Autorius Tema: MTG trash-draft  (Skaityta 40038 kartus)

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
Re: MTG trash-draft
« Atsakymas #15 Įrašytas: Gegužė 11, 2014, 10:48 »
Vakar sakiau Tomui, kad jei Austrija nelaimės Eurovizijos, neisiu į draftą :D Bet laimėjo, tai būsiu :)

Pirmą kartą dalyvaujantiems noriu primint, kad įsidėtumėt keletą daisų ir popieriaus su rašymo priemone arba kokį nors kitą būdą life skaičiavimui, nes playmatų nebus, o jei bus visiems neužteks. Su Tomu padarėm po 9 boosterius, tai likę galės eiti į prizinį fondą. Iš manęs bus prizas, o koks - sužinosit po turnyro :)
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #16 Įrašytas: Gegužė 11, 2014, 10:57 »
Na o aš vakar Tomui sakiau, kad jei Austrija laimės, tai aš emigruoju į Rusiją  :D Na vizos dar nepadarė, aš vis dar čia, tad ateisiu pamedžikuoti :yes: Tikiuosi laimėt pirmą vietą nuo galo  :D

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
« Atsakymas #17 Įrašytas: Gegužė 11, 2014, 20:36 »
na stai praejo drafto savaitgalis :) truputi apibendrinsiu viska is savo puses ir lauksiu kitu atsiliepimu (jeigu galima, kiek iseis platesniu) :)

Per lietu atkeblinau iki Lyros ir nuo ten su Simu patraukem pas Mariu. Susirinkom visi labai punktualiai galima sakyti (didelis pliusas visiems :D ), pasitraukem random boosterius ir sedom draftint.

Pirmo boosteriu pirmas pickas - juodas padaras kuris kai priesininkas traukia korta praranda viena life ir jis pats negana to 3/4 uz 4cmc - geriau buti negali :) imam black ir ziurim toliau, plauke puse velnia juoda, o antra meciaus nuo melynos prie baltos, kol nugalejo melyna kai pradejo kibirais plaukt visoks bouncas, counteriai ir kitas kontroles geris :)

1 match vs. Justas - kaip parode pirmos akimirkos, losiau mirror match, kadangi jis taip pat zaide UB spalvas ir susidejo visai nebloga decka ir pagirsiu Justa - lb neprastai ji pilotavo  :good:  tikrai nemeluodamas galiu pasakyt kad tikejaus lengvo matcho, o gavau lb idomia partija su intrigom. Laimet laimejau bet tikrai ne lengviausiai ir galiu pasakyt kad jei Justas toliau  dalyvaus turnyruose mtg ar tai butu teminis ar trash draftas ar trash sealed jis bus rimtas varzovas daug kam :) zodziu good :) 1-0

2 match vs. Maroom - antra zmogus kuris mane nustebino tam turnyre butent Maroom, as staciai apsales nuo jo zaidimo :) Marius lose GW kontrole ir siaip gan palankus buvo matchupas bet kai jis apsistato sienom skraidanciom, nei jo pasieksi nei ka padarysi, o tada ateina drafto vinis KATINUKAS ir varzovas mirsta :D gal kiti dar papasakos apie ta KATINUKA bet skriaude jis mane kaip ir visus. Velgi abu losem ganetinai letus deckus tai apsikeitem po viena pergale ir paemem lygiasias :) 1-0-1

3 match vs. goldenas - su goldenu kaip visada iki paskutinio. As su savo leta kontrole nekazka galejau padaryti pries jo greita WR decka....viena siaip ne taip ikandau, bet iki pergales dar ten buvo toli toli graziai mane 2-1 sutvarke :) 1-1-1

4 match vs. Un - nu jam buvo depresija ir siaip ji skriaude :D turbut lengviausia partija pykst pokst jam nera manos ar ko ten ir zodziu basta :) 2-1-1

kas pateks i top4 realiai nebuvo aisku iki paskutinio matcho galo, bet Simas iveike Justa ir isstume Rama is top4, pats patekdamas tarp 4 likusiu :)

pusfinalis vs. Maroom - nu va vel su Maroom ir jo KATINUKU :D zodziu pirma laimejau bet taip vos vos vos vos jei neklystu su pora life, antroj mane NEREALIAI graziai Maroom sumala su katinuku...ten buvo aukstas pilotazas, o trecioj jam sustoja mana ir deja deja man gan neblogai ejo ir uzfludinau stala padarais :) 3-1-1

finalas vs. goldenas - nu va ir vel su goldenu :) dar pasijuokem kad gal suveiks tas prietaras kad jeigu gauni grupej pries ta zmogu tai finale jei susitinki visada laimi, deja nesuveike :D pirma partija praleke per mane su kruva pingeriu, antra buvo uber partija, pas mane liko 1 life po jo alfa strike, o pas ji keliais daugiau ir sugebejau issivartyt, o trecia buvo copy paste pries tai buvusi, tik tiek kad jis turejo koki 27 life, pas mane buvo like 10 bet sugebejau sulygint jegas iki tiek kad abu turejom po 8, po to abu turejom po 3 ir po lb geros partijos pripazinau goldeno pergale :) bet finalas buvo tikrai lb lb idomus ir vertas demesio :)

tai va, goldenas laimejo si trash drafta, gavo secret priza - Damnation  :drinks:  jeigu noresit dar karta padraftint, prisizadu irgi koki gera priza pafinansuot nugaletojui :)

tai patiko? :)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #18 Įrašytas: Gegužė 12, 2014, 02:15 »
Atpratau rašyt biškiuką, bet pareiga šaukia :)
Taigi, tai buvo mano krikštas - mano pirmasis draftas. Esu dėkingas Tomui, kuris iki tol mane maitino ivairia informacija apie šį reikalą, tai atėjus man praktiškai nebekilo klausimų dėl niuansų - sėdau ir draftinau.
Ko gero dariau naujoko klaidą - nuo pat pradžių įsiskandau dvi spalvas. Pirmas padaras kurį pasiėmiau buvo lifelinkinis vampyras, tad pagalvojau - "hey, o ko nesulošus su vampyrų deku ?" Paskui dar susišvietė kad raudoną spalva neblogai būtų atskiest deką, tai radau ir tų pačių raudonų vampyrų. Primėčiau, kad Rakdos spalvų dekas turėtų gautis agresyvokas ir greitas. Vėliau dar žalias kokias 5 - 6 kortas paėmiau. Trijų spalvų splešą daryti nedrįsau, tad palikau prie RB. Deke tikrų kortų buvo apie 27 , plius kažkur 18 landų. Gavos kiek didesnis nei 40 kortų dekas, kas irgi buvo (kaip man dabar atrodo) klaida. Buvo tik vienas removalas, bet net kelios kortos buvo direct damage. Taip pat kelios - su deathtouch. Stiprioji pusė, kaip man atrodė buvo lifelink, tokių kortų turėjau gal 5 - 6.

Pirmas mačas prie Maroom. O galvoju, šitas žmogutis dar mažai žinomas magijos pasaulyje, mažu bus lengva - o brolyti, kaip aš klydau. Nu pirmą partija sėdėjau tik su dviem manos ir tuom viskas baigėsi, bet spėjau pamatyti kokias baisibybes man Mariukas ruošia antrai kovai. Jo dekas buvo pilnas riebalų, plius visos sienos - skraidančios. Apie katinuką nebekalbu, tai toks pūtalas, kur +7/+7 pavaro ir kas svarbiausia - Mariukas visada jį turėdavo rankoje. Ir aplamai kaip po to mačiau ant jo stalo pastoviai sukosi TOS pačios kortos, tarsi būtų neišmaišyta kaladė :) Va ką reiškia mažas dekas, kai ištrauki katinukus pastoviai. Įsidėjau dar biški landų ir antra partija nuskabiau iki pusės jį ir tuom viskas baigėsi. Nors pripažinsiu - smagu buvo nukirsti jo 9/9 grogomozila :) oh, well 0-1

Antras mačas prieš Justą, kuris irgi visai naujas sakykim magijoje. Bet po Mariuko bajerių jau nebemaniau, kad pff , čia bus baika... viena akim mačiau, kaip Justas kapojosi su Tomu, tai nusiteikiau partijai labai rimtai. Jau nuo pat pradžių Justas pradėjo nervuoti su savo buteliuku - ten toks artefaktas, kai už 2 manos gauni 5 laifo ir įmaišai buteliuką, kartu su greivu į biblioteką. Tą bonkę jis panaudojo net du  kartus per pirmą partija. Pas jį buvo UB kontrolė, tai mėgino jis ten stumti man. Bet man gerai ėjo mana ir padarai, daug lifelinko , nors jo buvo ir pas Justą. Kažkaip užbėgiojau. Antra partija buvo greitesnė ir šniojau viską, ką Justas pasidėdavo ant stalo, vorteksus jo ir dopelgangerius. Finišing blow buvo nuo flašbakinto pingo, kai jis buvo ant 1 laifo, nors Justas ten patriko dėl taisyklių, nors pats pavėlavo deklaruoti, kad man tapina 3 padarus prieš mano kovą, nors tai nieko nebūtų pakeitę, nes manos turėjau kaip šieno. Pagaliau pradėjau jausti savo deką, bet tuo pačiu ir jo silpnas vietas. Mano deke kone visi padarai buvo su 1 toughness, kai ataka budavo apie 3. O kur gynybiniai padarai ? Taigi , lyginamės 1 - 1

Trečias mačas prieš Mariuka Ex. Čia jau visai atsigavau ir partijos buvo greitos. Labai gerai ėjo startinės rankos man. Mariukas lošė Oržovinėm spalvom ir pirmą partija tiesiog plūdo mana. Jam gerai kraują gadino mano deathtouchinis skorpionas ir artefaktas, kuri gali pasirinkti kurie gyvūnai jo neblokuos. Pabaigoj sugebėjo kažkaip pašalinti skorpioną, bet buvo jau vėlu. Antra partija aš plūdau mana, bet tai labai gerai, nes sublizgėjo mano bombikė - vampyras šamanas, kuris už nesveiką 8 manos man duoda 3 laifo, o Mariukui atima 3 laifo. Tai, į pabaigą jo Senigir vampyrui jau atsipūtęs leidau laisvai save ėsti. Partija baigiau su 31 laifo. Naais, 1- 2

Tomas man pasakė, kad sėdžiu antroj vietoj ir beveik garantavo, kad eisiu lošti su Goldenu. Taip ir nutiko. O aš jau žvengiau, nes pairingai man iki tol buvo laabai parankūs, nes gaudavau ne tokius patyrusius žaidėjus. Esu žaidęs prieš Goldeną ir esu sakęs, kad prieš jį žaisti sunku, bet smagu, nes jis labai mandagiai žaidžia, pataiso žioplas klaidas ir man tikrai yra iš jo ko pasimokyti. Jis lošė Boros spalvų greitu deku. Planavau, kad bus mano pralaimėjimas techniškas ir greitas, toks jis ir buvo :) Pirma partija sugebėjau nuleisti jį iki 6 laifo ir čia užsikirtau, nes jis padėjo ant stalo demoną, kurį nužudžius jis dar mano padarui kažkuriam daro 3 žalos. Tas labai gadino kraują, nes surišo man visą ataką. Po to per didelius nusotolius jį pašalinau, bet atėjo balta skraidanti dvasia su galu - 5 Ir užskraidė. Antra partija buvo dar greitesnė, bet buvo įdomus bajeris - turėjau raudoną kortą už 1 manos, kur leidžia patraukt dvi kortas ir po to nusimesti dvi kortas. Turėjau dar rankoj kortų, traukiu dvi - abu mountainai, nusimetu. Ją flašbakinu - traukiu dvi kortas - du mountainai, nusimetu :) Būčiau 4 varymus kukavęs su nesibaigiančia mana :) Deja, tai nepadėjo. 2 -2

Nu ką, laukiam kaip sužais Simas su Justu. Pastarajam nekažką sekėsi, tai jau supratau, kad top 4 man nematyt. NU bet nieko, esu labai patenkintas savo pirmuoju draftu, labai gera patirtis parėjo, bet dabar jau daug ką daryčiau kitaip :) Sveikinimai Goldenui, jo dekas buvo tikrai labai stiprus.

Po to Justas man atidavė savo sudraftintas kortas ir susirinkau playmatus ir išėjau namo, o likę 4 žaidėjai ėmė plėšytis dėl prizinių vietų. Visas renginys prasisuko per kokias mažiau nei 5 valandas , nes dar prieš šešias buvau namie. Biški gaila Mariuko šunio, kuris iš esmės buvo tikras gerietis ir jam viskas ten buvo taip įdomu, kad iš tų nervų jis sugriaužė Tomo tašę, už ką buvo išvytas už durų. Žodžiu, draftas yra toks pat gėris kaip ir teminių dekų turnyrai. Tai netaps mano nauja aistra, bet manau reiks sudalyvaut dar kokiam crap drafte tai tikrai, ačių Tomui už pakvietimą.

P.S. Tomai, ar gali papostinti galutinius standingus ?
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #19 Įrašytas: Gegužė 12, 2014, 11:03 »
Keletas minčių ir iš mano pusės. O gi buvo fun!Senokai MTG bečiupinėjau, tad buvo puiki proga prisiminti magijos subtilybes  :smile:
Prasidėjo draftas. Hmmm galvoju ką čia dabar pradėjus imti, nes kaip žinia čia nelabai yra daug laiko pamąstymams. Nusprendžiau rinkti baltas ir žalias kortas, neatsižvelgiant į tos kortos retumą ar unikalumą, o tiesiog žiūrėdamas į realų tos kortos naudingumą ir pritaikymą praktikoje. Bandžiau pasimokyti iš praeities klaidų, kad jei rare korta tai dar nereiškia, kad jin tau padės laimėti. Ir manau tikrai galima rinkti tik dvi konkrečias spalvas, ir visai neblogą decką susidėti. Bent jau man šiuo atveju visai neblogai pavyko.
Pagrindinės mano kortukės, kurios mane "traukė" šiame turnyre:
Kjeldoranas http://magiccards.info/cs/en/12.html Praktiškai vos ne vienas iš pirmųjų padarų, kuris būdavo išmetamas kone kiekvieną partiją. Gynybos padidinimas labai pagelbėdavo :good:
Bronzinė višta http://magiccards.info/dgm/en/60.html Kadangi mano decke buvo labai daug padarų, tai labai gerai veikdavo jo savybė +3/+3
Wayfaringas http://magiccards.info/rtr/en/209.html Taip pat efektyvus, turint daug išsileistų padarų
Gyvatės http://magiccards.info/ths/en/164.html Su jomis ir neblogai teko "pašiurpinti" varžovus. Gaila tik kad per visą turnyrą tik kartą ar du tepavyko ją "išpūsti" :D
Tomo kaimynas Algis iš trečio aukšto  :D  http://magiccards.info/cs/en/122.html smagus daiktas turint nemažai žemės kortų
1. Febraury 2013 (Pralinksmino ta data parašyta ant kortos, goliatho gimimo metai??)  :D http://magiccards.info/gtc/en/133.html Bomba ir ne kitaip :yes:
Na ir kas gi dar, o gi vakaro vinis katinuks  :D  http://magiccards.info/m14/en/170.html meeeuuw....
Tai čia tokios buvo mano įsimintiniausios kortos, žinoma buvo daug ir kitų naudingų kortų, tokių kaip skraidančios sienos su aukšta gynyba, ar keletas šiaip skraidančių muselikių :smile:
Pirma partija buvo prieš Ramą. Akivaizdžiai jam trūko žemių, normaliu tempu po truputį mažinau gyvybes ir pergalė mano. Tada Ramas mačiau pasikoregavo savo deck'ą ir jau antroji partija sunkiai ėjosi ir išnaudojom praktiškai visą laiko limitą. Man gyvenimą gadino padarai su savo lifelinkais. Darėsi jau sunkoka, bet visa laimė kad pavyko išsimesti savo goliatha. Nieko kito neliko kaip tik paaukoti savo padarus Ramui, o prasivalius jau buvo šiek tiek lengviau įkasti ir į gyvybes. Pergalė.
Antras Tomas (Versetty). Ėjosi sunkiai pirmoji partija ir niekaip neradau priešnuodžių. Galiausiai kai jau švietėsi man pralaimėjimas sekančių ėjimu sugalvojau sužaisti va bank stiliumi. Paleidau katinuką pasilakstyti  :D Ir ką jūs sau galvojat, Tomui nuėmiau gal kokį 14-15 gyvybės taškų ir palikau su visu 1  :D Ech nedaug betrūko, kaip supratau Tomui nelabai patiko mano šis bajeris :D  Antroje partijoje jau buvo viskas čiki piki, Tomui šleiva kreiva ranka atėjusi, prabėgai ir vsio. Laikas baiginėjosi - lygiosios.
Trečias Simas. O ne! :D Aišku jau pirmoj partijoj išsimetė kažkokį artifakta biesinantį, kuris liepia nusimesti kortas kai "ryju" žalą. Oj kad buvo skaudu žiūrėt kaip krenta visi mano padarai į šiukšlyną. Negana to buvo išsimetęs kažkokią sieną, kuri preventina visą žalą. Praktiškai spurdėjau vietoj ir žiūrėjau kaip mirštu iš lėto. Ši partija akivaizdžiai parodė mano silpnąsias vietas - burtų mažas pasirinkimas, kad kažką sunaikint, šaut ir pan. Antroji partija jau ėjosi įtemtai ir apylygiai, ilgai taškėmes ir galop nugalėjau. Laikas vėl išseko - lygiosios.
Paskutinis prieš TOP4 - ExLegendz. Iš kart krito į akis didelis Mariaus Deckas, kas turbūt kaip taisyklė neleido jam geriau pasirodyti šiame turnyre. Abu kartus laimėjau, nors tik vėliau buvo pastebėta, kad aš klaidingai panaudojau Tomo kaimyną Algį išsimesdamas žemes nuo stalo, o ne iš rankos. Nežinia kaip būtų tada pasibaigę, nes keletas to padaro "išpūtimų" mane gerokai pagelbėdavo. Oh well, skaitom ir nedaskaitom iki galo veikimo :D
Po visų tų kovų mano sąskaitoje buvo dvi pergalės ir dvi lygiosios, kas man garantavo 2 vietą :Yahoo!: TOP4 gavau vėl Tomą Versetty. Nors tada ir lygiosiomis ištempiau, bet manes nežavėjo jo deckas su tais numirėliais ir visokiomis kontrolėmis. Viena partija buvo totali žemiška, ėjo vien žemės, o kas blogiausia kad buvau paaukojęs Algį viename iš momentų, ko pasekoje išaiškėjo kad paskubėjau. Su begalybe landų, būčiau galėjęs sėkmingai pastiprinti Algį gynyboje ir pan. Kita partija jau klostėsi puikiai, katinukas padarė savo  :D Na ir galop užsiroviau ant manos nebuvimo partijos ir nieko nebenuveikiau padoraus. Pralaimėjimas ir mano pasirodymas baigtas :smile:
Likau 3-4 vietoj ir tai yra didžiausias mano pasekimas MTG. Norėčiau padėkoti Pofkei, kuris nedalyvavo ir nebuvo aplinkui tos blogos pralaimėjimų auros :D :friends: Turnyras labai patiko, tikiuosi kito tokio turnyro nereiks laukti pusės metų :smile:

goldenas

• Servant
  • Įrašai: 264
« Atsakymas #20 Įrašytas: Gegužė 12, 2014, 11:23 »
Turnyras pavyko, šiais metais antrą kartą palošiau medžiką, puikiai praleidau laiką. Ačiū visiems atėjusiems ,tikiuosi bus daugiau tokių turnyrų/susibūrimų. Ačiū Simui už Damnation , kitą kartą reiks mums su Tomu pafinansuoti prizą pirmai vietai :) Žaidžiau RW vanilla-creature aggro , kadangi raudonos spalvos kortų beveik niekas per draftą neėmė ,prisirinkau gan nemažai padorių kortų (2x Rubblebelt Maaka, Pitchburn Devils, Reckless Reveler, Spark Jolt, Gore-House Chainwalker, Punish the Enemy, Flameborn Hellion). Pradžioje gavau Killing Glare , Shambling Remains , Dark Banishing ir Diabolic Tutor ,galvojau dėsiuos RB ,bet pradėjo neblogai eiti įvairūs baltos spalvos flaeriai ,tokie kaip 2x Aven Squire, Gallows Warden, Sanctum Gargoyle ir Dearly Departed , supratau ,kad reiktų susidėti RW .Taigi iš 3 boosterio prisirinkau Boros Guildgate, first dropu 2x Trained Caral , Viashino Firstblade ir kitų kortų deko užbaigimui. Kiekvienos partijos neaprašysiu, buvo neblogų partijų ,buvo ir greitesnių , ypač patiko finalas , kurį jau aprašė Tomas . Tai tiek :)

Truenacho

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 174
Ats: MTG trash-draft
« Atsakymas #21 Įrašytas: Gegužė 09, 2015, 11:45 »
Žiūriu čia įdomiai pasižaidėt visi ir apie pakartojimus kalbėjot, tai gal netempiam ir vėl pasidarom tokį dalyką, aš ir atsineščiau boosterių :)