Simo gif'as tai tikrai daug ką pasako apie Alchemistų procesą kaip jiems ten sekėsi

Bet tematiškai tai tikrai gerai jis ten pateiktas yra, patiko ten tie visi pričindalai, kuriuos Tomas jau paminėjo. Aš pats tik daugmaž didžiąją dalį taisyklių išklausiau, bet nežaidžiau šio žaidimo, nes laukiau Hurrio prie TS stalo. Tai gi... išbandžiau Twilight Struggle! Buvau rusas

Nors daugmaž visi niuansai ir buvo išsiaiškinti prieš pradedant žaisti, bet pradėjus žaisti vis vien buvo sunku apsispręsti nuo ko pradėti. Sunkiausia ir yra kai turi daug kortų ir nežinai nuo kurių geriau pradėti. Bet iš esmės visa ta žaidimo mechanika tai labai šauniai padaryta. Aišku yra ir sėkmės faktorius (kortų gavimas, kauliukų ridenimas perimant valstybes, kosmoso lenktynės), bet kartais tas kauliuko ridenimas toks jau svarbus būna kad mirk gyvenk kaip norisi teigiamai išridenti, o neišridenus koks nusivylimas... Šioje partijoje buvo du labai geri momentai. Vienas iš jų kai 3 raunde užvirė labai nuožmios kovos Azijos regione, oj ten buvo vaizdų! Taip jau nenorėjom nė vienas iš mūsų atiduoti dominavimo šiame regione, nes buvo aišku, kad Povkė turi to regiono scorinimo kortą. Tai praktiškai gal kokius 5-6 ėjimus ten "kapojomės", kol galiausiai niekas nieko nepešė. Tiksliau Povkė iš to daugiausiai išlošė, nes man teko paaukoti nemažai turėtos įtakos Europoje, kad sustiprinti Aziją. Na ir labai geras antrasis momentas žaidime buvo lemiamame 4 raunde. Gavosi taip, kad pats patraukiau centrinės amerikos scorinimą per šį raundą. O ten man buvo nekažką. Apart Fidelio Kubos nieko daugiau nekontroliavau. Pabandžiau nedrąsiai šiekt tiek praplėsti ribas, turėdamas viltyje, kad gal varžovas to nesupras. Bet kur tau... iškart visas dėmesys ten buvo nukreiptas. Vėl prasidėjo tas toks tampymas vienas kitam už ūsų, tai įgauni įtaką vienur, tai prarandi kitur ar ten pat, o kortos tik senka ir nebežinai nei ką bedaryti...žaidi va bank ir sužaidi amerikonų event'ą, o sau pasikeli įtaką, deja tai negelbėja ir Europa jau visa mėlynuoja, centrinė amerika ir prarasta, game over!

Bet žaidimas geras ir patiko, norėsiu pakartot artimiausiu metu. Gal net namų sąlygom su kuo sužaisti. Dabar bent perpratau sistemą kas kaip veikia tai bus lengviau žaisti. Tarp kitko neminėjau, koks šaunus serialas yra apie šaltąjį karą? O gi "Americans", kurį savaitgaliais rodo TV6 (arba torentai). Tai va, kas norės pastrugglint, prieš tai rekomenduoju pažiūrėt tą serialą

Na o dieną užbaigėm su Gauntlet of Fools. Labiausiai prajuokino nindzė su pinigų kapšeliu, bet juokai baigėsi kai šis vos nelaimėjo žaidimą surinkęs nerealius 44 auksinius! Bet aišku buvo Povkė sugebėjęs surinkt 45, lucky bastard

Tai va toks jau tas sekmadienis buvo