Autorius Tema: 2015.11.22 Sekmadienis  (Skaityta 19431 kartus)

skwazi

• Master
  • Įrašai: 607
Ats: 2015.11.22 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Lapkritis 22, 2015, 20:49 »
A ką ten pasakot, imperija užsipirko kinietiškų laivų iš labai stipraus kartono ir folijos lydinio ir tie pradėjo byrėt ore  :unknown: 2:0 ne imperijos naudai. Na dar kauliukai nekrito, reikia gabumų metant 5 defenso kaulus išmest 5 nulius.

Šiaip stalas mažas, reikia didelio tam reikalui. Mūšio laukui vietos pakaktų, bet kai prisidedi liniuočių, kortų tai vietos jau mažoka.
Galvoju sekančiam kartui sudėliosiu armijas iš kokių 120 taškų (teoriškai 6 laivai vienoj pusėj) ir išbandyti 2vs2 variantą. Ofiacialiai toks būdas nenumatytas, bet žmonės lošia ir nesiskundžia.

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #16 Įrašytas: Lapkritis 22, 2015, 21:02 »
Pasisakysiu ir aš.
Kol Povilas porino Gintarui ir Karoliui apie DnD taisykles, Tomas su Mindaugu ir Gedu netikėtai sugalvojo lošt Troyes ir nu, Simai, ateik papasakok. Ir žinot, prisiminiau kaip postinau apie taisyklių aiškinimo ypatumus, o čia blyn nelošęs gal metus ir va imk staigiai prisimink viską ir aiškink. Nebuvau morališkai pasiruošęs tokiam smūgiui, tai nžn ar pasikėliau skillą aiškinime ar ne, čia Tomas papasakos kaip man sekės, bet stengiaus išsivartyt kaip galėjau ir pasakojau pagal "špargalkę" :D Tikiuos Gedui nebuvo labai didelė trauma, nes ten šiaip geimas nėra simple. Bet lo-and-behold, jis laimėjo, pirmą kartą klube!
Anyway. Šitą DnD lošiu nuo pat pradžios, ir dabar sužaidus berods 5 scenarijus jau kažkokia nuomonė susidarė. Kaip Gintaras rašė, kol kas nėra tokio didelio pressure. Nu manau suprantat kaip būna, kad loši sunkų coopą ir išsivartai per Marytės plauką, tada valio hi-five ir pan. O čia taip, nu va - laimėjom, next? Tai turbūt nėra blogai, nes jei nuo pirmų scenarijų spaustų (o jų virš 10 berods) tai kristų moralė :) Man vis dar trūksta kažkokių prizų už pergales, nors dabar jau esu surinkęs berods 700 auksinių, įdomu bus prieš kitą scenarijų kai pagaliau galėsiu apsišopint ir rimčiau spardyt monstrams šiknas.

Po DnD kas čiuožė namo, likę sėdom prie SW Underground. Visi buvo žaidę, tik Mindaugui ir Gedui reikėjo biškį paaiškint skirtumus nuo įprasto SW. Iš pradžių labai buožino Tomas, paskui vieną turną aš pabuožinau, už ką gavau baudų nuo Povkės, o va kad Mindaugas darė ką nori - visiems buvo giliai dzin :D Jis bent pusę žaidimo ramiai sau dėliojosi kitam mapo kampe ir kartais pasimušdavo su Gedu, užtat dažniausiai rinkdavo po 15 per ėjimą. Tai nieko nuostabaus, kai pabaigę pradėjom skaičiuot nuopelnus ir Mindaugas buvo nuo visų atsiplėšęs beveik per 20 babkių su 95. Nu bet nieko, SW skillai biškį aprūdyję, bet dažniau palošim ir bus tvarka ir teisingumas :D
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #17 Įrašytas: Lapkritis 23, 2015, 00:18 »
Pora minčių dėl to temple of elemental evil sunkumo ir šiaip pačio žaidimo.. Jis (kaip Gintaras pastebėjo) atrodo toks easy peasy.. Vienas du ir perėjom, na toks laisvos formos pasivaikščiojimas. Bet!! Kiek pamenu žaidžiant jį klube buvo keli kartai, kai neperėjom ir teko kartot scenarijų. Pvz kad ir žaidžiant šiandien pirmąją partiją. Mums realiai grėsė pralaimėjimas: du herojai kritę, healing surges sunaudoti. Gerai kad kažkas spėjo nukept bosą kol nereikėjo draugui atsikelt ir prakišt žaidimą :D Antra partija kiek lengviau praėjo - tvarkingiau žaidėm ir judėjom ir beveik encounterių netraukėm (atkreipiau dėmėsį kad beveik visas mapas baltais trikampiais buvo nusėtas). Be to su žydre parėję namo pratesėm savo tolimesnius adventure kai kiekvienas po 2 herojus valdom. Nu ir kad ir kokie mes taisyklių žinotojai - ėmėm ir pralošėm pirmą bandymą. Tai reziumuojant - taip, ten galima pralošt. Ir ne kartą.
...Todėl scenarijai sunkėja palaipsniui. Ir Po kurio laiko paprastesnius kareivius pakeičia paturbinti ir tada jau žėgnokis. Taip, galbūt trūksta to kad veikėjai turi daugiau nei vieną lvl, bet šitą dalyką pakeičia babkės ir už jas perkami veikėjo patobulinimai (kurie veikia tarsi level up veikėjui). Beje, jei norim pasisunkint žaidimą (arba pasilengvint) - reikia keist healing surges skaičių (dabar lošiam su normal - 2 žetonais).
Šiaip man pačiam tas game patinka, bet ir nerašau dešimtuko. Tie kas bandę descentą - stebuklo nesitikėkit (D&D tikrai paprastesnis). Jis sakyčiau tinkamas kaip intro į RPG ir coop stiliaus žaidimus (descentas ar imperial assault). Taip pat tinkamas, kai nenori nusilaužt galvos per 2-3 valandas.
(ir beje... mes neužsirašėm pas marių lapuose kad laimėjom... tai aš rytoj per pietus papildysiu tą tuštumą)

Hurris

• Master
  • Įrašai: 676
« Atsakymas #18 Įrašytas: Lapkritis 23, 2015, 00:45 »
Dadesiu ir as truputi  :) Tai va pagaliau robke atejo ir atsinese X-WING  :bravo: :bravo: Apie game trumpai, nors ir nelabai esu figureliu  stumdimo zanro fanas, bet X-WING mane kabina, gal kad star wars theme :) Lektuvai detalus grazus ir tt tikrai kokybiskos detales, man didelis pliusas kad nuspalvintos ( tiem kas mesgsta patys dazyt bus minusas manau ). Apie pati zaidima tai rules nera sunkios, naujam zmogui apmokint iki 10 min max. Trumpai apie partija is 100 tasku pasidarem su robertu po eskadriles. Pas mane buvo 3 laivai su Skywalker priesaky, pas robke 4 lavai su Vader ( kaip sake robke kokia imperija be Vader ) nusprendem zaisti su asteroidu laukais kad nebutu plikas kosmosas , kas tirkai pagyvino karo lauka. Kaip robke minejo jo laivai sy kart tikrai made in chyna arba Taiwan :D Kaulai krito pavidetinai gerai  8) tai robkes laivai krito greit iki kol liko vienas vaderis tada robke pradejo manevruot matyt prabudo taktikas pas jy  :D su trim laivais gaudziau kokius 3 turnus kol pagaliau pavyko jy nupilt , mano pergale  :) Antra bandem misija o ne skirmish.
Gan paprasta misija " Pasala"  2 imperijos laivai uzpuola viena rebelu laiva. Bet gudrusis :D rebel pilotas juos ivilioja i uzminuota asteroidu lauka. Misija rebel nukalt abu imperijos laivus padedant minom. Imperijos misiaj nukalt rebel laiva simple  :)  Pasidarom mapa ir bandom losht, galvojau jau daba bus robkes kerstas 2 laivai, abu manivrengesni uz mano ir jis gali mano minas paprasciausiai nusat , bet keletas robkes klaidu ir imperijos lektuvai made in chyna, laimi rebel :) 
Poto sedom Smallworld  apie ta partija viskas aprasyta, bet partija tikrai susizaide labai linksmai :)

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
« Atsakymas #19 Įrašytas: Lapkritis 23, 2015, 09:15 »
kadangi cia visi labai placiai ir issamiai aprase sekmadienio ivykius, nelabai kazka naujo pasakysiu, taigi trumpai nuo manes -
atejom ir kadangi nebuvom susiplane nieko konkretaus gavosi kad likom prie stalo trys - as, Mindaugas ir Gedas. Ilgai svarstem ka cia losti ir taip netiketai nusprendem pameginti senai liesta Troyes. Patinka man tas geimas, nors viesa paslaptis - nemegstu euro geimu.....
Sima priprasem kad papasakotu taisykles nes realiai nei vienas neatsiminem, arba jei atsiminem tai to tikrai neuzteko norint pazaist :) Simui, taip imestam i vandeni netiketai taisykliu aiskinimas sekesi gerai, man buvo bent jau aisku ir viskas buvo good :) aisku ten keleta niuansu praleidom patys, bet kad jau visi nei naudos is to gavom nei ka, tai skaitom kad losem teisingai.... visa zaidimo eiga ejo taip labai maloniai ir sklandziai, bet ant galo prabudo Gedo zveris ir jis pradejo nenormaliai rinktis taskus, kas aisku zaidimo gale po skaiciavimu parode kad jis ir laimejo - FIRST BLOOD achievment unlocked :) su tuom ji ir sveikinam, jis net norejo selfie pasidaryt prie victory point ir det i feisbuka :D
susidejom graziai mes ta Troyes iki kitu kartu (tikekimes ne tokiu tolimu kaip dabar buvo) ir jau kuri laika kniaukiau kad noriu SmallWorld Underground palost, taigi isauso ta akimirka - losem 5iese ir reziume laimejo tai kas turejo laimet - Mindaugas :D nes kaip ir buvo mineta, pesiojomes tarpusavi ir nors visiems sakiau kad reikia kankint Mindauga visi mojo i mano puse rankom ir sauke koks as blogas ir kiek daug renku ir t.t. o kad Mindaugas rinko i turna vidutiniskai 12 tasku buvo ne motais, va toks va nuskriaustas as :D
reziume - megstu as ta SW jis grazus, linksmas ir visoks kitoks gerosiom prasmem :) pastebejom viena dalyka - EXPANSION IT'S A MUST!!!!! nes jau zaidimo antroje puseje pradejo suktis tos pacios rases :) bet cia manau maza beda ir greitu laiku atsiras tu papildymu kas dar labiau praples ta puiku geima....ai jo dar labai viska pagyvinima artefaktai ir places - nes nutinka tokiu kurioziniu situaciju, kaip as turejau du galingus artefaktus, mano rase mire ir jie atgule zonoje kuri yra viskam imune :D taigi guli smutkes visu akivaizdoj o ju paimt nieks negali, gal ir gerai kad negali nes butu dar ne taip laimeje kai kas :D

Gedas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 66
« Atsakymas #20 Įrašytas: Lapkritis 23, 2015, 10:01 »
Troyes tikrai painus zaidimas. Rinkti, kaupti ir uzdirbineti reikia gal 4 dalykus, bet pergale lemia tik vienas is ju. Todel pirmieji ejimai buvo sudetingi ne del taisykliu isaiskinimo (kuris buvo tikrai geras, ypac turint galvoje, kad kitas stalas taisykles pasikartojo greiciau ir vis baksnojo Sima sakydami "paskubek, mes jau laukiam" :D ), o del strateginio vaizdo neturejimo. Na bet cia daugumoje zaidimu pradedant juos taip buna. O ipusejus jau pradejo resursu paskirtis aisketi. Bet kam pvz. reikalingi yra pinigai supratau tik paciam zaidimo gale. :D Visgi kokia mano pergales paslaptis nepasakysiu, nes pats nezinau. :D Bet visgi smagu i lapa uzsirasyti... :oops:  :D

Nors SW ir buvau loses, bet kadangi rases visiskai kitos, tai skaityti ir galvoti teko nemazai. Bet kazkaip sita zaidima jau zaidziau atsipalaidaves ir kazko stipraus nesigavo sugalvoti.:)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #21 Įrašytas: Lapkritis 23, 2015, 15:28 »
Įjušiu nosį - Mindaugo strategija nesikeičia, jis gerai moka gydyti :) Jei sedi šalia jo, jis baksnoja pirštu ir sako - "Va, tas labai blogas, jis buožina, davai muškim jį.." :) Ši taktika vadinas "misdirection" ir jinai veikia puikiai. Pats ja daznai naudoju ir Povkė irgi mėgsta... bet gygyt reikia mokėt :)
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...