Tomas mane pralenkė su reportu, bet aš papasakosiu kas dėjosi kitoje barikadų pusėje (t.y. prie kito klubo stalo).
Kai atvarėm ir manėm kad vėluojam, sužinojom, kad Simas pasiuntė Monokuma eiti atgal namo ir jis tapo klubo "persona non grata". Nu gal ir gerai, nes asmeniškai man nesinorėtų sėdėti prie vieno stalo su tuo postų trinėju, manau šis jausmas yra pažįstamas ir kitiems. Tai ko gero pirmas narys per visą klubo gyvavimo laikotarpį, viešai cast out'intas iš mūsų rato, jei žinoma vis tik jį galima laikyti klubo nariu.
Aš ateinu ir sakau vaikinams ir Žydrei - "Jūs ko gero tiesiai iš alaus baro ?" , nes mol, jei apsirengę taip pat ir tokia pat sudėtim, išskyrus Rita. Kažkur matyta kompanija

Parėjom į patalpas, didžioji dalis nušiaušė į fantasy pasaulį močinti goblinų, o mes atsidarėm RDI 4, kuri vyksta laive. Čia ta dalis, ties kurią aš jau nutariau skip'inti, bet Karolukui, kuris neturi pirmų dalių, jinai visai gerai suėjo, tuolab, kad nedaug ir kainavo.
Pats žaidimas mažai kuom skirias nuo kitų dalių. Tai kad veiksmas vyksta laive ir veikėjai yra jūreiviai labiausiai pabrėžia event kortos, kurios gali būti geros, arba blogos, arba LABAI blogos. Jos gerokai įtakoja žaidimą. O šiaip viskas daugiau žinoma. Justas buvo kapitonė, kitas Justas (Justas Jr.) buvo patrankininkė. Aš - laivo bocmanas, griežtasis Reimis (net vardai panašūs, tik tai, kad aš nesu griežtas). Aš dar ir juodas elfas buvau. O laivo būrėja buvo Karolukas. Permečiau akim Drink deką. Beveik viskas kaip trečioje dalyje, yra tik naujiena - shotai. Pvz. Rum Shot - tai mažiukės taurelės, kai įmauki kokią vieną promylę, kaip alus, tsakant. Dar buvo butelis romo, tas tai stiprokas ir buvo grogo - vidutinio stiprumo myžalas. Mes pradėjom pilti ir žiūrau, kad girtėjų ant akių. Mano veikėjas turėjo unikalią savybę - stebėti (mark) kitus. Tai aš juos ir stebėjau, o tiems, kurie stebimi (gauna markerį) nutinka nemalonūs dalykai. Tai, maniau, kad jau eisiu vemti, bet stiprioji patrankininkė mano dešinėje trūko pirma. Iš paskos sekė kapitonė Justas. Nu, aš manau - antru likti yra visai nieko, tuo labiau kad Karolukas sugebėjo išgerti visą laive esančią kavą (tris kartus ištraukė tą vienintelę deke kortą). Sužaidėm skaniai ir daug prižvengėm, o aš išmėginau ketvirtą dalį ir visai nesigailiu, kad jos neturiu

Tada atsikimšom Gears of War. Šis geimas nedažnas svečias klube, o taip pat ir pas mane namie. Bet kartaus nupučiu dulkes nuo jo. Lošem ta pati RDI šaika - keturiese ir tai ko gero, buvo paskutinis kartas, kai aš lošiu šitą geimą keturiese ! O žinot kodėl ? O todėl , kad tai unikalus geimas, kuris didėjant žaidėjų skaičiui neproprocingai sunkėja. Jei sakykim, Descent - su mažesniu žaidėjų skaičiumi, silpnėja priešai, juos lengviau užmušti, tai čia jie lieka tokie patys ir pagal kortų skriptą jie veikia lygiai taip pat, kaip kad vienas žaistum, tik kad startinis spawnas yra kiek didesnis. Papildomas žaidėjas didesnio firepower realiai neprideda, priešingai - reikia eiti dengti arba gelbėti jo šikną. Negėda pasakyti - geimo mes nepabaigėm. Scenarijus buvo - reikėjo giliai giliai, lokustų požemiuose padėti sonic resonator, kuris nupieštų požemių detalų planą, kad žmonės galėtų nutėkšti Lightmass Bomb. Ten buvo trys dideli leveliai. Pirmas atsivartė taip, kad jokio cover'io, plikas laukas, kur pasislėpt ? Tai ir skaukėmės ten kaip pyd****ai šeštadienio vakarą, kol galų gale prakiškai neišmušėm lokustų. Tada šiaip ne taip nulindom visi į antrą zoną, kurioje reikėjo paimti keycard. Ir tada užsiciklinom vienoj vietoj, nes dabėgt - dafiga ten, o priešų šurmuliuoja kaip buožgalvių prūde. Laukėm kol anie ateis, tik tas gerai, kad buvom gerai įsitvirtinę ir pasislėpę, tai pavyko atsikvėpti. Kai jau išvalėm ir antrą kamvarį, Justas Jr. nubėgo ir paimė raktą, tada paaiškėjo, kad reiks grižti per visą antrą ir pirmą levelius, nes pirmojo pradžioj atsirakino durys. Buvo net momentas kai lenta buvo tuščia nuo priešų, bet tada atsivartė viena bai spawn kortą ir iš skylių išlindo 6 lambent wretch'ai. Situacija kardinaliai pasikeitė ir ėmė vienas po kito kristi marinai. Bandė dar šliaužti jie, bet žiurim, kad jau septynios. Dar spėjom pamatyti sekantį kambarį, kurį tuoj užpildė startinis spawn'as, o kulipkų tai nekažką, nu gal išskurus Justą, kuris rinko visokį junk'ą kurį išmėtydavo priešai. Nutarėm nutraukti, nes du jau buvo "bleeding" fazej, o kitiems , vos po kelias kortukes. O pasirodo kaip vėliau pažiūrėjom, reikėjo nueiti į vidurį mepo trečios zonos, padėti rezonatorių ir tada reshufflinasi priešo dekas, ir pradedama traukti ir vykdyti po dvi kortas iškart. Kai dekas baigias - scenarijus laimimas
Tad, nežinai - galbūt reikia žaidžiant 4-se kokių house rules, nes nesveikai sunku. Šitas geimas turi labai įdomia savybę - jis smarkiai grūzina. Daugelis žaidimų turi įtampa, bet šio įtampa išties slegianti - tu supranti, kad mirsi, tik nežinai kada. Ir visada muša tokia paranoja, kad lokustai kauliukus meta žymiai geriau nei tu. Nors ką ten - Karolukas šiandien kauliukus bėrė kaip koks Judas - pastoviai į minusą. O man priešingai - šiandien kovoti labai sekės. Karolis dar ir korteles traukdavo nepalankias. Žodžiu , visata jautė tai. Taigi, keturiese daugiau - ni ni (purto galva). Nebent perėję Descent, nurtasim, kad reikia pereiti ir GoW visus scenarijus, tada gal konsiderinsiu...
Tai natūralu, kad mano grįžom nosimi per žemę braukdami, mums nepavyko.... nors visai smagu buvo paimti į rankas šį geimą. Rimtai...