Taip, vakar buvau klube, nes Mariukas man pardave Spartacus : Blood and Treachhery žaidimą. Nu kadangi jau ten atvykau ir buvo zakazas Bang'ui - sulošėm. Buvau banditas. Tiesa pasakius, kiek lošiu šitą geimą dar nesu gavęs geriečio rolės. Visada buvau niekšas, nu kartą esu gavęs renegato rolę. O kaip visi žinom, blogiečiams šiame žaidime laimėti yra sunkoka. Ne išimtis buvo ir šis žaidimas. Jau apsidžiaugiau, kad sėdžiu ne šalia šerifo, kursai buvo naujokas Mantas, bet iš kraštų sėdintys Mariukas ir Justas iš kart pradėjo mane buožinti - Justui šerifas netyčia dar pačioj žaidimo pradžioj atidavė mustangą, plius jis taip apsidėjo save įvairiom bačkom ir šarvais, bei kepurėmis, kad nesimatė žmogaus. O Maroom tai šaudė nesveikai, nes jo veikėjas buvo Colorado Bill, kuris kai šauna, jei atverčia piką, negali išvengt šūvio. Plius abu man buvo nepasiekiami, o mano ranka pilna bang'ų. Tik gaunu šauniką, tuoj atima. Labai smagu buvo, kai atsivertė eventų korta - indėnų prakeikimas, kai visos kortos yra pikai, kaip tik pas šerifą buvo dinamitas, jis vertė kortą, o ten buvo raudona dvejukė, kadangi - pikai, dinamitas sprogo, šerifas liko su 2 laifo, nu galvoju, dabar prasidės. Bet kaži kas sužaidė saloon, plius pas Mantas pilna ranka alaus buvo, jis neužilgo buvo sveikutėlis kaip ridikas. Labai greit buvo nušautas Andrius, jis irgi buvo banditas, tai žaidimo esmė tapo aiški. Supratau, kad Marikas ir Justas yra padėjėjas ir renegatas, tik beliko išsiaiškinti, kas yra kas. Justas buvo praktiškai neįveikiamas ir jis deja, buvo šerifo padėjėjas, nes kai nupylė Marių, tai viskas ir paaiškėjo. Ir kaip tik buvo atėjusi event kortą - Ghost town, ir mudu su Andrium, budami negyvi nekantriai trynėm rankom, laukėm savo keršto, deja - nesulaukėm

Eilinį kartą miestelyje tvarka buvo išlaikyta.
Po to svarstėm, ar lošt antrą partiją, ar kažką kitą, tai pasiėmėm 7 Wonders. Galvojom greit prasisuksim, bet deja, namo grįžau apie 10. Nors nauji žmonės (nauji, turiu galvoj, nauji šiame žaidime) tikrai narsiai žaidė, pvz Docė, kuris pirmą kartą tą žaidimą čiupinėjo ir beveik prieš savo norą, surinko VOS vienu tašku mažiau už mane. Aš surinkau 68, kas visumoj yra neblogai visai, bet Mariukas dejo 81. Nepatikėjau ir perskaičiavau, pasirodo tikrai. O Justas dėjo man dar nematytą rekordą , ar ne 93 taškus (Justai, pataisyk, jei klystu). Bet su jo žaidimu buvo niunansų, nes pagavom sukčiaujant (tiesa, jam pačiam to nežinant). Taigi, Justai, tavo pergalė yra tokia negarbinga ir dabar tu iki gyvenimo galo vaikščiosi su šia dėme. Aiškinu niuansus.
Dėl vieno Justas buvo teisus - iš kaimynų gali pirkti ne tik po vieną tos pačios rušies resursą, cituoju pavyzdį iš rulebook'o - "Example B: during game turn, both neighboring cities buy form her (cia minima mergina siame pavyzdyje, kuri buvo paminėta example A) 2 stones for a total of 8 coins (2 coins per resource)". Kaip matom, abu kaimynai nupirko iš jos po 2 vienetus granito - to pačio resurso.
Dabar kitas niuansas - dėl nuolaidų. Čia vis tik aš buvau teisus. imkim kad ir Marketplace kortą, kuri rodo resursus ir rodyklytes, nukreiptas į kaimynus. Cituoju, ką tei reiškia - "starting on the turn following the one in which this building was constructed, the player purchases raw materials from the neighboring city indicated by the arrow for 1 coin instead of 2", taigi, jei turi dvi tokias struktūras su va tokiu simbolių rinkiniu, tekstas sako tą patį - "1 coin instead of 2". Reikalą keičia tos juodos kortos , kur nupiešta kapeika su minus 1. Suderinus tokias kortas, tikrai galima iš kaimynų gauti resursų už dyką

Gal iš šalies tai atrodytų truputi overpowered, bet kaip ir sakė Justas - o tu surink kad gudrus tokią kombinaciją, juk čia draftas, reikiamų kortų gali ir negauti

Bet kokiu atveju, buvo fun game ( kurio dar niekada nesu laimėjęs) ir kitą kartą manau atsižvelgsim į tuos resursų niuansus.
Beje, kaip Love Letteris ?