Atpratau rašyt biškiuką, bet pareiga šaukia

Taigi, tai buvo mano krikštas - mano pirmasis draftas. Esu dėkingas Tomui, kuris iki tol mane maitino ivairia informacija apie šį reikalą, tai atėjus man praktiškai nebekilo klausimų dėl niuansų - sėdau ir draftinau.
Ko gero dariau naujoko klaidą - nuo pat pradžių įsiskandau dvi spalvas. Pirmas padaras kurį pasiėmiau buvo lifelinkinis vampyras, tad pagalvojau - "hey, o ko nesulošus su vampyrų deku ?" Paskui dar susišvietė kad raudoną spalva neblogai būtų atskiest deką, tai radau ir tų pačių raudonų vampyrų. Primėčiau, kad Rakdos spalvų dekas turėtų gautis agresyvokas ir greitas. Vėliau dar žalias kokias 5 - 6 kortas paėmiau. Trijų spalvų splešą daryti nedrįsau, tad palikau prie RB. Deke tikrų kortų buvo apie 27 , plius kažkur 18 landų. Gavos kiek didesnis nei 40 kortų dekas, kas irgi buvo (kaip man dabar atrodo) klaida. Buvo tik vienas removalas, bet net kelios kortos buvo direct damage. Taip pat kelios - su deathtouch. Stiprioji pusė, kaip man atrodė buvo lifelink, tokių kortų turėjau gal 5 - 6.
Pirmas mačas prie Maroom. O galvoju, šitas žmogutis dar mažai žinomas magijos pasaulyje, mažu bus lengva - o brolyti, kaip aš klydau. Nu pirmą partija sėdėjau tik su dviem manos ir tuom viskas baigėsi, bet spėjau pamatyti kokias baisibybes man Mariukas ruošia antrai kovai. Jo dekas buvo pilnas riebalų, plius visos sienos - skraidančios. Apie katinuką nebekalbu, tai toks pūtalas, kur +7/+7 pavaro ir kas svarbiausia - Mariukas visada jį turėdavo rankoje. Ir aplamai kaip po to mačiau ant jo stalo pastoviai sukosi TOS pačios kortos, tarsi būtų neišmaišyta kaladė

Va ką reiškia mažas dekas, kai ištrauki katinukus pastoviai. Įsidėjau dar biški landų ir antra partija nuskabiau iki pusės jį ir tuom viskas baigėsi. Nors pripažinsiu - smagu buvo nukirsti jo 9/9 grogomozila

oh, well 0-1
Antras mačas prieš Justą, kuris irgi visai naujas sakykim magijoje. Bet po Mariuko bajerių jau nebemaniau, kad pff , čia bus baika... viena akim mačiau, kaip Justas kapojosi su Tomu, tai nusiteikiau partijai labai rimtai. Jau nuo pat pradžių Justas pradėjo nervuoti su savo buteliuku - ten toks artefaktas, kai už 2 manos gauni 5 laifo ir įmaišai buteliuką, kartu su greivu į biblioteką. Tą bonkę jis panaudojo net du kartus per pirmą partija. Pas jį buvo UB kontrolė, tai mėgino jis ten stumti man. Bet man gerai ėjo mana ir padarai, daug lifelinko , nors jo buvo ir pas Justą. Kažkaip užbėgiojau. Antra partija buvo greitesnė ir šniojau viską, ką Justas pasidėdavo ant stalo, vorteksus jo ir dopelgangerius. Finišing blow buvo nuo flašbakinto pingo, kai jis buvo ant 1 laifo, nors Justas ten patriko dėl taisyklių, nors pats pavėlavo deklaruoti, kad man tapina 3 padarus prieš mano kovą, nors tai nieko nebūtų pakeitę, nes manos turėjau kaip šieno. Pagaliau pradėjau jausti savo deką, bet tuo pačiu ir jo silpnas vietas. Mano deke kone visi padarai buvo su 1 toughness, kai ataka budavo apie 3. O kur gynybiniai padarai ? Taigi , lyginamės 1 - 1
Trečias mačas prieš Mariuka Ex. Čia jau visai atsigavau ir partijos buvo greitos. Labai gerai ėjo startinės rankos man. Mariukas lošė Oržovinėm spalvom ir pirmą partija tiesiog plūdo mana. Jam gerai kraują gadino mano deathtouchinis skorpionas ir artefaktas, kuri gali pasirinkti kurie gyvūnai jo neblokuos. Pabaigoj sugebėjo kažkaip pašalinti skorpioną, bet buvo jau vėlu. Antra partija aš plūdau mana, bet tai labai gerai, nes sublizgėjo mano bombikė - vampyras šamanas, kuris už nesveiką 8 manos man duoda 3 laifo, o Mariukui atima 3 laifo. Tai, į pabaigą jo Senigir vampyrui jau atsipūtęs leidau laisvai save ėsti. Partija baigiau su 31 laifo. Naais, 1- 2
Tomas man pasakė, kad sėdžiu antroj vietoj ir beveik garantavo, kad eisiu lošti su Goldenu. Taip ir nutiko. O aš jau žvengiau, nes pairingai man iki tol buvo laabai parankūs, nes gaudavau ne tokius patyrusius žaidėjus. Esu žaidęs prieš Goldeną ir esu sakęs, kad prieš jį žaisti sunku, bet smagu, nes jis labai mandagiai žaidžia, pataiso žioplas klaidas ir man tikrai yra iš jo ko pasimokyti. Jis lošė Boros spalvų greitu deku. Planavau, kad bus mano pralaimėjimas techniškas ir greitas, toks jis ir buvo

Pirma partija sugebėjau nuleisti jį iki 6 laifo ir čia užsikirtau, nes jis padėjo ant stalo demoną, kurį nužudžius jis dar mano padarui kažkuriam daro 3 žalos. Tas labai gadino kraują, nes surišo man visą ataką. Po to per didelius nusotolius jį pašalinau, bet atėjo balta skraidanti dvasia su galu - 5 Ir užskraidė. Antra partija buvo dar greitesnė, bet buvo įdomus bajeris - turėjau raudoną kortą už 1 manos, kur leidžia patraukt dvi kortas ir po to nusimesti dvi kortas. Turėjau dar rankoj kortų, traukiu dvi - abu mountainai, nusimetu. Ją flašbakinu - traukiu dvi kortas - du mountainai, nusimetu

Būčiau 4 varymus kukavęs su nesibaigiančia mana

Deja, tai nepadėjo. 2 -2
Nu ką, laukiam kaip sužais Simas su Justu. Pastarajam nekažką sekėsi, tai jau supratau, kad top 4 man nematyt. NU bet nieko, esu labai patenkintas savo pirmuoju draftu, labai gera patirtis parėjo, bet dabar jau daug ką daryčiau kitaip

Sveikinimai Goldenui, jo dekas buvo tikrai labai stiprus.
Po to Justas man atidavė savo sudraftintas kortas ir susirinkau playmatus ir išėjau namo, o likę 4 žaidėjai ėmė plėšytis dėl prizinių vietų. Visas renginys prasisuko per kokias mažiau nei 5 valandas , nes dar prieš šešias buvau namie. Biški gaila Mariuko šunio, kuris iš esmės buvo tikras gerietis ir jam viskas ten buvo taip įdomu, kad iš tų nervų jis sugriaužė Tomo tašę, už ką buvo išvytas už durų. Žodžiu, draftas yra toks pat gėris kaip ir teminių dekų turnyrai. Tai netaps mano nauja aistra, bet manau reiks sudalyvaut dar kokiam crap drafte tai tikrai, ačių Tomui už pakvietimą.
P.S. Tomai, ar gali papostinti galutinius standingus ?