Kadangi Marius taip paėmė ir netikėtai susirgo, biškį sugriuvo planai palošt keturiese Hyperborea. Tačiau atėjęs į klubą netikėtai pamačiau mūsų senbuvį Karoliuką, kuris mielai sutiko prisijungt ir išgelbėjo partiją

Po trumpo rules review išsitraukėm rases ir pradėjom. Šį kartą lošėm kiekvienas su individualiu homelandu ir jam skirtom abylkom. Aš gavau geltonus Golden Barony, tai pasiėmiau startinę abylką, kur aukoji VP ir gauni ėjimą/kovą/upgrade/trauki 3 kauliukus per turną. Karolis gavo oranžinius Coral Throne ir galėjo naudot pilkus kubelius vietoj oranžinių. Žydrė gavo raudonus Red Duchy ir galėjo vienu kauliuku pigiau aktyvuot ataką, o Mindaugas su mėlynais Celestial Reign, kur gavo pradinę technologiją su įdomia abylka, dėl kurios ilgai diskutavom ar ten nebroken (pasirodo - ne

). Pradėjau pirmas ir iškart užtaikiau ant gerų ruinsų, kur gavau ėjimus ir technologijų upgrade, tai labai greit prisirinkau daug kubelių. Vienu momentu jau belekaip pradėjo rinkt VP ir Mindaugas ištarė savo nemirtingą frazę "laimėtojas jau aiškus" ir išvadino mane buože

Nors ten buvo toli gražu. Įpusėjus kažkaip aprimom explorint ir visi susitelkė advanced technologijų pirkime. Kovos irgi kažkaip nebuvo daug, Žydrė nukalė du vaiduoklius ir berods vieną mano figūrą, aš vieną vaiduoklį ir vieną Mindaugo. Apskritai mapas išsidėliojo toks, kad buvo mažai griuvėsių ir pagrinde miestai, kas nebuvo labai įdomu, bet ką padarysi. Žodžiu, kažkaip krutėjom ir Mindaugas surinko 6 technologijų kortas ir gavo vieną pergalės tokeną. Lošėm iki dviejų pergalės sąlygų tai liko dar viena, kurią neužilgo vėl paėmė Mindaugas surinkęs 12 VP. Pamenu vienu momentu jam nepasisekė patraukt reikiamo kubelio, tai būtų tuos taškus anksčiau gavęs ir tikėtina būtų laimėjęs. O aš, paimdamas pavyzdį iš Povkės

ėmiau ir prisiminiau žaidimo gale pasakyt, kad už centrinio hexo kontroliavimą duodami 4 VP. Mindaugas tuoj skėstelėjo rankom mol kaip aš čia taip nepasakiau ir dar pats tam hexe sėdžiu. Žydrė greit tuo pasinaudojo, nukilino mano figūrą ir pati ramiai ten įsitaisė, o niekas daugiau nesistengė jos iš ten iškrapštyt. Tai va, po Mindaugo taškų surinkimo dar turėjom po turną, nors jokio last epic turn susukt nepavyko, tai skaičiavom taškus. Suskaičiau kubelius - surinkau net 19 neskaitant pilkų. Žydrė berods 18. Suskaičiavom VP ir užmuštas figūrėles, technologijų kortas, žiūrim su Žydre sėdim po lygiai su 43 taškais, o Mindaugas su 42

Skaitau rules ką daryt lygių atvejų, o gi skaičiuojam kas daugiau kontroliuoja hexų. Nu ir aišku, Žydrė paėmė viršų

Va taip įdomiai baigėsi antra Hyperborea partija ir galiu pasakyt tiems kas žaidė praeitą sekmadienį, po antros partijos žaidimas tikrai atsiskleidė, plius žaidėm su visom teisingom taisyklėm. Keista, kad Karoliui taip ne itin sekėsi, nors jo rasė turėjo tikrai neblogą savybę su pilkų kubelių panaudojimu, nors kiek pamenu jis sakė, kad vis nuknisdavau arba išmaišydavau jam technologijų kortas kurių jam reikėjo. Trumpai tariant, noriu dar

Toliau Mindaugas išsitraukė belekaip senai čiupinėtą Sobek. Čia vėl rungtyniavom su Žydre, bet ji laimėjo

Ant galo sudaužėm Love Letter. Čia Karolis prisiminė visas praeitas skriaudas ir atkakliai laimėjo partiją, gėrė vyną su Princese, o ką vėliau veikė istorija nutyli

Sekmadienį užskaitom!