Wiedras (Strategy games) / Exas(Nuo ExLegendz (RPG))

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #22 Įrašytas: Gruodis 09, 2013, 22:03 »
Maroom, skwazi - aš manau, kad realiai kiti kartai turėtų judėti greičiau, nes dabar kaip ne kaip beveik visiems buvo pirma partija, o pirmos partijos visada prideda valandą ar daugiau prie nurodyto oficialaus laiko. Apšlifavę žaidimo mechaniką užtruksim mažiau prie kai kurių dalykų. Manau palaikant tempą, galima "sukišti" sesiją į 4 valandas. Tuo labiau, kad Marius kaip ir sakė - galėjo laimėti iškart ir būtume sutaupę dar valandą. Asmeniškai manęs nelabai atbaido ilgas žaidimo laikas, aš pratęs dar iš Descent laikų, bet būtų labai liūdna, kad tas faktorius atpurtytų, pvz kad ir sekmadienio sesijos žaidėjus, nes su jais buvo tikrai žiauriai gerai žaisti.

Mariukas Exlegenz - tai mes taip ir žaidėm! Ir netgi buvo vienoj mano kovoj, išridenau 4 kauliukus atakos, du paskutiniai - abu dvejukai. Bet mano priešininkas rideno irgi 4 gynybos kauliukus, du paskutiniai - vienetukai :) Buvo žiauru, nes Spartako savybė dar ir už dublius duoda pylos, tai mano tie du dvejukai, neskaitant kad abu darė žalą, dar +1 nuo dublio buvo.
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...