Autorius Tema: 2016.03.20 Sekmadienis  (Skaityta 21971 kartus)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
2016.03.20 Sekmadienis
« Įrašytas: Kovas 16, 2016, 07:31 »
Kalbėjau su Simu. Buvau nutaręs prie progos į klubą atsinešti vieną seną gerą žaidimą ir taip sutapo nuomonės, kad tai gavosi tas pats žaidimas, kurį ir Simas norėjo pasiūlyti. Kalbu apie "Last Night on Earth". Kaip ir su Battlestar Galactica, buvo laikai, kai šį geimą lošdavom labai dažnai. Na, bet nesakau, kad jo laikas jau praėjo.
Daugelio (o tame tarpe ir mano) nuomone - tai bene geriausias žaidimas zombių tematika. Juk c'mon - everybody loves zombies ! Prie progos noriu rekomenduoti šį žaidą pamėginti tiems, kurie dar nebandė. Čia smagus dalykas yra tai, kad žmonės žaidžia už dvi puses, nėra žaidimas prieš sistemą. Žaisti už zombių pusę yra žymiai lengviau, bet žaisti už žmonių pusę yra žymiai įdomiau, nes pastoviai yra palaikoma įtampa. Taip pat žaidimas yra smarkiai moduliuojamas, t.y. galima įdėti, arba išimti tam tikrą elementą pagal poreikius. Kadangi pas mane yra praktiškai visi expansion'ai (išskyrus kelis supplement pack'us) tai scenarijų pasirinkimo ir peržaidžiamumo galimybės yra labai didelės. 

Kaip rinksimės scenarijus - random, ar atvirai, nuspręsim vietoje. Kadangi jie visi yra sąlyginai neilgi, tikrai galima bus sužaisti ne vieną. Taip pat turiu paruošęs kelis oficialius scenarijus iš kūrėjų svetainės. Kažkurį vieną esam bandę - nerealiai geras. Iš modulių bus "Unique Items + Survival tactics" herojų pusėję, bei "Grave weapons" zombių pusėję, o taip pat planuoju įtraukti levelinimosi sistemą abiems pusėms.

1. Nostro
2. Versetty
3. Simas
4. Maroom
5. Karolukas
6. Povke
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
Ats: 2016.03.20 Sekmadienis
« Atsakymas #1 Įrašytas: Kovas 16, 2016, 08:17 »
mane i zombius :)

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #2 Įrašytas: Kovas 16, 2016, 08:18 »
Buvo taip kaip ir parašė Ramas - susitelepatinom :D Aš prisijungsiu prie LNoE, bent jau vienai-dviem partijoms tai tikrai. Šimtas metų netaškiau zombiams galvų, reikia prisimint :)

Po zombių dar sumestume ką nors?
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #3 Įrašytas: Kovas 16, 2016, 08:45 »
hehe, Simai, gali išpulti taip, kad tu pats BŪSI zombis, tada galvas taškys tavo minionams :) Paprastai mes roll'inam kaulą, kas bus zombie player, nebent kažkas LABAI GRIEŽTAI pareiškia, kad nori būti tik vienoj pusėj. Žinoma, istorija parodo, kad yra ir žaidėjų, kurie savo noru būna zombie players ir netgi visai neprastais (pvz. ExLegendz).

p.s. Kaip Simas ir minėjo, partijos čia fast-paced, tad jei netilpsim į pradines 6 vietas, nenusiminkit - visiems zombių užteks. In worst case scenario - užleisiu savo vietą kam nors.

Gedas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 66
« Atsakymas #4 Įrašytas: Kovas 16, 2016, 09:40 »
Dirbu sekmadieni, nebusiu.

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #5 Įrašytas: Kovas 16, 2016, 10:23 »
Mums egzaminas - nebūsim

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #6 Įrašytas: Kovas 18, 2016, 16:36 »
O tai kur kiti? Marius, Pofkė, Gintaras, Karolis...?
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #7 Įrašytas: Kovas 18, 2016, 21:00 »
Aš Ramui jau sakiau, kad galėsiu prisijungti prie zombių :) Tarp kitko jei jau kalbant apie nostalginius žaidimus ir panašu esant nedideliam skaičiui susirinkusiųjų, gal galėtume BANG! prieš ar po zombių? Tikiuosi bus pritarančių :)

smikis

• Master
  • Įrašai: 513
« Atsakymas #8 Įrašytas: Kovas 18, 2016, 22:21 »
Nebūsiu

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #9 Įrašytas: Kovas 19, 2016, 03:41 »
Maroom prirašiau, dar sakė TIKRAI bus Karolukas, tai gaunas 5 žmonės prie mūsų stalo - visai normalu. Bangą galiu prigriebti, nes pas mane ko gero su daugiausiai expansionų šitas grajus. Arba galiu atsinešti Desperados - tema panaši. Your call.

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #10 Įrašytas: Kovas 19, 2016, 17:52 »
Turim 6-ą žaidėją - mr. Povkė

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
« Atsakymas #11 Įrašytas: Kovas 21, 2016, 09:43 »
nu as truputi grubiai prabegsiu apie tai kas vyko sekmadieni, tikiuos kas nors irgi prides pora zodziu :)
Taigi, atejom visi 6 ir visi sedom prie vieno stalo ir losem senai belosta Last Night on Earth, turbut busiu stereotipiskas bet pasakysiu dar karta - tai turbut geriausias zombiu temos geimas :)
Taigi po ilgu diskusiju ir verkslenimu kas nenori buti zombis (as buvau pirmu smuiku cia), zombiais patapo Ramas ir Simas. Herojai kuriu tikslas buvo per 17 berods valandu nukalti 12 ultra super strong zombies buvom - as, Povke, Maroom ir Karolis.
Gavau toki ciuva medkirti su 4 (!!) wound'ais, tai yra daug is tikra, ir jis is kart atejo su upgrade kad meta ne 2 o tris kaulus per ataka. Ilga-trumpa istorija yra tokia - musu teamas buvo totaliai dream team ir pirma karta maciau toki desperatiska zombiu veikeju zvilgsni, kada herojai tiesiog lekia per viska kaip mesmale :D situacija gavos paprasta  - man sukrito itemai/eventai/upgrade tokie, kad as artimoj kovoj mesdavau po 6-9 dice :D tiek nesu mates... ir kuo zombiu salia daugiau tuo geriau :D Maroom buvo afigienas snaiperis kuris per daugiau nei puse map'o taske zombius po 4 per ataka su savo sniper-shotgun ginklu ir niekada nepritrukdavo kulku, Karolis buvo ultra support-healer - kiek jis mus gyde tai butu uzteke turbut kokiems 4 zaidimams - jo deka mes tiesiog buvom nemirtingi :D Povke tuo tarpu "taunt'ino" zombius ir viliojo juos mums. Zodziu buvo skerdynes bet is heroju puses, kad laimejom man rods klausimu nebekyla, bet tai ivyko tiesiog per daug lengvai :) nezinau kas galejo sustabdyti herojus, gal nebent kokia atomine bomba, bet ir tai butu Karolis visus pahealines :D
noriu dar ir dazniau LNoE :) tai yra labai geras geimas :)

nu kad jau paemem tokia nustalgija tai sakom varom toliau ir pasiemem BANG! :D o cia buvo smagumo dar - pirma partija gavau Vice ir sedejau salia Serifo Maroom kuriam nuo pat pradziu stengiaus parodyt kad esu geras, nu tai ta proga mes ir istaskem visus aplink. Antra partija buvo juokingesne - gavau Outlaw, serifas buvo Ramas... situacija gavos tokia, kad visai netycia staigiai sprogo Simas ir atsiverte Renegade, o tada ivyko stebuklas, toks jausmas kad is kart visi pradejo losti atvirom kortom - as, Maroom ir Karolis banditai, meginom numocint Rama su Povke, bet deja, nejo kas reikejo, Ramas sedejo ant arklio toli ir as jo nemaciau, tuo labiau Povkes ir pirma krito, Karolis, po to Maroom ir ant galo as , ir taip per viena diena laimejo serifas du kartus :)

va tokia smagi istorija apie labai smagu sekmadieni :)

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #12 Įrašytas: Kovas 21, 2016, 10:57 »
P.s. Kadangi reportą rašiau darbe ir kai jau spaudžiau mygtuką "Įrašyti" man pasakė, kad jau yra naujesnis postas, kuris pasirodo yra Tomo. taip kad realiai nežinau, ką parašė Tomas, bet mano postas kaip ir turėjo eiti prieš Tomo postą, bet manau neesmė.

Tai va, papasakosiu kaip ten viskas buvo - išvadas galėsit padaryt vėliau. Sužaidėm zombinus po ilgos pertraukos. Pasirodo, kai susimeti į tašę abi pilnas dėžes - yra svorio ! Viskas prasidėjo nuo to, kad mūsų tiek ir tesusirinko - sėdėjom klubo patalpose vienutėliai, visi šeši. Po to prasidėjo scenos. Kai kurie žaidėjai pradėjo verkti, kad jie, mol, nenori būt zombiai ir kokia neteisinga yra Lietuvos politinė situacija. Vienas Simas neverkė, drąsiai pasakė - "Ai, aš galiu būt, man px". Pagal senovinius papročius ridenom kaulą, kas išrideną vienetą, tas ir būna zombis. Nu Simas išrideno, visi lengviau atsiduso. Bet mes buvom 6, kaip jau sakiau, vadinas reikėjo išrinkti dar vieną zombie playa. Kadangi verksmas nesiliovė, man trūko nervas ir aš savanoriškai pasisiūliau į blogio pusę. Netgi persėsti kitur nereikėjo, nes sėdėjau šalia Simo. O tada likusių veide atsirado tokie "evil grin" ir klastingai sužibo akys. Tuoj sužinosit kodėl. Kiek viena akim mačiau, lyg ir herojus traukė random, bet žiūrėkit kokį party susirinko. Tomas gavo medkirtį Edį iš Timber Peak expansiono. Tas Edis - stiprus kaip briedis bernas, turi 4 wound laukelius, be to pradeda geimą su 1 hero upgrade. Startinius daiktus kai dalinosi, jis dar lyg į temą gavo dvirankį kirvį (nu koks medkirtys be kirvio). Upgreidas gavosi tas, kur duoda papildomų kaulų. Žaidimo pradžioj kažkas jam užmetė kažkokį heroic event'ą, tai jis gavosi toks monstras, kad buvo baisiau už bet kokius zombius kartu sudėjus - daug HP, beria po 4 - 5 kaulus, jam net nereikėjo dublių, kad nužudytų, užteko kovą laimėti. Tai akivaizdu, kad XP tokenai jam pylėsi kaip iš gausybės rago. O kiek vėliau dar gavo ir tai, kad kai laukelyje daugiau nei vienas zombis, jis laimi ant lygiųjų. Jei dar seniau, kažkiek gelbėjo tai, kad galėjom išridenti šešetą, tai dabar tą šešetą galėjom pasikabinti ant vinies tupykloje. Šalia jo sėdėjo Maroom, kuris gavo supermarketo bernioką Kenį. Kenis šiaip pagal viską yra meh veikėjas toks, bet startiniu kortų traukimo metu gavo policijos šotguną. Paaiškinsiu publikai, kaip veikia šis aparatas. Šaudai tol, kol prašauni pro šalį, tada tikrini, ar nepasibaigė šoviniai. Nors pirmi Mariuko šūviai buvo netaiklūs ir nedrąsūs, vaikis netruko suprast, kaip tas mirties įnagis veikia. Buvo momentas, kai herojai išvalė supermarketą ir išėjo laukan. Mariukas jau buvo gavęs šaudymo upgreidą, kuris jam leido range padidinti per 2. Dabar jo šautuvas siekė rekordinius 5 atstumo. Dabar įsivaizduokit - iššoka pamišęs Kenis iš supermarketo, nužvelgia situacija lauke. Zombiai atitinkamai pasuka galvas jo pusėn. Kenis įsimeta pora grankulkių , pertraukia spyną, įvarydamas pirmąją į vamzdį, užsimeta prie peties tą sumautą šauniką ir kad pasiunta pliekti vargšus zombelius. Per porą turnų nušovė gal 10, prisiekiukaipdievamyliu - nemeluoju. Tada Simui nervas trūko, sužaidė "Out of luck" kortą ir Keniui baigėsi grankulkės. Bet kitoj gatvės pusėj buvo ginklų parduotuvėlė, tai mes jau žinojom, kas nutiks netolimoj ateity. Jei dar skaitot, tai žiekit kas buvo toliau - Karoliukas ištraukė seselę Bekę. Tai ta velnio boba gydė visus į kairę ir į dešinę taip, tarsi jai už tai būtų pažadėta Nobelio premija... jau vien dėl savo savybės ji apibintuodavo vieną-kitą, kai pradžioje visi slinko visa krūva ir judėjo sutartinai, baigdavo judesį visi viename langelyje. Maža to, ji dar prisirinko vaistinėlių, tvarsčių visokių... žodžiu, dar tokio palaikymo nebuvau matęs. Paprastai į Bekę visi žiūri su lengva ironija, kaip veikėjas ji tikrai nėra Top 5, bet po šios partijos nebežinau nei ką galvoti... ko gero vienintelis Povkė mums negadino nervų, nes jis kaip ir nieko tokio baisiai daug ir nenuveikė. Jis turėjo Steisę, tą beprotę reporterę, kuri dėl straipsnio gali lėkti stačia galvą į degantį namą, pilną zombių. Jis nenaudojo nei vienos savo savybės, neturėjo combo ginklų ir su ją mes kažkaip draugiškai galima sakyti bendravom - jis nemušė zombių, nes negalėjo jų užmušti, zombiai nemušė jo, nes neprakąsdavo niekaip. Žodžiu - mutualūs santykiai užsimezgė.
Na, o mudu su Simu.... kauliukai neklausė visiškai. Startinis spawn'as - mano trys zombiai, Simo - vienas. Nu mes lošėm scenarijų "Plague carriers", kur reikia herojams sunaikinti 7 raudonus ir labai pavojingus zombius, kurie apart mūsų vargano startinio setupo irgi pradžioje padedami ant lentos. Jaučiu perskaitę žodį "pavojingus", tie, kas žaidė už herojus dabar žvengia, nes ant pabaigos ne tai, kad viliotų tuos zombius atsargiai (mat raudonieji patys nejuda, nebent per 2 langelius užuodžia smegenis)  ar planuotų kaip čia neužsiswarm'inti , jie patys rovėsi į zombių gaują. Vaizdelis maždaug toks - Tomas stovi sau ramiausiai dviejų raudonų zombių draugijoje, rūko sau pasimėgaudamas, gretimuose langeliuose mažiausiai 4 paprasti zombiai čiulkinį grūda, irgi stovi, laukia, kol Tomas parūkys... ŽODŽIU - aš dar gyvenime nebuvau taip pažemintas kaip zombis. O juk pačio žaidimo archetipas - horror survival. Įtampos ne tik kad nebuvo, bet priešingai - mes su Simu jautėm įtampa. DAFUQ ?? Aišku, nesam mes zombių dievai, kaip antai koks Mariukas (exLegendz), bet ne noobai. Taškėm ir neužlaikėm kortų, planavom kiek į priekį. Bet ką padarysi, kai kaulai nekrenta. Kiek kartų bandėm šautuvą atimti iš Mariaus, arba kirvį iš Tomo.  Reikia ridenti for success - gaunasi fail. Aš jau nebekalbu apie tai, kai reikėjo ridenti dėl to, ar prisikels nors kiek zombių, pff - gal kas trečias roll'as būdavo sėkmingas. Pačiu pirmu turnu pakūriau centre ugnį. Ji su laiku labai išsiplėtė. BET... man atrodo, ji daugiau mums maišė, nei padėjo. Ugnies siena labai dailiai saugojo herojus nuo tolimesnių zombių, kol jie tvarkė reikalus supermarkete. O vėliau, besiplėsdama ugnis sudegino netgi vieną Simo zombį. Nepadėjo net smarkus lietus, nors tarpu prigesino ugnį taip, kad degė vos 3 langeliai. Na, vieną klaidą pripažįstam abu - kai buvo šansas iš discard deko herojams reikėjo išmesti biblija, o ne šautuvą. Nes Karolukas su ja mums padarė labai daug skanios žalos, cancel'indamas mūsų kortas. Ant pabaigos nebeteko prasmės ir zombių fight kortos prieš Tomą, nes iš penkiolikos kaulų, kuriuos jis rideno krisdavo pusė šešetų. Na, mums pavyko užmesti "infect" tokeną Bekei, bet kas iš to - nei karto neišridenau infect success'o. Vienu metu manėm, kad Tomą vis tik užversim - likęs vienas wound'as buvo jam. Deja, taip manėm tik mes, Tomas buvo toks ramus, kaip belgas, gražų pavasario rytą išėjęs į balkoną arbatos išgerti - jis viską žinojo jau seniai, kad Karolukas turi "full heal event" kortą ir jis nedvejos ją sužaisti - kaip beje ir atsitiko...ir TADAAAA - Tomas vėl stovi lyg niekur nieko sau sveikutėlis ir spindintis su žibančių kirviu rankytėse :) Nepagalvokit nieko blogą, tai ką dabar rašau anaiptol nėra jokia pagieža :) Tiesiog aš dar neatsigaunu nuo paskutinės partijos :D Mes su Simu dar galvojom, mažu ką padarėm blogai, ar ne pagal taisykles žaidėm, gal kažkur kažko nesužiūrėjom ? Bet, viskas ten buvo gerai. Sukrito geras party su gerais daiktais ir uprgreidais. Gerai virto kaulai jiems, o mums nevirto. Nu būna, nieko nepadarysi čia. Nors tiesa, kalbant apie upgreidus - mes esam žiauriai nusivylę zombių upgreidais. Jie tokie lievi, kaip antai - paimk kortukę iš hero discard deko ir ją išmesk ir panašus briedas. O pas herojus visi upgreidai atominiai - pridėk range, pridėk kauliukų, laimėk ant lygiųjų. Alio ? Kur balansas ? Verkiančiai reikia reabilitacijos. Dabar, kai vis tiek man teko prisiminti taisyklių niuansus, reiks bent jau penktadieniniuose pažaidimuose pas mane sužaisti šį žaidimą dažniau, o jei noro bus, tai ir klube.

Po šios tragiškos partijos pamatėm, kad jau po penkių - negaliu patikėti kad taip ilgai lošėm. Buvo nutarta daugiau zombių nebelošti, nors Povkė vis dar norėjo kraujo, nes nelabai gavo šioje partijos pasitaškyti. Buvau dar įsimetęs Bang. Pirmą partiją gavau kažkokį nupiepėlį El Gringo, kuris turi vos 3 gyvybės taškus, tai savaime aišku kad mane nušovė patį pirmą. Bet gerai tai, kad partija buvo trumpa, nes visi ten greit išsišaudė ir laimėjo šerifas Marius, kuris buvo gi tas dručkis Badas Spenceris su 10 laifo :) Antrą partiją aš buvau šerifas ir šis reikalas užsitęsė. Greit nušovėm Simą ir Karoluką, kurie sėdėjo iš šonų ir gavosi jau akivaizdi kova du prieš du. Pasirodo šalia sėdėjęs Povkė buvo mano padėjėjas. Jis vos nežuvo vienu momentu, buvo su vienu laifo, ir turėjo dar išgyventi visą eilę banditų antpuolių. Bet, nebuvo jau taip blogai, Tomas nebeturėjo kortų, nuo Mariaus atakos saugojo Povkės saujoje spaudžiamas "Mancatto", vėliau aš Povkę prigirdžiau romu ir jis labai gražiai atsigavo, kaip naujas (12 lavonų ant negyvėlio skrynios , UACHACHA - ir butelis romo.....). Aukso mums netrūko, greitai apdėliojau banditus "Wanted" plakatais, tai nesunkiai ir susidorojom su jais. Nors va tokia va, maža, paguoda buvo, prieš einant namo :P

Šiaip sekmadienį tai užskaitau. Buvo vienas stalas, bet toks vieningas ir glaudus. Plius - niekas NERĖKAVO prie kitų stalų ir netrukdė žaisti. Tokia palaiminga ramybė ir tyla....

P.s. Aš pamiršau susimokėti 3 eurus vienkartinį mokestį. Visi liudininkai - pripažįstu, su Mariuku atsiskaitysim šiuo klausimu atskirai. 

galeonas

• Peasant
  • *
  • Įrašai: 31
« Atsakymas #13 Įrašytas: Kovas 21, 2016, 15:23 »
Grazios apzvalgos, atrodo, kad survivor horror labiau buvo zombiams , nei tiems kas zaide uz zmones.

Nostromo

• Knight
« Atsakymas #14 Įrašytas: Kovas 21, 2016, 16:54 »
Išsiaiškinau. Pasirodo čia buvo special setup starting location atvejis. Herojai pradeda centre ir gauna tik po dvi kortukes startinių kortų, o papildomos kortos už tai kad pradėjo centre kaip būna pa defaultu - negauna. Nors... nemanau, kad tai būtu mus su Simu išgelbėję, nes tas kortukas herojai vis tiek būtų susirinkę per pirmuosius search'us.