Autorius Tema: 2017.02.19 Sekmadienis  (Skaityta 18737 kartus)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
Ats: 2017.02.19 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Vasaris 17, 2017, 19:50 »
Pafilmuokit prie progos, šaika.
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

damaja

• Servant
  • Įrašai: 212
« Atsakymas #16 Įrašytas: Vasaris 17, 2017, 20:31 »
As galvoju kad Dwar7s fall reiktu pameginti ten 2-4 zaidejams ir dar koki Sugi isimesciau.
In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming

Hurris

• Master
  • Įrašai: 676
« Atsakymas #17 Įrašytas: Vasaris 18, 2017, 00:53 »
As galvoju kad Dwar7s fall reiktu pameginti ten 2-4 zaidejams ir dar koki Sugi isimesciau.

Junkis y spartaka o paplaytestinsim kita syk. reikai nauju zmoniu siame zaidime.  8)

damaja

• Servant
« Atsakymas #18 Įrašytas: Vasaris 18, 2017, 09:02 »
Aha jau testinam tokiu greiciu 1 game/6 men  :D

damaja

• Servant
« Atsakymas #19 Įrašytas: Vasaris 18, 2017, 12:05 »
Ir eilini karta man zapadlo su ryt iseina...  :-x

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #20 Įrašytas: Vasaris 18, 2017, 19:57 »
Tai Mariau, pasiplanuojam ką nors. Gal Imperial Settlers ar Luna :)
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #21 Įrašytas: Vasaris 18, 2017, 22:57 »
Lyg ir nepasikeitė planai ir žada ateiti naujas žmogus, tai galim Simai ką pasigalvoti. Luna tiktų, arba koks dominion. Gal dar kokius samurajus galėtume prisimint. O Imperial Settlers gal kitam kartui su pirmu papildymu išbandysim :)

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #22 Įrašytas: Vasaris 19, 2017, 11:16 »
Gal tada imsiu Dominion. Samurajai yra klube.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #23 Įrašytas: Vasaris 19, 2017, 18:55 »
Kaip žinia šiandien aš, Gintaras, Tomas, Povke ir Karolis lošėm Spartaką (mes su Tomu jam davėm antrą šansą po praeito nenusisekusio karto). Iš kart pasigirsiu, kad laimėjau.. tai jeee :D
Kas nežinot - tai čia visai neblogas žaidimas, kuriame į vieną vietą gan sėkmingai sudėti kelios žaidimų mechanikos. Influence fazėj tu patrauktomis kortomis kenki kitiems, padedi sau, deriesi ir reikalauji pinigų. Čia labiausiai veikia tas socialinis aspektas kai įtraukiami visi prie stalo sėdintys žmonės. Toliau vyksta apsipirkimas parduotuvėj kai bandom nusipirkt vergus, gladiatorius ir ginklus jiems ir gal gale patapt gladiatorių žaidynių Host (šeimininku). Šis asmuo vėliau kviečia du ar daugiau gladiatorių kovai, kuri jau vyksta ant heksinės arenos naudojant kauliukus. Žodžiu su Spartaku, gali atsikąst kelių skirtingų žanrų. Naudojom kelis papildymus, kurių dėka galėjom organziuotis įvairesnes kovas ir galėjom nusipirkt daugiau stiprių gladiatorių.

Tam kad per intrigas sužaist kortas - reikia įtakos. Mes pradėjom žaidimą turėdami po 6 influence (įtakos) ir man tai labai padidino žaidimo kokybę (nors kiti sakytų atėmė vieną - tarimosi ir derybų aspektą), nes visi galėjome jau nuo pat pradžių sužasti korteles, o ne pusvalandį derėtis dėl pagalbos ar iš karto jas parduoti. Kitas mano nuomone geras dalykas - Gladiatoriai iš papildymo. Kadangi tų stirpuolių buvo daugiau - visi turėjome vilčių turėti po savo sparnu kokį kietesnį vyruką, kad galėtume sudoroti priešininko kovotoją. Kai yra vilties kažką gero nuveikti - daug įdomiau, nei sėdėti prakaituotam delne sugniaužus monetas, kurias laikai užspaudęs ant stipraus gladiatoriaus (o jei ir tas pats vėliau miršta - tai iš viso liūdna).

Žinau, kad žaidimas yra paremtas to pačio pavadinimo serialu - veikėjai, šeimos ir t.t. Bet iš sėdėjusių prie stalo, tą serialą buvo matęs tik vienas žmogus, tad kažkokių nuorodų į tą serialą beveik iš viso nebuvo... ir tai man buvo labai gerai. Tokiu atveju galėjom patys susikurt savas istorijas apie "aliejum išteptą negrą" ar "tą kur kaip vaistai vardas". Tikiu, kad šaltinio žinojimas prideda savo džiaugsmo, bet man labiau patinka kai boardgame'as gali gyvuoti pats sau.

Dar manau reiktų pridėti galutinį reziume po dviejų partjų mano gyvenime. Žaidimas yra labai geras, nes savyje suburia kelias mechanikas, tad nėra nuobodus. Žaidimas tiks ne visiems - netiks tiems, kurie nemėgsta žodinių susitarimų, apgaulių ir kai kenkia tau pačiam. Nemažai lemia ir kaip krenta kauliukai. Man pvz kiek trūko rezultato modifikavimo kortelių. Taip, buvo ginklai, bet jie veikė kaip "kauliuko permetimas" ar "žalos apsauga". Vis tiek didžioji dalis paliekama laimės rankose ir negali būti užtikrintas dėl rezultato gladiatorių kovose. Žaidimas netiks ir tiems, kurie lengvai supyksta ar ilgai laiko pyktį, netiks ir minkštaširdžiams, kuriems pradeda darytis gaila savo varžovų. Kaip ir visur - labai priklauso nuo kompanijos ir žmonių nuotaikos prie stalo. Turiu pridėt dar atskirą bravo Gintarui už gerą taisyklių ir svarbiausia kortelių vertės paaiškinimą - kiek verta dėl jų paaukot pinigų. Šiandieninis žaidimas man taip pat patiko dėl gan greito ėjimų sukimosi - nebuvo 15-20 min derybų "#valentinai duok dolerį ir aš tau nekenksiu" bei galvojimo po tokio pasakymo. Kaži ar užtrukdavom 2 min per savo ėjimą.

Man šis žaidimas yra kaip Cosmic Encounter ir Neuroshima Hex mišinys. Jei patinka šie du dalykai - siūlau pabandyt ir Spartaką. Šiandien jis man labai patiko. Ačiū žaidusiems kartu :)

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
« Atsakymas #24 Įrašytas: Vasaris 20, 2017, 08:38 »
Gerai, reikia ir man pasisakyti...
Kai Gintaras pasakė ir pasiūlė sužaisti Spartaką prieš dvi savaites mane nukratė šaltis. Sutikau iš esmės tik dėl to, kad Gintaras prašė ir sako "bus kitaip pamatysi". Nu kaip ten kitaip gali būti? ech, nieko gero nelauk, su tokiu nusiteikimu ir pilkom mintim kaip vakarykštis dangus ėjau į klubą. Ėjau atbulom kojom ir visiškai be jokio intuziazmo.
Susėdom, išsitraukem Dominusus/rases/veikėjus/gildijas, vadinkim kaip norim, gavau vėl tą patį žalią čiūvą...
Tada Gintaras pradėjo aiškinti taisykles ir mano pasamonėje kažkur pradėjo retėti debesys bet saulės dar nebuvo toli gražu.. paaiškino, pradėjom žaisti kažkaip ir man pačiam nesitikint, nuo kokio vidurio žaidimo pradėjo į galvą lįsti mintys - blyn, bet cia visai smagu gal... Dar labiau netikėtai pačiam sau pabaigoje buvo ne tik smagu bet ir gerą, nes paskutinė Karolio ir Povilo kova ant kurios buvo pastatyta krūvos pinigų suteikė emocijų daugiau nei kai kurios futbolo varžybos. Kai Povilas tavo nugalėtoju ir baigėsi žaidimas mane užlūdo toks dar tame žaidime nepatirtas jausmas - aš noriu dar kartą! Nebuvo kažkokio pykčio, nepasitenkinimo, anaiptol buvo tikrai LABAI GERAI!
Ačiū Gintarui, kad pasiūlė ir elgėsi su mumis visais kaip su žaliais viščiukais ir bent jau man tą žaidimą pakėlė nuo kažkur Factory Fun (kuris kaip žinia yra nežaidžiamas iš vis :D) iki aukštų pozicijų, nu bent jau iki tų kur dabar pasiūlius aš mielai sutikčiau sužaisti.

Te nesupyksta Ramas (čia tikrai nieko personal) bet va norečiau išskirti kas buvo GERAI šį kartą ir kas pakeitė viską 180 laipsniu -

- Žaidė panašios (išskyrus šeimininką ir Povke) patirties žmonės
- Kadangi wordingas yra vietomis gan painus, buvo leidžiama peržaisti ir "atsukti" savo veiksmus (nors to daug neprireikė)
- per daug metų žaidžiant supratau, kad žaidimai kuriuos galima piktybiškai kenkti man nėra patys geriausi BET šį karta nebuvo to šlykštaus TE PEILĮ Į NUGARĄ scenarijaus. Aš suprantu, kad vien žaidimo pavadinimas diktuoja, kad čia tas reikalinga bet nereikia būti piktybiška p***a ir išsidirbinėti. Per visą partiją buvo gal 1-2 atvejai bet jie buvo daugiau juokingi ir smagūs (Kaip Povke pasiūle Gintarui kad jo gladiatorius taps čempionu už tam tikrą mokestį. Favora Gintaras gavo bet ne tas gladiatorius ir situacija gavos, kad maždaug - tavo gladiatorius tikrai taps čempionu....kada nors...kai laimės keleta kovų :D) nei tokie kur po to veiksmo pusė žmonių susipyksta ir griežia dantį ir prasideda lenktynės tarp kelių kuris kurį geriau papjaus.
- Iš pat pradžiu peržiūrėjom daugiau mažiau market kortas ir žinojom ko tikėtis t.y. kiek yra gladiatoriu, kiek yra armor ir ginklų, kas vertinga kas ne.
- Išsiaiškinom kiek yra protinga ar neprotinga mokėti už vieną ar kitą "daiktą/prekę"
- Nebuvo derybų po 10 minučių vien tam kad parodyti savo derybinius sugebėjimus. Gal vėliau tai yra reikalinga ir naudinga kai tu žinai tiksliai kokios kortos yra, ko tikėtis ir t.t. bet kai žmonės lošia pirmą kartą nei velnio niekas nesupranta ar čia gerai ar blogai manau tai nereikalinga. Just IMHO.
- Gintaras ir Povkė jau žaidę bent 3 kartus ir daugiau, tačiau jie labai santūriai laikėsi ir galima vos ne sakyti rūpinosi mumis. Abu baigė paskutiniai bet manau kad tikrai ne dėl to kad jiems nesisekė, labiau dėl to, kad leido mums pajausti žaidimo malonumą ir kitą karta kovos bus rimtesnės iš jų pusės.

nu va, turbūt čia tokios pirminės emocijos. Dar kartą kartojų - nothing personal to anyone, tiesiog apturėjęs labai gerą laiką ir galėdamas palygint kuom tai skyrėsi nuo pirmo karto tą ir darau.

P.S. Gintarai, kada kartojam ? :D 

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #25 Įrašytas: Vasaris 20, 2017, 14:04 »
Nenustebino reportas, kažkaip nujaučiau, kad sueis Tomui ir Povilui tas geimas, nes juk iš esmės geimas yra geras. Beveik vien naujų žmonių ratas, neskaitant kelių, kurie laikosi santūriai ir nebosina - yra irgi gėris. Panašiai manau, butų ir surinkus šviežių žmonių ratą Battlestar Galaktikoje, tad folks - pasiūlymas vis dar galioja, jei prisiversit.
O Spartakas yra smagus ir tuom, kad nebūtinai turi laimėti. Pats procesas yra geras, derėtis, kovoti, sukti intrigas. Kaip supratau - lošėt be house rules ? Jei ne paslaptis, Povilai, gal pameni, už kokį noble house tu lošei ir laimėjai ? Tik nesakyk, kad už Glaberį :)
Ir ko gero, lošėt vanilla taisyklėmis, kas liečia mėlynus judėjimo kauliukus ?? Ko gero taip, nes be manęs, nei Gintė, nei Povkė nežino tos naujos mechanikos. Na, bet manau, esmė čia buvo ne tame, o tiesiog, kad pripratinti naujus žaidėjus, kas labai puikiai pavyko.
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Hurris

• Master
  • Įrašai: 676
« Atsakymas #26 Įrašytas: Vasaris 20, 2017, 15:36 »
Jo Jo ramai be taves tikrai niekas daugiau nežino uber mega secret  melinų kauliuku House rule :D  :D  :D

jei rimtai tai losem su mėlynų kauliuku House rule ( nors ir patys kurejai pripažysta kaip official taisykle). Ir galiu pasakyt kad jin visai gerai sulipo. Ir ateitį manau ją toliau sekmingai naudosim.

Glaberio nebuvo. Povilas laimejo su tais kurie gali numesti Verga glada ir guard uz viena influenco.

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #27 Įrašytas: Vasaris 20, 2017, 18:37 »
As uz melynus losiau kur ant zenkliuko saulyte nupaisyta. As galejau susimoket aukso kad nusimusciau reikalaujama influence intrigos kortoj. Ne karto savo ability nepanaudojau :D

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #28 Įrašytas: Vasaris 20, 2017, 20:46 »
Trumpai ką veikė kitas stalas. Taigi vaigi va, atėjo toks Gedas. Senas mano pažįstamas, bandėm prisiminti kiek nesimatėm, tai primetėm, kad turbūt 5m.+ Bet va stalo žaidimai mus vėl suvedė :D Čiupom Simo atsineštą Dominion. Senas geras žaidimas, kurį pačioj pradžioj "plėkdavom" iki begalybės. Na ta euforija jau žinoma praėjus, bet vis vien žaidimas šaunus. Sužaidėm dvi partijos, per kurias po pergalę pasidalinom aš su Simu. Patirtis daro savo  :D Kadangi Simas turėjo anksčiau išbėgti, tai dar sugalvojom sužaisti Splendor. Va čia tai Simas išnešė mumis. Nesupratau kaip ten jam taip pavyko viską greitai susukti, kad jau skelbė žaidimo pabaigą, o aš sedėjau tik su 9 taškais. Na ir pabaigai dar porą partijų aš su Gedu sužaidėm tą patį šermenų Splendorių  :D Galiu pasakyti, kad iš tikro skiriasi šis žaidimas žaidžiant 3-4 ir tik dviems. Dviejų žaidėjų variante gal labiau gali planuoti į priekį, arba konkrečiai pakirstį varžovą žinant ar įtariant ant kokios kortos jis renka brangakmenius.

O kalbant apie Spartakiečius, tai sveikinu Povilą su pergale. Jis žino dėl ko laimėjo :D bet man pačiam asmeniškai labiausiai patiko, kaip Tomas su Hurriu dalyvaudavo reivo vakarėlyje po gladiatorių kovų  :D žiūrint iš šalies gerai atrodė, gaila kad niekas nefilmavo  :D

ExLegendz

• Master
  • Įrašai: 702
« Atsakymas #29 Įrašytas: Kovas 01, 2017, 07:17 »

Ačiū Gintarui, kad pasiūlė ir elgėsi su mumis visais kaip su žaliais viščiukais ir bent jau man tą žaidimą pakėlė nuo kažkur Factory Fun (kuris kaip žinia yra nežaidžiamas iš vis :D) iki aukštų pozicijų, nu bent jau iki tų kur dabar pasiūlius aš mielai sutikčiau sužaisti.

Factory Fun jau kažkas pasiilgo :D

Marius (Pirmas vardas) a.k.a (dar žinomas kaip)
Zazas (mIRC, Action games) / Wiedras (Strategy games) / Exas(Nuo ExLegendz (RPG))