Jau norėjau prašyti ko nors išsamaus Gurps reporto, nes buvau priėjęs prie jų ir girdėjau, kaip rusiškai rėkauja Gintaras ir jam angliškai atsako, kad jis tuoj mirs. Dėkui Povilui už išsamų reportą.
Mes buvom suplanavę krūvą geimų pamėginti, nors visų ir nespėjom, bet vis tiek pabaigoje jaučiausi NORMALIAI PAŽAIDĘS

Gal dėl XCOM įtampos, nuo kurio ir pradėjom. Be manęs ir Justo dalyvavo du nauji, dar nežaidę šio geimo žmonės - Gedas ir Galeonas (Rolandas). Žinant XCOM specifiką, net nesvajojau laimėti, tai greičiau buvo kaip mokomoji partija...kuri užsitesė iki 8 roundo

Pamenu patį pirmą mūsų žaidimą, kuris baigėsi trečiame.
Gavau Būrio vado rolę, už šią rolę buvau žaidęs, tai jau žinojau kas kaip. Justas PAGALIAU gavo ne mokslininką... buvo "planšetininkas". Roliui teko sunki komandoro rolė, o Gedas buvo išradėjas-tobulintojas-montuotojas-inžinierius-mokslininkas. Gavom Okupacijos scenarijų - vadinas bus daug priešų bazėj. Nutarėm investuoti į karius. Atsivartė tokie priešai - Thin Man, Muton (Muton Elite) ir Outsider. Outsideriams ir Thin Manams būtinai reikėjo arkinio moduliatoriaus (Arc Thrower), bet kaip po to paaiškėjo - jis gulėjo kaladės apačioj. Bet nežiūrinti į tai, aš jau žaidimo pradžioje apsirūpinau gerais ginklais. Kadangi paaiškėjo, kad tokiems priešams naikinti yra nepaprastai efektyvūs Assault ir Heavy tipo kariai - koncentravausi į juos. Pirmiausiai gavau Blaster Launcher'į, paskui - PLasma Sniper Rifle. Vėliau gavau ir Alloy Cannon, o pabaigoje Gedas pagamino ir S.H.I.V'ą. Pirmus turnus pavykdavo išvalyti visus žemynus nuo UFO, na bet ko norėti - juk okupacijos scenarijus. Tai daug dėmesio lėktuvams ir satelitams neskyrėm. Krizės buvo sėkmingai valdomos dėka Skyranger'io, nors man tik vėliau dašilo, kad į Skyranger galiu siųsti daugiau nei porą kareivių, kas salygotų daugiau nei vienos krizės pašalinimą. Bet paskui kokiam ketvirtam rounde netikėtai įvyko lūžis, kad pradėjo swarminti UFO ir kriziu prikrito kokios 5. Buvom tam nepasiruošę, tai panika kontinentuose BIŠKIUKĄ sukilo. Ir tada dar įvyko vienas dalykas - mums ėmė baigtis pinigai

Vienu metu buvo taip, kad neturėjom nei vieno naikintuvo angare - visi buvo numušti

Tada persiorientavom į kitokius išradimus - tuos, kurie neša babkes - Elerium'as, Weapon Fragments, Hyperwave Relay, etc. Taip sugebėjom sugraibyti papildomus 5 milijonus per roundą. To užteko, kad atpirktume nuostolius. Tarp kareivių buvo net 3 veteranai. Viso to kaina buvo ta, kad aš praktiškai nevykdžiau misijų. Ne todėl kad nebandžiau, bet todėl , kad nelabai sekėsi, o rizikuot kareiviais labai nenorėjau. Plius priešai be Arc Thrower buvo so damn annoying. Ties kokiu 7 roundu susivėlė mūsų Central Officer - Justas ir pražiopsojo Final Misijos atrakinmą. Tai paaiškėjo jau sekančiam rounde, bet buvo vėlu - kontinentai panikavo ir baigėsi tuo, kad daugiau nei du buvo oranžinėje zonoje. Kaip vėliau paaiškėjo, bučiau one-shot'inęs Final Misiją. Taigi, klaidos šiame žaidime kainuoja daug. Kol kas still - šio žaidimo dar neįstengiame beat'inti. Net ant Normal. Bet nesakau, kad neįmanoma - dar ir kaip įmanoma, bet kol kas dar tos dienos reiks palaukti. Pabaigoj buvo labai tematiškas eventas - bazė buvo gerai apdaužyta ir tuo metu planšetė pranešė, kad baigiasi akumuliatorius (buvo tik 54 proc. pakrauta, kai pradėjom), tai tarsi žaidime užgeso šviesos ir įsijungė dyzelinis generatorius, emergency power - nes pajungėm planšetę krauti

Patinka man tokie teminiai eventai....
Supratau vieną dalyką. Per visus tuos 8 roundus, Gedas spėjo prasukti Išradimų kaladę ir pamatėm jau tuos išradimus, kuriuos discard'inom. Vadinas, yra tolkas vis tik burninti kortas (Justo taktika), jei tikrai tai einamu metu galės pagelbėti. Aišku, ne visada partija truks iki 8 roundų, bet kaip pastebėjom, nemažai kortų Gedo rankose tiesiog užsilaikė ir jis naujo raundo metu traukdavo tik po kokį porą kortų (iki 6 kortų rankoje).
Jei ne planšetės akumas, butume ko gero bandę dar kartą, bet vis tik nusprendėm atidaryti Sons of Anarchy dežę. Limpa man tas geimas, tai galutinai įsitikinau po šio sekmadienio. Čia paprastai būna TIEK daug visokių maklių ir variantų kur ir ką veikti. Gavau Majus. Justas - Bastardus. Gediminas - One Niners ir Rolis - Lino Sindikatas. Buvom pirmą kartą įdėję į Anarchijos kaladę tas 4 Hardcore kortas, ale į 15 kortų galutinę kaladę įlindo tik viena. Galvojau, kaip čia geriau tų babkių primušti, tai vienu metu buvau gerai užtaupęs narkatos - apie 8 maišai ledo. Atsivertė gera plytelė, kur 2 maišus galima parduoti už maksimalią kainą - po 3 tukstančius. Dėl jos nuolat pešemės su Gedo negrais. Žaidimui įpusėjus Rolandui reikėjo eiti ir jis mus paliko trise kapotis dėl teritorijų ir įtakos. Man buvo toks jausmas, kad kažkur padariau klaidą ir dar atrodė, kad Justas kaip tik nurenka viską kas geriausią. Bet čia toks žaidimas, kad sunkiai ką suplanuosi su tiek žaidėjų - Charmingo miestelis nėra didelis. Justas vis siūlė įvairias makles. Vienos buvo labai aiškios, kitos įtartinos - vienoms kas nors pasirašydavo, kitoms ne. Pamečiau daug maž skaičių kiek čia kas tų babkių užkalė. Viską lėmė paskutinis turnas, kai atsivertė paskutinės kortos, tarp jų - hardcore kortą "Stahl's Revenge" (turno pabaigoje žaidėjas, turintis daugiausiai "karščio" praranda VISUS ginklus ir turi įkišti į kalėjimą vieną narį) - paprastai vidury žaidime gan baisoka korta, bet pabaigoje mums mažai ką reiškė...išskyrus Justą. Aš paskutiniais turnais jam sujaukiau visą monkės biznį ir pakišau keulę. Jaučiausi gerai, bet visai pamiršau, kad Grim Bastard'ai turi kietą savybę - kai kiši už grotų narį, gali parduoti 2 ledo už maksimalią kainą (6 tūkstančiai). Tai buvo netikėta. Dar labiau pribloškė tai, kad paskutiniu turnu Gedas papylė į rinką net 7 maišus heros ir amfos, taip uždirbdamas net 14 tūkstančių euro dolerių ! Pagalvojau - sveikinu Ramai tave su trečia vieta. Ale pasirodo nea, suskaičiavom pinigus, aš turėjau 35 tūkstančius, Justas - 45 tūkstančius ir Gedas - 33 tūkstančius. Valio, antra vieta ! Beje, noriu pabrėžti, kad šiame žaidime aš beveik visada užimu antrą vietą, išskyrus vieną kartą, kai laimėjau ir vieną kartą, kai buvau trečias. Kažkoks antros vietos curse ! Bet kaip sakiau, dariau klaidų. Kaip ir po kiekvienos partijos, taip ir po šios stuktelėjo some tips: Ginklai yra geriau panaudojami, kai jie yra parduodami

Labai reta išimtis juos naudoti šaudant į priešininką - kai ten yra vien nariai ir nei vieno naujoko. Taip didėja tikimybė padaryti priešininkui smarkesnių nuostolių. Nors tai nėra garantija. Justas vienu metu pašovė du mano narius, bet jis ko gero pamiršo, kad šiame žaidime apart antros vietos curse'o aš turiu ir išgyvenimo bless'ą. Tai reiškia, kad mano sužeisti nariai 90 procentų grįžta į klubą. Man labai sekasi ridenti kauliuką. Taigi, nariai saugiai grįžo namo. Kitas variantas - vėl buvo susidūrimas su Justo gauja, Majai gerokai lenkė skaičiumi Bastard'us, kažkur (10 prie 14), Justas pradėjo pyškinti net iš 2 pistoletų (14 prie 16 jo naudai), bet kaulo ridenimas buvo mano. Taigi, iššsaudyti du ginklai, niekas nemirė - what a waste....nors noriu pabrėžti, kad plytelių ir kortų, kur gali PARDUOTI ginklus nėra daug. Buvo variantų, kai jos net neatsivertė per visą žaidimą. Toks random'as yra gėris. Ir dar tips'as - reikia labiau exploitinti tas plyteles, kur gali gauti dalykų už dyką (skim), nes žaidimo tikslas juk - kuo daugiau bablo apturėt, o kai neįšledi - vadinas sutaupai.
Gaila nespėjom sulošti Tesėjo, bet paliekam tai kitam kartui. Dėkui naujokams, kurie visiškai nepjovė grybo ir labai greit perprato abiejų žaidimų niuansus (kas kartais yra sunku su mano aiškinimu). Tikiuos jiems irgi patiko sekmadienis.