Autorius Tema: 2014.10.19 Sekmadienis  (Skaityta 20388 kartus)

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
2014.10.19 Sekmadienis
« Įrašytas: Spalis 16, 2014, 11:31 »
Donatas žadėjo atsitempt Eldritch Horror, tai aš iškart pasirašau. Ten iki 8 žaidėjų max, būtų dar norinčių? :)
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
Re: 2014.10.19 Sekmadienis
« Atsakymas #1 Įrašytas: Spalis 16, 2014, 14:13 »
man ašara rieda skruostu žinant ką jūs žaisit ir kad manęs nebus.... už tai zysiu kada nors Eldritchą pabandyt :D

Donatas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 151
« Atsakymas #2 Įrašytas: Spalis 16, 2014, 17:53 »
Kas girdeje kiek trunka stalo zaidimo Arkha Horror partija, manau galvos,kad tai panasu ir nesirysh isbandyti, bet deje...  Eldrich Horror tikrai greiciau susizaidzia, viskas vyksta nebe taip ilgai ir netgi lengviau zaidziasi, lengvesnes taisykles, o smagumas irgi islieka neka mazesnis uz Arkham Horror  :crazy:
[Warhammer40K] [Age of Sigmar] [Warmashines/Hordes]

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #3 Įrašytas: Spalis 16, 2014, 20:06 »
Noriu Žemę gelbėt! Eldritch Horror jau senai norėjau išbandyti, tad aš užsibookinu vietą :smile: Pakuriu registraciją:

Eldritch Horror (max 8 žaidėjai):
1. Simuck
2. Donatas
3. Maroom
4.
5.
...

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #4 Įrašytas: Spalis 16, 2014, 21:07 »
Man nusimato kietas savaitgalis. Penktadienį rinksimės pas mane, šeštadienį - TS turnyras. Sekmadienį - pirmą kartą šį mėnesį - į klubą.
Yra kokių pageidavimų ? Nes aš net neįsivaizduoju, ką čia lošti norėčiau. Turint galvoje, kad iki mėnesio pabaigos vėl negalėsiu ateiti, reiktų gerai nusirauti...
Gal Gears of War ? O gal Talismana ? Spartaka galbūt ? Klaustukai, klaustukai....
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Simuck

• Administrator
  • Knight
    • hmpg.net
« Atsakymas #5 Įrašytas: Spalis 16, 2014, 22:07 »
Citata iš: "Nostromo"
Gal Gears of War ? O gal Talismana ? Spartaka galbūt ? Klaustukai, klaustukai....
Tai junkis prie Cthulhu :D Beje, Talismaną norėtau kada nors išbandyt, tik šį sekmadienį nepavyks.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Justas

• Servant
  • Įrašai: 213
« Atsakymas #6 Įrašytas: Spalis 18, 2014, 12:42 »
Mane  į EH.

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #7 Įrašytas: Spalis 20, 2014, 00:23 »
Čia šioks toks reportažas iš mano bokšto. Žodžiu, ką aš galiu pasakyti - šeštadienį geiminau iki kokių 4 ryto gal. Miegu, miegu - prabundu apie kokia 11 val. ir mastau - kad kažkaip negudriai ir nekonkrečiai čia organizavomės pažaidimus į sekmadienį, plius formumas anaiptol nebuvo ištinęs nuo pasiūlymų ir noru kažką lošti. Dauguma užsirašė lošti Eldritch Horror, o manęs kažkaip netraukė. Imu derinti su Povke, kuris ima derinti su Versečiu. Versetis guli paslikas iš po vakarykščio baro (pasirodo, ne vienintelis aš ėjau gulti ketvirtą ryto). Povkė sako - jei bus Robkė - gal piratus ? Derinu su Robke, dar lovoje gulėdamas. Robkė pareiškė, kad jam 13 valandą į klubą netinka, nes jis vis nespėją (jau antrą kartą) susitvarkyti su šeimos reikalais. Nu ir jis, mol, tipa - pass. Tada Povkė sako, ai - aš irgi pass. Aš galvoju, gal ir man pass ? Bet paskui trinktelėjo - gi šis sekmadienis - VIENINTELIS šį mėnesį, kai GALIU eiti į klubą ir tam nemaišo darbas. EISIU... keliuos, ruošiuos, Justas pažadėjo paimti, sakau grynai dėl fasono įsimesiu Blue Moon, galės po EH partijos Simas su Maroom pasikapoti. Išeinu į lauką Justo laukti- o lieja, kaip iš šlangos, lietus šoninis - skietsargis visai nesaugo (gerai, kad turiu žmoną, kuri paskutinę minutę man jį įbruko). Gerai, kad Justas nevėlavo, tai net nepraėjus minutei jis atvarė, nors permirkt biškiuką spėjau. Nuvarom į klubą ir pasirodo, kad be Eldrich žaidėjų, kitų kaip ir nebus - nu kas tau eis per tokį šuninį orą į lauką. Nėra ką daryt, jungiuos su draugais gelbėti pasaulio nuo dark entity. Palaukiam kiek, ateina Maroom kiek pavėlavęs. Tiesa, tarp mūsų buvo seniai matytas vienas šaunus žmogus - Mindaugas. Ir man patiko jo frazė, kol dar nepradėjom žaisti - "taiip....ir ką čia mums dabar reiks padaryti ?" :) Primetat, čia reiks tuoj gelbėti pasaulį ir mes, kaipo tokie "patyrę" tyrėjai , čia susirinkę ir staiga we go - e, a ką čia daba darysim ? Žodžiu, užmušė. Justas buvo kiek žaidęs tą žaidimą, tai jiedu su Donce paaiškino taisykles. Pradėjom žaisti patį pirmą, suprask, lengviausią scenarijų, kurio mėsa buvo, kad nūnai tūlas ancient ir su negerais ketinimais dievas Azathoth, ar kažkaip panašiai (visi jų vardai sunkiai tariami, bet skamba fancy ir įtikinamai), ketina prabusti milijardinio metų slumber'io ir nusiaubti mūsų pasaulį. Reiks jam pasakyti "niu, niu, niu...". Gavau tokį rimtą, pagyvenusį politiką, kuris turi gerą įtaką ir daug ryšių - gali pirkti kontrabandinius ginklus ir šmugeliuoti juos saviškiams, o taip pat savo actionus aukoti kitų actionams. Neblogas gezas. Plius jis dar turėjo sexy asistentę sekretore. Taisyklės kaip dabar manau - salyginai nesunkios, nors į knygą lindom dažnai, tiksliau lindo Justas, o Doncė- iš jos neišlindo. Apie eigą daug nepasakosiu, nes bijau išsiplėsti, todėl trumpai. Pradžioj mėginom uždarinėti atsivėrusius portalus ir mušti šmarą, pro juos lendančią, bet kadangi buvom neapsiplunksnavę lievakai - stipriai failinom. Paskui aš sakau - vyrai, einam levelintis. Nu ir kai pradėjom tai daryti - pajudėjo š*das į teigiamą pusę. Prieš pabaigą jau net stebėjaus - kažko lengva labai - kauliuką ridena visi kone idealiai, turim daiktų, padejėjų ir burtų ir ginklų - gal ką darom ne taip ? Vienu metu aš, Donce ir Simas buvom palaiminti ir ant lendos nebuvo nei vieno monstro ir nei vieno portalo. Alas... paskui prasidėjo bajeriai - po vieną netekom visų blessingų ir pasipylė "gėris". Trumpai - laimėjimo tikslas yra vystyt tyrimą rimtą ir tam yra trys kortos, o jos ten gerai užtrunka, kol suvartai, net po kelis roundus. Tai kol mes taškėm monstrus ir uždarinėjom vartus, mažai kreipėm dėmesio į tai, o paskui kai jau reikalas prispyrė , puolėm ten. Ar taip sutapo, bet kulminacija buvo kaip per filmą - matom kad Doom track'as jau sparčiai artėja prie pabaigos, bet mes baiginėjam paskutinį tyrimą. Idomiausia tai, kad jį įvykdėm, bet reikėjo dar išgyventi dar ir Mythos fazę, kuri paprastai yra pati nemaloniausia ir ten vyksta tikrai negeri dalykai. Ir jau matom, kad atsiverę yra trys raudoni portalai ir mes jei bent du uždarom - išgyvenam. Pirmas failino Mariukas ir pasitaikyk tu man taip, uždarymui reikėjo tokių skill'ų kurių jis turėjo mažiausiai. Jam nepavyko, o paskui sufailino ir dar kažkas. Ir pasaulis, kurį mes dabar visi pažįstam - nustojo egzistuoti. Atėjo kažkas siaubingo ir jį nuniokojo ir nieks nieko negalėjo padaryt prieš tokį blogį. Ech... ale kaip pirmam kartui, manau pavarėm neprastai.

Mintys apie žaidimą. Nesu žaidęs nei Cthuthlu nei Arkham, tik Mansion of Madness, kuris man nepatiko. Maniau, kad taip bus ir su šituo, bet buvau maloniai nustebintas. Žaidimas tikrai gerai sulindo ir manau žinau dėl ko. Šis geimas yra "light" versija Arkham Horror, kuris turi nerealiai gilų flavora ir backgroundą (netgi knygos yra), o visi žino, kaip aš mėgstu istoriją ir background'ą (dar iš magijos laikų). Tai va, čia ji yra ir gerai suvystyta. Verti kortą, o ten nėra tiesiog - ridenk tą kauliuką du kartus, o aną - penkis, bet nupasakojama ką tu darai ir kodėl. Aš net imdavau kortas iš kitų žaidėjų ir improvizuodavau, skaitydamas flavorą. Taigi, tas falvoras geras ir jo pateikta ne per daug, kaip tik kiek reikia. Gali jausti žaidimo tempą ir planuoti kažkiek į priekį. Jaučiasi komandinis žaidimas ir turi tikrai veikti kaip komanda. Aišku, kiek užtrukom, gal kaip pirmą kartą net per daug, bet pradėję nuo kažkur antros valandos (kol susirinkom ir kol išmokom taisykles) lošėm iki kokių aštuonių. Ilgokai, bet kiti kartai jau bus trumpesni, nes mokėsim taisykles, nors kiti scenarijai, pasak Doncės - sudėtingesni. O tą pirmą scenarijų tikrai buvo įmanoma įveikti, nes kažkur vienu turnu suklydom, plius kauliukai neiškrito. Faktas, kad pastoviai reikia turėti "clue" prie savęs, nes vieną kartą neturėjimas labai pakišo koją. Ir reikia pasiskirstyti - vienas yra geras monstrų medžiotojas, kitas - gerai moka uždarinėti portalus. Mano rolė - aš pirkau ir visiems dalinau daiktus, bent jau iš pradžių. Sunkūs yra žaidimo pradžia ir pabaiga. Mid-game yra lengva, nes jau turi daiktų ir ginklų ir dar pabaiga nesukelia įtampos. Žaidime nėra tokų bajerių, kaip pakartotinis sanity check'as, kuris labai visus nervino Mansion'e. Aiški turnų sistema ir aiškios fazės. Donatas sakė, kad dar žada įsigyt du papildymys ir tai yra būtina, nes kai kurių miestų kortų kalades mes pershuffle'inom po porą kartų, traukėm tas pačias kortas ir skaitėm tą patį eventą. Kai bus daugiau kortų - to nebus, nes expos - priduoda ne tik kortų, bet ir daiktų, burtų, scenarijų ir netgi papildomą Arktikos lentą. Plius - lošėm šešiese. To pliusai yra - daug savybių ir padengta visa žaidimo lenta, minusai - labai ilgai užtrunka ir daugiau žaidėjų lemia baisesnius efektus (atsidarinėja po kelis portalus, lenda po kelis monstrus ir pan.)

Taigi, sekmadienį kaip nekaista visai dailiai užskaitau ir manau net pasiskaitysiu taisykles per kokią naktinę, nes manau, norėsiu dar bent kartą pamėginti išgelbėti pasaulį.

Simuck

• Administrator
  • Knight
    • hmpg.net
« Atsakymas #8 Įrašytas: Spalis 20, 2014, 20:45 »
Kadangi Ramas visą eigą puikiai aprašė, biškį pridėsiu savo nuomonę apie geimą.

Doncė, kaip jau įprasta, atėjo ne itin pasiruošęs ir padėtį gelbėjo Justas, kuris laimei žaidė ne pirmą kartą, bet ne ką mažiau sėdėjo su taisyklių knygele ir pastoviai žiūrinėdavo niuansus.
Mindaugo frazė "ką čia mums dabar daryt?" išties labai taikli. Ne todėl, kad nemokam žaist, bet jei gelbėt pasaulį - kodėl? Kas tas The Ancient One, ko jam čia reikia? Kodėl mūsų pasaulis turi būti sunaikintas? O gal negelbėkim, prasisuksim kaip nors? Atsakymų į tuos klausimus aišku nebuvo. Jie turbūt parašyti rulebooke ir būtų buvę žiauriai cool, jei visai tai būtų buvę papasakota pradžioj. Tada visai kita motyvacija žaist, jauties kad esi dalis kažkokio svarbaus įvykio ir nori išsiaiškint. Bet kadangi to nebuvo, tai man čia asmeniškai tai buvo tik "einam iš taško A į tašką B, renkam daiktus, žudom monstrus, uždarom portalus, laukiam naujų blogybių, repeat".
Iškart užkliuvo viena žaidimo savybė: visuose miestuose daiktų pasiūla ta pati, nors žaidžiam visam pasauly. Kaip gali būt tas pats ally prieinamas tiek Buenos Aires, tiek Tokijuje, tiek San Franciske? :unknown: Negi jie teleportuojasi? Kitas dalykas - Justo mergička sugebėdavo gaut clue iš žaidėjų esančių skirtinguose pasaulio kraštuose. Žinant, kad žaidimo veiksmas kažkur 1920-uose, kaip jis tai sugeba, juk emailo lyg dar nėra. Ramo biznierius irgi galėjo nupirktus daiktus kitiems duot, na turbūt siųsdavo per DHL super fast į bet kurį pasaulio kampą - kas ten žino :)
Man rodos bajeris su sanity checku čia išliko iš Mansion of Madness, nepamenu ką ten reikia tikrint, bet čia tikrini will power nepriklausomai nuo to matai monstrą pirmą kartą ar ketvirtą. Nežinau ar čia logikos daugiau ar mažiau, bet mano will power jau turėtų būt didelis, jei aš savo noru einu jį mušt antrą kartą, todėl nėra pointo jo tikrint ir dar neišridenus prarast sanity...
Kaip jau Ramas minėjo, žaidime yra flavoras ir background story... kažkur. Kadangi turbūt niekas to background story nežinojo, tai trupinomės iš teksto kuris buvo kortose. O jis, pasakysiu, buvo visiškai random ir sąlyginai nesusijęs. Ar galėčiau perskaitęs visų kortų teksta susidaryt kažkokį vaizdą "kas kodėl už ką" čia vyksta ar vyko? Turbūt ne. Atsiverti encounter kortą ir vieną kartą su susiduri su kažkokiu kultistu, kitą kartą eini į biblioteką kažkokios knygos skaityt, trečią - iškasi duobę po obelim ir randi kažkokio dieduko užkastą seną vyną (nu tipo). Sutinku, kad skaitosi visa tai smagiai ir Ramas aiškiai tuo mėgavosi, net nekantravo kada jam duos paskaityt kortą :) Bet man labai, pavadinkim, deep tekstas didelio gerumo nepriduoda. Esminė problema mano nuomone, kad žaidimo kūrėjai buvo itin susikaupę trumpų encounterių istorijų rašymu ir visiškai pamiršo apie tinkamą kortų dizainą. Kortose viskas surašyta kokiu 8-u šriftu, nu čia tarkim ok, idant teksto daug. Bet ką tu turi daryti paslėpta kažkur istorijoje. O tai reiškia, kad tu nori nenori privalai skaityt iš pradžių, kad nepraleistum žodžio, kuris net nepaboldintas. Jei tau reikia atlikt testą, tai to testo simboliukas irgi tokiu pat dydžiu parodytas sakinio vidury. Argi negalėjo kur nors kortos šone ar kampe didelėm įkonom parodyt ką tu privalai daryt iš eilės, o paskui jau skaityk jei nori. Įsivaizduokim magic kortą, kur padaro savybės įkištos į flavor italic tekstą ir ten būtų "Anksti ryte išėjo elfas iš savo gūžtos medyje ir jam pačiam to nežinant gavo flyingą ir +2/+2". Priedo, aiškiai neatskirta kada skaityt kur pass, kur fail, pamenu Ramas tiek įsijautė, kad pradėjo viską iš eilės skaityt ir mums jau darės keista kiek čia visko vyksta ir reikia daryt.
Nu ok, baigiu rantint ir verkšlent. Esminis bajeris, arba klausimas - kas nors žino, kas yra tas Eldritch? :D Žaidimo pavadinime, tokenuose figūruoja tas žodis, bet taip niekas ir nepasakė kas jis/tai yra. Net BGG saite prie geimo aprašo to nėra. Gal reiks rules pačiam paskaityt kada. Tai va, einu paieškot paskaityt pono Lovecrafto novelių online apie Senovinį Tą idant sekantį kartą, jei toks bus, būčiau labiau išprusęs :)

Donatas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 151
« Atsakymas #9 Įrašytas: Spalis 20, 2014, 23:42 »
Didelis SORRY visu, kad nepramokau taisykliu, nors perskaiciau ir lyg kaskas tik uzsifiksavo, bet nepakankamai, kadangi daug situaciju istiko ir viska atsimint man asmeniskai vien perskaicius ir karta tezaidus yra sudetinga. Sausa teorija be praktikos man greitai isgaruoja  :oops:   Kitasyk nauja ar siaip koki geima nesiuos tik tada, jei kas jau bus zaides ir zinos gerai taisykles, arba namie busiu prazaides n-kartu ir issiaiskines kas ir kur.  :-x   Beje radau rusiska vertima, tai butu ELDRICH HORROR- DREVNYJ UZAS( Senovinis siaubas ar kaskas tokio pazodziuj verciant).
[Warhammer40K] [Age of Sigmar] [Warmashines/Hordes]

Justas

• Servant
  • Įrašai: 213
« Atsakymas #10 Įrašytas: Spalis 21, 2014, 00:07 »
Citata iš: "Simuck"
Kitas dalykas - Justo mergička sugebėdavo gaut clue iš žaidėjų esančių skirtinguose pasaulio kraštuose. Žinant, kad žaidimo veiksmas kažkur 1920-uose, kaip jis tai sugeba, juk emailo lyg dar nėra.
Na, žaidimo pradžioje, kai pristatinėjau savo veikėją, tai sakiau, kad ji yra ekstrasensė ar aiškiaregė(psychic). Manau čia gana tematiškai, kad ji galėjo užuominom (clue) keistis su kitais. Jei būtų buvęs tais laikais e-mailas, tai stebėtumėmės, kodėl visi veikėjai tokios savybės neturi.

Citata iš: "Simuck"
Esminis bajeris, arba klausimas - kas nors žino, kas yra tas Eldritch? :D Žaidimo pavadinime, tokenuose figūruoja tas žodis, bet taip niekas ir nepasakė kas jis/tai yra. Net BGG saite prie geimo aprašo to nėra.
eldritch(būdvardis), kaip supratau, reiškia keistas, ne iš šio pasaulio ( http://www.thefreedictionary.com/eldritch ).

Man asmeniškai žaidimas visai patinka, nors dėl paslėptų svarbių dalykų flavor'e sutinku su Simu. Šitas dalykas šiek tiek erzino. Ypač jei nori patikrinti ar nieko kortoje kitas žaidėjas nepraleido ir reikia visą tekstą nuo pradžios iki galo skaityti.

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #11 Įrašytas: Spalis 21, 2014, 09:16 »
Taip, žodis "eldritch" kilęs iš senovinės anglų kalbos, reiškią jis "ne šio pasaulio", "nežemiškas" ir baisiai senas (čia kalbama apie tukstantmečius). Tai kaip ir atitinka tema.
Nu Simas nemažai pažėrė perlų, netgi pasirodė, kad jam kaip ir nelabai patiko geimas ir klausimas ar dar kada nors jį žaistų. Manau žaistų, bet jei būtų kas kitur geriau, ko gero užleistų vietą :)
Taigi, yra keletas minor flaws'ų. Fail ir Success tekstus kortose galėtų atskirti kaip tai yra padaryta Battlestar Galactica. Nu dėl vienodų ally visam pasauly, tai man neužkliuvo, nes imim kad ir mano sekretorę - juk tų sekretorių gali rasti ir Japonijoj ir Amerikoj, kaip ir nupjautavamzdį šauniką nupirkt belen kur gali. Dėl Justo telepatės irgi tematiškai viskas ok. Dėl mano daiktų pirkimo tai vėl gi gali išvartyt - nežinau, ar tais laikais telefonas jau buvo ? Gal mano politikėlis, kadangi įtakingas ir platus pažinčių ratas pas ji, paskambino į Šanchajų, savo sėbrams ir sako - išrašykit tą dinamitą, už kurį kitą savaitę sumokėsiu auksu tai gražiai mergaitei telepatei, kuri pas jus atvyks už poros dienų.
Ir aplamai, manau kad tas vienas turnas, kuri mes padarom per minutę, žaidimo mastais vyksta dienomis ar net savaitėmis - juk per Ameriką pervažiuot tai užtrunka, o su laivu plaukt į kitą žemyną ?
Aš gal kiek pasigedau daugiau flavoro apie veikėjus, kuris aišku būtų, jei būčiau kažka skaitęs iš novelių, bet šiaip labai nedaug buvo - kažkokia mergina iš gatvės , kodėl butent ji gelbsti pasaulį ? Arba juodukas su trimitu ? Nors nepamirškim, kad čia yra "light" versija ir jei čia vėl viskas bus apkrauta tekstu, flavoru ir dar velniai žino kuom, tai turėsim tą patį Arkham, tik kitoj saujoj.
Geimas šiaip tikrai sulindo, iš mano pusės bus žaidžiamas dar kartą.

Simuck

• Administrator
  • Knight
    • hmpg.net
« Atsakymas #12 Įrašytas: Spalis 21, 2014, 13:42 »
Ok, dėl "eldritch" isšiaiškinom. Pačiam kažkodėl nekilo mintis pagooglint reikšmės, pagalvojau kad tikrinis žodis (stupid me).
Pavarčiau rulebooką ir reference guide, ten dėja nieko nėra apie veikėjų motyvus, kodėl jie gelbsti pasaulį. Vienintelis background story - rulebooko pradžioj parašyta trumpa istorija kaip vienas geziukas susitinka su kažkokiu padaru ir neša kudašių :)

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #13 Įrašytas: Spalis 21, 2014, 22:21 »
Trumpai ir aš apie "Eldritch Horror". Nors ir girdėjau nemažai atsiliepimų, kad tai lengvesnė "Arkham Horror" versija, bet man nieko lengvo nepasirodė. Turiu omenyje patį žaidimo procesą, kad viskas vyksta greitai ir sklandžiai. Bet deja buvo gan daug lago. Žinoma nereiktų atmesti fakto, kad klube žaidimas buvo žaistas pirmą kartą ir taisyklių niuansų vis išlysdavo.
Tenka pritarti kolegų pastebėjimams, kad kortose esantis tekstas tikrai nėra gerai padarytas ir "sumaltas" į vieną pastraipą. Nors greičiausiai tai buvo specialiai padaryta, kad viskas būtų skaitoma ir tokiu būdu labiau įsijaučiama į žaidimo temą. Žinoma jei pradėti gilintis ir kapstyti giliau, būtų galima prikibti ir prie žaidimo temos pilną neišvystymą, nes trūksta infromacijos kas kaip čia dabar vyksta. Realybės ir kai kuriais momentais trūksta, bet čia nėra didelė blogybė, nes daugumoje stalo žaidimų, video žaidimų, filmų ir t.t. rasi nerealių dalykų :D Mano manymu žaidimas ribotas ir norint jį pagyvinti ateityje būtų privalomi papildymai (kad nesikartotų tie patys eventai kortose, misijos ir pan.). Nors čia tokia bėda turbūt egzistuoja kiekviename teminiame amerikoniškame stalo žaidime. Nepatiko dar misijos, kurių kaip supratau nėra daug, bet jos visos pasirodė labiau monotoniškos nei įvairiapusės. Maždaug surink reikiamą kiekį "clue" ir juos panaudok vienam ar kitam pasaulio gale. O kur misijos - nudobk kokį mini bosiaką, gauk kokį daiktą, uždaryk visus portalus ir pan.?
Žaidimo išvaizda graži ir kaip dažniausiai FFG - aukščiausios klasės. Tikiu, kad tokio stiliaus žaidimų mėgėjams jis puikiai tinka ir patinka, bet turbūt aš pats nesu didelis tokio žanro gerbėjas tai didelio įspūdžio žaidimas vis dėlto (nors ir tikėjausi) nepadarė. Man priimtinesnis aktyvus think'ingas nei pasiskaitymai ir kauliukų paridinėjimai. Kaip ten bebūtų, tai nereiškia, kad šio žaidimo nebežaisiu, galbūt kiti kartai pakeis mano nuomonę apie šį žaidimą ir viskas klostysis daug sklandžiau ir dar įdomiau  :smile:

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #14 Įrašytas: Spalis 22, 2014, 18:06 »
Pasiskaičiau rules biškiuką ir nusprendžiau, kad lošėm ne taip :) Nu, main course buvo kaip ir geras, bet vienoj vietoj, tai STIPRIAI cheat'inom, draugai. Tai - kovos fazė. Gi mes kovojom kaip ? Ateini pas monstra, apverti plytelę, žiūrai - yra will testas, ar nėra ? Jei yra , mėgini pass'int - ar neišsigandai ? Jei išsigandai, tai toliau nebetęsdavom ir nuimdavom tiek smegenų, kiek rodo ant monstro plytelės, mol - išsigandai ir nepuolei to monstro. Alas, kiekvieną kartą kovojant reikia daryti ir mental ir strength testus, vadinasi - nors ir išsigandai, vis tiek atakuoji monstrą, tik ta baimė tave gniuždo. Plius yra labai svarbu kiek "success" tu išridenai. Imkim pavyzdį, kur pas monstrą nupieštos dvi smegenys ir viena širdis ir du gyvybės taškai. Sakykim, pas mus yra Will Power - 3, vadinas ridenam tris kaulus. Išridenam tik vieną "sucess". TUOMET yra žiūrimas skirtumas su monstro horror reikšme (tom jo smegenim). Mūsų atveju pas ji 2, pas mus - 1. Atimame ir gaunasi, kad mes nusiimam vieną sanity. Esmė - skirtumas. Jei būtume išridenę du ar daugiau "success", būtume nepraradę sanity.
Su strenght testu panašiai yra, bet šioks toks niuansas. Šio testo metu, monstrai gali žaloti mus. Sakykim , turim 4 strength ir dar naudojam revolverį, kuris prideda +1 prie tos reikšmės. Iš viso - 5 kaulai. Iš penkių kaulų išridenam sakykim irgi vieną "success", pas monstrą - 1 širdis. Kadangi lygu, jis mums neįkanda, o mes jam padarom 1 žalos, bet nenužudom, nes pas jį yra 2 gyvybės taškai.
Kaip matote, taip kovoti yra žymiai sunkiau.

Kitas niuansas, nežinau ar mes darėme, bet kai miršta žmogus (o Doncė buvo suniokotas) - per vieną pastumiamas Doom markeris. Tai nemačiau kad tai buvo padaryta, bet nestumiu, nes gal buvo, tik aš nemačiau.

P.S. Mes negalėjom sukti tos maklikės, kai Maroom ir Justas dalinosi ir naudojosi tuo pačiu spinduliniu ginklu. Nes reference sheet'e parašyta, kad asset'o acion'as gali būti naudojamas tik kartą per round'ą. Netgi pabrėžta, kad panaudojus ir perdavus draugui, tas draugas to daikto action'o nepanaudos tą patį roundą.