Autorius Tema: 2015.08.09 Sekmadienis  (Skaityta 13716 kartus)

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
2015.08.09 Sekmadienis
« Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 11:56 »
Padarysiu gal ir negerą dalyką, kad sukursiu temą praėjus dienai, bet yra aplinkybės dėl kurių taip reikia padaryt... + 7dienis visai afigienas buvo ir noriu paskaityt Ramo aprašą apie naują žaidimą.

Tai va. 7dienį klube buvo du naujokai: abu čiupinėję Descentą ir žibančiom akim dėl magic'o. Tai jau jau galima plot per petį ir be baimės sodint prie sunkesnių žaidimų. Šiaip buvo daug žmonių ir visi einant dienai keitėsi prie stalų. Ramas testavo savo naują pirkinį, Tomas velniai žino ką veikė, o aš sėdau žaist Star Warsų - Imperial Assault (IA). Už imperiją lošė Donatas, už Rebelsus - aš (Čiubaka... :D man neįdomu jis wookis ar ten kažkoks kitoks vardas... Aš buvau Čiubaka), Pofke (judri pana), Justas - Awesomo 3000 (jedi woman) ir Justas (naujokas) (sharpshooter guy). Turėjom pabėgt iš kalėjimo, nuo balto kumpio susirinkt ginklus (mano buvo "vibro-axe" :D ), įjungt raudoną kumpį kad galėtume įlįst į šiukšlinyką (kas mate star wars IV filmą tas žino apie ką aš kalbu), po to įjungt geltoną knopkę, kad atsidarytume pabėgimo vartus šiukšlyne.
Iš kalėjimo pirmas išbėgau aš ir kaip tik čiubakos moka nubėgau prie daiktų... na ir paskui lesiau žalą į save, kol draugai atsivilko. Iš tų nervų su savo vibro-axe dar spėjau užmušt oficierių. Toliau laukė knopkė ir susišaudymas koridoriuj. Kol Čiubis gydėsi, jo kolegos pasislepdami už kampų šaudėsi su stormtrooperiais ir iš lėto stūmėsi į priekį. Taip iš lėto besistumiant Donatas prikaupė taškų ir vienu mostu išsikvietė krūvą parankinių - imperial guards ir baisų baisų kulkosvaidį, kurį pastatė koridoriaus gale su viltimi mus gražiai iššaudyt. Tada atėjo čiubio šlovės akimirka, kai jis prasiskynė kelią pro visą laisvą koridorių ir su savo dildo vienu ar dviem smūgiais prlilupo kulkosvaidininką, taip padarydamas laisvės savo draugams ir aišku pasiaukodamas dėl kitų. Žinoma mane sumušė ir teko apsiverst savo herojų į kitą pusę. Sėkmingai įjungėm raudoną kumpį, atsidarėm vartus į šiukšlyną, įjungėm geltoną knopkę ir pabėgom taip laimėdami scenarijų. Sakyčiau mums pasisekė, kad pavyko taip anksti nukenksmint kulkosvaidį, jam dar net nepradėjus šaudyt. Po šio momento donatui buvo ypač sunku atsigauti.
IA man labai patiko. Lyginant su Descentu sakyčiau privalumas yra blogiečių - geriečių ėjimo pasikeitimas. Ta prasme, kad paeina 1 gerietis, paeina 1 blogietis (ar jų grupė) - taip suteikiant daugiau veiksmo ir galimybių reaguoti į susidariusią situaciją. Descente labiau būna jausmas, kad tu tarsi užprogramuoji situaciją ir tada lauki kas bus (turiu omenyje kai paeina visi geriečiai ir tada visi blogiukai). Patiko dalykas, kad galima gydytis "restinant". Ši taisyklė tikrai nėra OP, turint omenyje, kad 2 iš 4 veikėjų buvo sužaloti iki galo. Trumpai tariant mielai dar kartą sužaisčiau.

Po to draugus supažindinau su Cosmic Encounter. Jo nebuvo bandę Justas su Pofke, Marius jau maždaug žinojo kas kaip. Pirma partija buvo labiau supažindinimui kaip veikia mechanika ir ateiviai, ką daro kortelės, kada ką galima naudot. Antra partija jau buvo karštesnė kai visi pradėjo laužyt žaidimo taisykles su savo ateivių galimybėmis. Kiek mačiau tiek Pofkei, tiek Justui patiko išdurinėt draugus :D

Labai užskaitau karštą 7dienį ir tikiuos kad tokie temų trynimai daugiau nepasikartos :)

Truenacho

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 174
Ats: 2015.08.09 Sekmadienis
« Atsakymas #1 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 13:00 »
Gal nepagalvojo žmogus, kad tokia svarbią temą ištrins. Šiaip suprantu Ramą ir kitus, vargo, dalijosi įspūdžiais, norėjau dar atidžiau perskaityti apie Tesėją, bet nebeatkursi turbūt?

Hurris

• Master
  • Įrašai: 676
« Atsakymas #2 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 13:20 »
Iš tikro gaila Ramo posto. Norėjau šiandien perskaityt  apie Tesėją  , kaip ten lošėt, nes šitą game būtinai noriu išbandyt :)
 + aišku gaila ir ramo darbo, jo postai ilgi ir išsamūs nėra pora sakinių kur gali per pora min parašyt :)

Dabar truputi iš mano pusės apie sekmadienį. Atėjom su tomu truputi anksčiau ir palošėm mtg tiny leaders , kuo toliau tuo labiau man patinka jie :D tada susirinko pagrindinė grupė ir sėdom star wars. Ką aš galiu pasakyt šitas game nei kiek manęs nenuvylė, gavom scenarijų kur reikia pabėgti iš kalėjimo , vadinkim su lore puikiai dera , tikėjaus tam vandenį kirmino bet nebuvo :D . Kas liečia mechanika tai  puikiai sugalvota juda vienas herojus tada vienas priešas ar jų būrys, kas daro žaidimo strategija dinamiškesnę :) Reziume žaidimas tikraj labai geras  :good: Po to sėdom Cosmic Encounter, kaip aš ilgai šito žaidimo nebuvau bandęs nesuprantu iki dabar  :oops: Apibūdint galiu tik kaip Super  :Yahoo!: Lengvas linksmas , rule breaking - backstabing žaidimas , būtinai ateitį prisijungsiu prie partijų  :D . Tai tiek apie sekmadienį pilnai jį užskaitau du nauji game abu labai geri  8)

Povils

• Servant
  • Power to the People
« Atsakymas #3 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 13:26 »
Gal nepagalvojo žmogus, kad tokia svarbią temą ištrins. Šiaip suprantu Ramą ir kitus, vargo, dalijosi įspūdžiais, norėjau dar atidžiau perskaityti apie Tesėją, bet nebeatkursi turbūt?
Na visų pirma jis ištrynė jau ne pirmą temą.. Buvo perspėtas, kad tokių trynimų nebūtų... Na ir panašu, kad nebebus, nes gavo bloką. Ir taip - ima nervai, kai aptari prirašinėji visokio velnio, o paskui pyst ir dingsta tavo visi įspūdžiai, nes kažkam mat nepatiko kaip atsakė į jo komentarus ir norus paprieštaraut. Jei tu jį pažįsti perduok, kad suprastų kodėl gauna blokus.

Ir dar didelis didelis įdomumas ir prašymas Ramui pasidalinti bent trumpu įspūdžiu apie Theseusą, nes net per atstumą buvo girdėti kaip traška maroomo galvos krumpliaračiai :D ..Į ką panašus game, kokia maždaug mechanika, keliems žaidėjams tinka?
(p.s. temą kūriau aš, vadinasi niekas jos netrins :D)

skwazi

• Master
  • Įrašai: 607
« Atsakymas #4 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 13:53 »
Tikiuosi ramas pradzioj worde raso o paskui copy/paste. Ir worda dar ir pasiseivina  ::)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #5 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 16:25 »
Aha...va kas vadinasi nutiko :) Paaiškėjo kriminalas :D Joo... tikrai nesubrendęs poelgis, kuris kai kam gali visiškai užverti vartus į klubą...

Dėja, Robertai, šį kartą į wordą nerašiau (tai darydavau, kai rašiau labai ilgus mtg teminių dekų topikus). Aš buvau taip užsivedęs nuo Tesėjo, kad iškart rašiau čia. Gaila, nes reportas gavosi ant bangos - geras ir netrumpas. Aprašiau ne tik visas tris partijas, bet ant galo dar prisegiau ir kiekvienos frakcijos trumpą analizę, stiprybes ir weaknes'us. Nebent kažkokiais stebuklingais ir atgamtiškais būdais suveiktų nerealus Simo Kung Fu ir pavyktų kaip nors un-deletinti postą, ar ištraukti iš kokio bekupo (jo, žinau, kad tai nerealu, bet..)

Pamėginsiu kokį 10x trumpiau atkartoti ir kaip sakant - esmę...

Tesėjas tiesiogiai nurovė man stogą, broliukai. Maroom buvo teisus, sakydamas kad tai TEISINGAS pirkinys. Mes kai pamačiau, to geimo įdėja man iškart patiko, bet mintis brendo ilgai ir tai užtruko kelis mėnesius, kol galutinai "kliktelėjo". Tiesa, pirmas bandymas tadaise pas mane namie paliko kiek slogų įspūdį ne tik žaidusiems, bet netgi man. Susvyravo tikėjimas, kaip sakant - ar neprašoviau... bet vakar... vakar buvo awesomeness in the purest form.

Girdėjot kaip Mariukui krumpliaračiai sukasi ? Turėjo girdėtis ir mano, nes ten kirvį galėjai kabint ant minčių srauto. Kaip Tomas priėjęs dėjo - "Niekaip nesuprantu, geimas paprastas, kelios mini lentos, keli medinukai ir kelios kortukės - iš kur tiek galvojimo ??" :)  Realiai, kaip ir nėra geimas tas, kur galvoji 5 varymus į priekį, bet čia variantų yra ne vienas , plius dar gerai pagalvoti, kas gausis priešininkui po tavo atliktų varymų. Kaip sakant reikia žiūrėti ne tik, kas tau gerai, bet ir kas priešininkui blogai gaunasi. Ant galo jau su Mariuku pradėjom nebegalvoti, kai galvoja priešininkas, nes buvo too much. Ir ta įtampa padarė savo - ant galo dėjau labai riebia klaidą, nes jau virė smegenai ir palikau Mariuką ant 1 laifo, žinoma jis savo turnu mane pribaigė :) Nors paskui pamodeliavom, pasirodo reikėjo žaisti kitaip, galėjau net laimėti, bet ką jau padarysi - partija buvo epinė, Mariukai - aš noriu revanšo, girdi ??

Toliau aš ir Marius užleidom vietą Karolukui ir naujokui Jokūbui. Pasilikau pagelbėti jiems, dar kartą paaiškinau taisykles. Ši partija buvo visiškai skirtinga nuo mūsų su Mariuku. Jei mes kiekvienas užtrukdavom galvodami po kelias minutes, čia berniukai galvojo gal po 10 sekundžių ir atlikdavo varymą. Karolukas gavo marinus, o Jokūbas - Pilkuosius (Greys). Partija buvo greita ir brutali. Mes su Marium užtrukom gal valandą, nu pusantros - o vaikinai partija subeldė gal per 20 minučių. Laimėjo žinoma Karolis, bet tą lėmė du faktoriai - Jokūbo, kaip naujoko nepatirtis ir tai, kad Karolis gavo lengviausia frakciją, labiausiai tinkančią naujokams - marinus, o Jokūbas gavo sunkiausią frakciją , tinkančią patyrusiems žaidėjams.

Įsitikinę, kad Tesėjas tikrai blizga 1x1 žaidime, norėjosi mums pamėginti kaip jis žaidžias su daugiau žmonių. Tad prie komandos prisijungiau ir aš. Buvo biškiuką neramu, nes forumai dūzgė, kad kaip ir Neuroshima, Tesėjas idealus yra 1x1, kuo daugiau žmonių, tuo daugiau chaoso. Bet juk Neuroshima žaisti 3, ar 4  yra visai smagu. Tai po partijos galiu pasakyti - f***ck the forums ! We had a blast ! Partija ko gero gavosi dar netgi gerensnė nei 1x1 su Mariuku ! Visų pirma - reversed taškų skaičiavimo sistema yra dievas ! Ji neleidžia dviems atsiliekančiams žaidėjams susigrupuoti ant pirmaujančio lyderio ir jį bendrom jėgom močinti. Bet to, normaliom salygom laimima instant, kai priešininkas turi nulį gyvybės taškų, arba kai surenki 20 data points. Tai žaidžiant trise yra lengviau pačiam surinkti 20 taškų, nei kitus du priešininkus nubombinti iki nulio. Tai, tiesa, pakeičia kai kurių kortų veikimą, kaip antai mokslininkų medikit, kuri ne gydo, o "žaloja" pasirinktus priešininkus, bet tai nesukelia diskomforto, geimas eina labai fluent. Papasakosiu kiek trumpai apie eigą.

Aš gavau mokslininkus, kuo labai apsidžiaugiau, nes jie mano mėgstamiausia frakcija. Karolis prasikeikė, nes jis antrą kart gavo marinus, o norėjo pažaisti už ką nors, kas collectina duomenis. Jokūbas gavo Džeimso Kamerono alienus (xenomorfai, tik kad žali). Už galvos susiėmiau, kai pamačiau Karolio startinėje rankoje Ugnies korta. Tai baisiausia marinų korta, nes norint gauti žalos, nereikia pataikyti į konkretų sektorių, užtenka pro ji pereiti. O pereiti vis tiek kažkada teks ir tai, kad ugnis yra startinėjė rankoje, reiškė, kad mums teks kažkaip dealinti su ja visą žaidimą. Karolis instaliavo ją savo home sektoriuje, kas buvo taktiškai protinga, nes niekas kitas be Pilkųjų aukštųjų technologijų negalėjo jos iš ten iškrapštyti. Kadangi Pilkieji smagiai ilsėjosi žaidimo dėžėje, tai aukso vertės tapo Control Room'as ir jame esantis "Malfunction" tokenas. Jis beje, praktiškai ir pragulėjo visą laiką ant ugnies kortos, nes Karolukas dar buvo vaizdžiai sakant - "įpylęs į liepsną kerasos" , t.y.  - paupgradinęs Fire, kad ji darytų ne 1 , o 3 žalos. Kadangi ugnis kenke tiek man, tiek Jokūbui, tai abu supratom principą - mano priešo priešas - draugas. Nors game breaking point visiškai nebuvo ugnis. Tai buvo mano įmontuotos kameros. Kažkaip taip gavosi, kad abu intuityviai nusprendėm, kad kol kas baisiausia grėsmė eina iš marinų pusės (gal dėl to, kad jie yra vienintelė rasė, kuri gali daryti žalą neupgradintais unitais), iškart nutarėm taktiškai izoliuoti Koridoriaus sektorių, nes tai yra kaip tik tas sektorius, kur Karolukas norėtų dažniausiai būti ir seikėti mums žalą. Ten ir įtaisiau savo kameras (Camcorders), o Jokūbas paslėpė ten savo vieną svetimą (Hidden). Kaip veikia kameros ? Jos fiksuoja visus, kas ateina į jį sektorių ir renka duomenis. O lošiant trise, patys suprantat, kad tikimybė yra didesnė, kad ten kažkas ateis. Bet kad gautum duomenų taškų, reikia dar pačiam pataikyti atsistoti į tą sektiorių ir nurinkti nuo kamerų įrašus (kasetes, diskus, usb ar pan.) Čia būtų dar nieko, bet kitu varymu, aš ten įmontavau dar ir duplikatorių :) Nuo to kameros filmuoti greičiau nepradėjo, bet aš, dėka duplikatoriaus gavau dvigubai daugiau duomenų, t.y - 12 Data Points. O reikia 20 surinkt ! Tai buvo soooo sweeet, būtumėt matę jų veidus :) Bet laimė ilgai netruko, nes Jokūbas priveisė ten Vijoklių (Creepers), kurie apraizgė mano kameras ir duplikatorių ir šie ėmė nebeveikti. Tai buvo skaudu, nes tai buvo mano aukso veršis. Tada aš įrengiau kamerą Kontrolės kambaryje, bet ji nebuvo tokia epinė, teatnešė man tik 4 duomenų taškus. Nuotaika pasitaisė, kai trečioji nuo galo korta atsivertė mano Gynybinė Sistema (Defensive System). Šita yra dar baisesnė nei marinų Ugnis. Gal net baisiausia korta žaidime. Tai du masyvūs šešiavamzdžiai kulkosvaidžiai su primontuotu sensoriumi. Kaip ir Ugnis, veikia tuo pačiu principu, kad nereikia atsistoti į sektorių, užtenka pereiti jį (kadangi judėjimas visą laiką vyksta ratu). Net be upgrade, sistema daro 3 žalos ! Manote tai yra OP ? Nea, ji turi vieną weaknes'ą - po šaudymo ji deaktyvuojasi ir čia kaip su kameromis, reikia atsistoti į tą sektorių ir vėl aktyvuoti sistemą. Su šia sistema puikiai gali susitvarkyti alienai, nes jie, Inkubatoriaus pagalbą gali priveisti lesser alien tokenų, kurie yra oj kaip aukotini. Toks vienas prabėgo, kulkosvaidžiai jį suvarpė ir išsijungė, kada prasneakino tikrieji unitai :) BET, mano džiaugsmui nebuvo lemta išsipildyti, nes dar pending fazėje Karolukas nudiskardino šios sistemos projekto brėžinius. Partija baiginėjosi, viskas ėjo taškas į tašką (na, kiek sunkiau buvo Jokūbui, vien dėl nepatirties), Karolukas turėjo 17 taškų, aš - 18. Kaip tik Alien Hive sektoriuje turėjau įrengęs mažą portatyvinę laboratorija - ten visada būdavo mėsos. Planas buvo nueiti ten ir juos ištirti, o jei nepavyks, tada Planas B - kita tokia pat laboratorija buvo mano home sektoriuje. Ten dar buvo įrengtas ir Distancinio Valdymo Pultas (Remote Control) kurio pagalba galėjau aktyvuoti savo sistemas bet kuriame sektoriuje. Ir čia pasirodė, kad viskas žlugs, nes Jokūbas pavarė Čiuptuvus (Tenticles) savo sektoriuje. Čiuptuvai kabinasi už kojų ar kitų galūnių ir trukdo eiti, norėdamas pereiti į kitus sektorius turi išnaudoti daugiau movement pointų. Jei gerai ištobulinti čiuptuvai, gali ir užstrigti jų sektoriuje. Bet gerai, kad jie buvo tame pačiame sektoriuje kaip ir laboratorija, tad man ir nereikėjo kitur - ten kaip tik buvo po vieną Jokūbo ir Karoluko unitą, juos abu ištyriau - tiek man užteko pasiekti pergalei :) Įdomi detalė - aš sugebėjau padaryti upgrade vienam savo mokslininkui, kuris net upgradintas savo ugnies galia neprilygo marinams ar aršiems svetimiems. Tematiškai tai atrodytų, kad mokslininkas su chalatu (o jei tiksliau, tai ten pavaizduotos mokslininkės) išsitraukia maž kalibro pistoletą ir bando apsiginti :) Tai va, tą vienintelį Jokūbas išgrūdo į kosmosą (Eject into space). Jis nemirė, nes buvo su skafandru, bet į žaidimą jau nebegryžo, nes buvo gaila prarasti varymą vien dėl jo gražinimo. Taigi partija buvo nuostabiai smagi ir ne vien dėl to, kad laimėjau.

Final thoughts. Žaidimas 3-se ffa - bomba. Jokio chaoso, gali netgi kažkiek paplanuoti, žinoma ne tiek, kiek 1x1, nes suplanuoti dviejų veikėjų judesius yra sunkul bet čia ir pliusas - kiekvienas galvoja mažiau, partija juda greitai. Kiekvienas žaidžia su 3 fiškėm, ne taip kaip 4 player team play, todėl judėjimo laisvė yra didesnė. Dėl kortų instaliacijos - nepalyginsi su tuo penktadieniu, kai žaidėm pirmą kartą ir pavyko instaliuoti vos 3 ar 4 kortas (su salygą, kad žaidėm ne taip), čia gi ant galo net nebebuvo realiai kur tas kortas instaliuoti - Karoluko Unloading Bay, Corridors ir Control Room slotai buvo visi užimti. Gal dvi ar trys vietos buvo, kur dar galėjai dėti kortas. Žiauriai reiktų vėl pamėginti 4 žaidėjų team variantą jau su teisingomis taisyklėmis, manau būtų kaip diena ir naktis tos partijos.

Nu va, sakiau trumpai dėsiu, bet nepavyko, nes kai rašai negalvoji. Kadangi aš spausdinu greitai, tai praktiškai mintys tiesiai iš galvos liejasi. Čia tik nebeaprašysiu kiekvienos frakcijos ypatumų, kas buvo senajame poste - tą dalyka planuoju padaryti, kai gausiu the Bots išplėtimą, ten bus jų apžvalga, tuo pačiu tada įtrauksiu ir likusias frakcijas. O kol kas labai džiugu, kad geimas nenuvylė ir jau norisi naujų kovų, atrodytų apleistoje ir tamsioje, galaktikos pakrašty dreifuojančioje Tesėjo orbitinėje stotyje....
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

smikis

• Master
  • Įrašai: 513
« Atsakymas #6 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 20:53 »
Ramai  :bravo:

Povils

• Servant
  • Power to the People
« Atsakymas #7 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 22:37 »
Ramo postas - superinis  :good: skaičiau kaip kokį trilerį :D tikrai buvo verta pakurt temą iš naujo. Ir nuoširdžiai pasistojo noras išbandyt Theseusą

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #8 Įrašytas: Rugpjūtis 10, 2015, 22:52 »
Pamėginsiu kokį 10x trumpiau atkartoti ir kaip sakant - esmę...

:ROFL: Aišku, Ramas nebūtų Ramas, neišeina jam trumpiau :) Bet kaip visad aukštam lygyje reportas :good:

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #9 Įrašytas: Rugpjūtis 11, 2015, 02:01 »
Namie radau 2 dėžes, nuo brolio paliktas, pilnas MtG kortų… Užtruks šiek tiek kol deck’ą susidėsiu :D

Džiaugiuosi už tave, bet šitą reiktų postinti MTG skiltyje... galbūt Simas perkels.

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #10 Įrašytas: Rugpjūtis 11, 2015, 08:30 »
Džiaugiuosi už tave, bet šitą reiktų postinti MTG skiltyje... galbūt Simas perkels.
Va dėl ko ir reikia galimybės trint savus postus ;) Net nežinau kur perkelt, manau Jokūbas pats ištrins ir parašys kur reikia, arba paliks kaip yra, kaip už pirmą postą pykt nereikia.

Nebent kažkokiais stebuklingais ir atgamtiškais būdais suveiktų nerealus Simo Kung Fu ir pavyktų kaip nors un-deletinti postą, ar ištraukti iš kokio bekupo
Čia labiau reiktų ne kung fu, o time travel. Dėja backupo nėra, niekad negali žinot kada jį daryt.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Donatas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 151
« Atsakymas #11 Įrašytas: Rugpjūtis 13, 2015, 21:28 »
Tai si sekmadieni(08.16d.) kas nors vyks klube, zaisit kas nors ir kanors? :)
[Warhammer40K] [Age of Sigmar] [Warmashines/Hordes]

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #12 Įrašytas: Rugpjūtis 13, 2015, 22:35 »
Tai si sekmadieni(08.16d.) kas nors vyks klube, zaisit kas nors ir kanors? :)

Pagal viską didžioji dalis bus prie Dubysos, tie kas nevažiuos ko gero dirbs... čia su salyga, jei pavyks susiorganizuoti išvyką ir bus raunantis oras.