Autorius Tema: 2015.12.20 Sekmadienis  (Skaityta 43594 kartus)

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
Ats: 2015.12.20 Sekmadienis
« Atsakymas #60 Įrašytas: Gruodis 20, 2015, 11:29 »
Iš savo pusės galiu siūlyt Eclipse. 5dienį smagiai žaidėsi. Tinka 6iems žmonėms.
Arba  2nd edition Game of thrones: board game. Ten irgi 6iems žmonėms.

O daugiau visokia smulkmė :D

Hurris

• Master
  • Įrašai: 676
« Atsakymas #61 Įrašytas: Gruodis 20, 2015, 11:43 »
GoT tai labai norėtusi  :) Eclipse ir tiktu man  8)

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #62 Įrašytas: Gruodis 20, 2015, 21:45 »
Žinau, kad Ramas parašys labai daug, tai aš pradžioj įmesiu savo trigrašį, o paskui tegul žodžiai liejasi laisvai.
Žodžiu atėjau be užsirašymo ką žaisiu, bet per šiandieninį sujudimą mane pasisodino prie World of Warcraft. Lošėm dviem komandom Ramas + Povils vs Karolis + Artūras. Aš gavau išsirinkt pirmas už ką lošiu, tai pasiėmiau rangerį. Taip jau nutinka, kad ir lošdamas kokį MMORPG irgi turiu bent vieną veikėją rangerį. Žaidimo tikslas buvo nukept bosą, kuriam tinka tik 7-8 (iš aštuoniakampio kauliuko) tai trumpai tariant reikėjo daryt savo bičą absoliutų žalos darytoją. Mano porininkas - healeris. Tai mes praktiškai neišsiskirdami ir pravaikščiojom visą laiką kepdami visus iš eilės. Sugebėjau savo čiūvą užpumpuoti taip, kad jis mestų visus įmanomus mėlynus kauliukus (10), 5 raudonus... nu ir porą žalių dėl vaizdo :D ir maža to, kad jis mėto tuos mėlynus kauliukus - sugeba juos ir vartyt į aštuonetus ir taip dar papildomai segt žalą. Tačiau gynybos pas mane buvo nulis :D tai labai pravertė, kad komandoj turėjau gydytoją. Kova su bosu buvo ilgesnė nei prieš kitus monstrus... užtrukom visus 2 raundus :D ir bosas krito gatavas ir mes su Ramu išlipom kaip nugalėtojai. Buvo žiauriai fun ir labai patiko. Žaidimas atrodo paprastesnis, nei atrodo iš šalies. Siūlau tikrai pamėgint kas nėra mėginę. Tai va šiandienos pliusai:
1. susirinko daug žmonių. berods 12 suskaičiavau.
2. Gedas atsivedė mergaitę, kuri sutvarkė prie Game of Thrones!! sėdusius vyriokus. Iš abiejų naujų žmonių akių mačiau, kad paitiko abiems :D
3. dienos vinis man asmeniškai buvo kai mano beveik nuogas bazooka ginkluotas snaiperis nykštukas vienu metimu sukonstravo combo kuriuo sustūmė žalą visais mestais mėlynais kauliukais :D f*cking amazing bliamba :D tokiu metu pasijauti oho koks galingas

Užskaitau dieną. ačiū visiems atėjusiems. :)

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #63 Įrašytas: Gruodis 20, 2015, 22:38 »
Truputis naujienų ir iš mano varpinės :) Pradėjom dieną kaip ir žadėję su Tobago. Gana lengvai, greitai ir efektyviai rasdavom lobių buvimo vietas, o Mindaugas labai dažnai būdavo mėgėjas nuvažiuoti ir jį iškasti. Visi daugiau ar mažiau rinkdavosi lobius ir buvo sunku nuspėti kas yra daugiausiai prikaupęs taškų. Pradėjus skaičiuoti paaiškėjo, kad Simas surinko 40 taškų ir liko pirmas.
Po to išbandėm Small World Underground su keliais papildymais. Pradėjau pasiimdamas orkus ar kokius ten padarus, kurių savybė buvo užsiimti teritorijas vienu pigiau. Tai iškart pasklidau vienam žemėlapio kampe ir ilgai nelaukęs visus juos numarinau. Po to pasiėmiau skagus. Įdomiausias dalykas buvo tas, kad man jie žiauriai panašūs pasirodė į kompiuterinio žaidimo Borderlands skagus. Hmmm... įsižiūriu labiau - o gi ir skiriamasis ženkliukas kaip Borderlands logotipo. Pasirodo, kaip Simas po to paaiškino, kad tai ir yra iš ten paimta pagal licenziją. Įdomus variantas sakyčiau :) Kaip ten bebūtų, aš juos pasiėmiau dėl jų įdomios savybės, kad jie prie savęs palieka tam tikras dėžutes, kuriose gali būti įdomių dalykų. Su šia rase ilgai irgi nesinorėjo būti, nes norėjosi greičiau išsipakuoti visas dar nepaliestas likusias dėžutes. Žaidimo paskutinius raundus pabaigiau pasiimdamas igariokus. Nu tie tai ten ir savotiški tipažai. Už 4 nukautus padariukų tokenukus galima pasigaminti igarioka. Nors galvojau, kad pabaigai ši rasė yra labai gerai, nes daug kur būna pavienių žmogeliukų, tačiau didesnių laimėjimų nepasiekiau. Dar kaip tyčia pradėjo visi mane mušt, tai igoriai tryško. Nors atrodė, kad aš ir Gintaras daugiausiai lupam taškų (Gintaras vienam ėjime išpešė net visus 17 taškų!), bet pasirodo Mindaugas kai lupo 98 taškus per visą žaidimą. Bet didžiam jo liūdesiui aš surinkau 99 taškus :) O kaip vėliau paspėliojom, kad jei paskutiniame ėjime būtų buvęs sėkmingas jo kauliuko išridenimas tai būtų laimėjęs. Good Game :)
Pabaigėm dieną su 7 Wonders. Gavau Kiniečių sieną, o lyderius pasirinkau tokius, kurie duoda bonusų žalioms kortoms. Tai praktiškai tie lyderiai ir nulėmė mano žaidimo strategiją - žalių kortų rinkimą. Bet buvo vienas blogas ženklas - kaimynas iš kairės buvo Povkė. Ir kaip tyčia rinko irgi žalias kortas. Žodžiu gyvenom taikiai, nekariavom, bet ir žaliom kortom vienas kitą nelepinom. Galutiniam taškų skaičiavime Povilas surinko 109 taškus (berods klubo rekordas), aš likau antras su 97. Po šios partijos susimasčiau, kad 7 Wonders labai dažnai laimi tie kas eina pagrinde ant žalių kortų. Bet gal ir klystu. Beje trečiame amžiuje kažkas buvo ne taip su violetinėmis kortomis, nes jų buvo tikrai per daug manau. Vien ant stalo buvo sužaistų mačiau ar tik ne 9-10. Dar nemačiau kiek jų buvo pas Tomą ir Simą. Na bet jau nebe esmė. Diena praėjo smagiai  :good:

Truenacho

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 174
« Atsakymas #64 Įrašytas: Gruodis 21, 2015, 00:27 »
Ok, paantrinsiu Povilui, nes jaučiuosi lygiai taip pat super smagiai praleidęs popietę :) WoW'as patiko tuo, kad retai kada RPG geimuosi laikai viską taip savo rankose. Būna verti nuo decko viršaus ir gauni kažkokį random encounterį, kuris tau gal net nebus parankus ir jei žinotum ten neitum arba pvz kaip Mage Knight, tu level up'ini, kažką išsirenki iš siauros random pasiūlos, ko gal net nelabai nori, bet kas yra, tas yra ir paskui dar lauki kol ištrauksi tą dalyką. O WoW'e mes dar pirmo lygio būdami jau žinojom ko sieksim ir kaip vystysim savo charus. Pažiūrėjęs į mobą žinai ar verta prie jo artintis ar ne, o su flight pathais gali akimirksniu pakeisti zonas. Kas liečia daisus, viskas čia labai gerai sugalvota, yra šimtai galimybių permetinėti juos, pakelti vertes ar dar kitaip manipuliuoti jais savo naudai.

Visa tai sudėjus man gimė puiki mintis ateičiai. Šiandien mes išbandėme PVE, dabar aš siūlau išbandyti PVP (6 žaidėjams) ir kad būtų smagiau žinomą žemėlapį paverskim battlegroundu ;) Kas esate žaidę konkrečiai kalbu apie Warsong Gulch ir Arathi Basin. Pirmas battlegroundas yra 'Capture the Flag' tipo. Čia ordos ir aljanso starting pointai pasitarnautų kaip respawn taškai, o vėliavos būtų atitinkamai vienodu atstumu už jų, kuri komanda parneša varžovų vėliavą tris kartus - laimi. Flight pathai neveiktų. Jokių mobų kalti nieko nereikia, visi turėtume prieš žaidimą susidėti kokius norim charus įsitekdami į duoto aukso ribas. Laisvai pasirenkami talentai, skillai ir itemai. Kas įdomiausia, kad viskas vyktų labai greitai, tiesiog paeini ir jei nesikauni, leidi eiti kitam. Tačiau, kai vyktų kova, besikaunantys darytų tik po vieną combat roundą, nes realiai žaidime kai kovoji ir greit varžovo nepriveiki, greitai gali priveikti tave, jei priešas gaus pastiprinimą. Vienas combat roundas, resolvinam, damage pasilieka ant personažų, tada paeina kiti ir atėjus kovos dalyvio ėjimui jie kaunasi toliau. Taip atrodys, kad žaidimas vyksta vienu metu, o ne paeiliui.

Kitas battleground Arathi Basin skiriasi tik tuo, kad jame yra 5 bazės ir norint pirmauti reikia valdyti bent 3. Bazes išdėliotume vieną centre, po vieną centro apačioje ir viršuje ir kitas dvi kraštuose. Norint užimti bazę reikia praleisti vieną ėjimą joje. Tada kitame rounde ji uždirba vieną tašką komandai. Laimi pirmi surinkę 50.

Norėjau parodyti kaip puikų žaidimą galima prisitaikyti sau ir gauti dar daugiau fun iš jo :) Mielai atsakysiu į klausimus ar komentarus. Jei ateityje dar kažkoks žaidimas taip įkvėps - pasiūlysiu alternatyvią versiją ir jam :)

Nostromo

• Knight
  • Įrašai: 2638
« Atsakymas #65 Įrašytas: Gruodis 21, 2015, 08:50 »
Taigi, Ramas užmutino reikalą su "Desperados" ir šios savaitės Sekmadienio temai prirašėm net 5 puslapius :) Man patiko, nes realiai tikrai buvo daug malonaus šaršalo forume, o ir klube buvo pilna žmonių. Dažniau taip reiktų :D

Vis tik paskutinę minutę daug kas paaiškėjo. Paaiškėjo, kad aš vis tik būsiu su mašina ir vis tik galėsiu atsitempti WoW. Dar prieš tai Karolukas paskambino ir pasakė, kad ar 4 ar 6 mes vis tiek lošim tą žaidimą. Kai atėjom į klubą ir pamatėm, kad Gedas atėjo su mergaitę (nors forume jis to neminėjo tiesiogiai), supratom - kad WOW, ko gero - ne moteriškas užsiėmimas (galiu spręsti pagal savo žmoną, kuri šiaip mėgsta pažaisti stalo žaidimus, bet tokių dėžių, kaip Starcraft, WOW, Descent - kratosi iš tolo). Ji su Gedu persėdo prie "Game of Thrones" ir kaip jau žinom debiutavo su trenksmu, nušluostydama nosis tokiems grandams, kaip Tomas ir Povkė. Na, o mes likom 4-se. Bet aš manau, kad tai ko gero nebuvo blogai, nes lošti baigėm po šešių kažkur, kas tokiam žaidimui yra visai optimalu. Aš į porininkus pačiupau Povilą, kuris išsitraukė medžiotoją dvarfą. Šis veikėjas yra ranged atakų dievas. Bet visiškai jokios gynybos :) Stiklinė patranka. Užtai čia praverčiau aš. Seniai norėjau išbandyti klieriką. Abu buvom dvarfai, tik aš - dar ir moteriškos giminės. Nors realiai mano moto yra - ištrauki bosą, rinkis veikėją ir daryk build'ą pagal jį. Tai ir gavosi, kad Kel Thusad'as baudžia už išridentus vienetus ir dvejetus. Mano ir Povilo veikėjų savybės buvo abi vienodos - mes galim 1 ir 2 versti į 3 ir tai nėra re-rolas. Ši savybė mums pravertė ir pradžioje, kai reikėjo pelkėje murkdyti murlokus. O šiaip Povilas iškart persimetė vien ant mėlynų, kas buvo visai logiška ir teisinga - daryk tai ką geriausiai moki daryti ir kaip jis rašė pats, dar pačioj pradžioj iššovė iš savo blunderbuss šauniko tokį užtaisą, kad tam, kam jis pataikė tik plunksnos išsidraikė. Vėliau, žaidimo vidury, jau atsirado keli raudoni ir kokie du žali kauliukai. Aš ridenau gerokai mažiau kauliukų, vos du mėlynus ir mano skilai reikalavo nemažai manos. Šiaip mūsų veikėjų sinergija buvo puiki, nes buvo keli momentai, kai Povilas pradėdavo pirmas ir užbaigdavo, o aš tuo metu sėdėjau ant kelmo ir gėriau arbatą, spragsint laužiukui. Vidury žaidimui nutariau investuoti į tai ką klierikai moka geriausiai - gydymą ir tas pasirodo pasitvirtino. Kiek bijojau, kad neišnaudosiu potencialo lošiant 4-se, bet buvo momentai, kai mano gydymas išgelbėjo mudviejų mažas dvarfiškas subines, nes buvom gerai užlėkę ant raudono Wildkin'o (toks didžiulis vaikščiojantis medis). Beje, kalbant apie tuos Wildkin'us- tai šioje sesijoje buvo jų benefisas. Ištisas paradas. Jau maniau, kad dėžėj baigsis jų figūrėlės, nes abiejų frakcijų questai buvo beveik vien su jais. Mes užmušėm 3 tai garantuotai, jei ne 4, o kita komanda man rodos kokius du.  Būtų nudėję dar vieną, bet netikėtai atsispawnino mėlynas drakonas šalia ir sumaišė jiems visus planus. Keistoka buvo, kad Artūras paėmė Rogue. Tai yra vienas iš sudėtingiausių veikėjų - pats savo kailiu patyriau. Jis yra geras, super geras, yra įvairių krypčių buildai, bet jis naujokams nėra draugiškas, nes daug unequip skilų, finishing move, taip pat nemažai PVP skilų, kurie paprastai yra nenaudojami. Karolukas žaidė už Paladiną ir kaip jie abu suprato - jų veikėjų suderinamumas nebuvo toks idealus kaip mūsų. Pas jį nebuvo re-rolų visai, užtai jis kentėjo nuo "stun" savybės. Plius jie abu turėjo "tons of attrition", bet negalėjo atskleisti pilno potencialo, nes bosui tas faktorius buvo dzin, be to jie mušė du vorus, kuriems attrition (nuvarginimas, damage over time) taip pat nelimpa. Nors Karolukas su savo pirmo lygio cleansing'u visai skaniai plovė curse'us, bet deja - dviejų questinių šmėklų jiems įveikti nepavyko. Nors tas faktas atsiplėšti mums kaip ir padėjo, nes aplenkėm juos, juk Orda visada pradeda pirma, bet jie lipo ant kulnų. Ištraukė event'ą, kuris sako - "Gali vogti priešų frakcijos questus", tai jie mums iš po nosinės pavogė planuotą questą (tarp kitko - vėl su Wildkin'u). Mes supykom ir nutarėm keliauti prie boso. Aš buvau dar 3 lvl, Povilas ką tik pasiekęs 4-ą. Pakeliui pasitaikė toks mini boselis, slibinas, kuris buvo kiek panašokas į Kel Thusdadą, tik mini versija. Pagalvojom, jei sulupsim jį - sulupsim ir senuką Kelą. Slibins greit išleido kvapą, o aš pasiekiau 4-ą juodą diržą. Atbėgom prie viršininko laukelio, pailsėjom ir pasibeldėm į duris. Karolukas su Artūru atbėgo tikrinti, kad nebūtų nesąmonių ir tada Povilas pradėjo prastai berti kaulus. Kaip tik tada, kai to labiausiai nereiktų. Nieko nepadarysi, priešininkų bloga aura. Nežiūrint į  tai, pirmoji salvė davė 15 žalos iš 18, bet bosas regeneruoja, tai liko jam 11 iš 18. Neramu buvo kai laukėm, jo smūgio, kuris mums, mažiukams dvarfams buvo kiek skaudokas - 14 žalos, turint galvoj, kad Povilas neridena beveik gynybos. Atrėmė 6 taškus su gynyba ir dėka mano heal'o ir jo prijaukinti tigro, pirmą kirtį (apie 8 žalos) atlaikėm. Toliau jau buvo tik formalumas, nes aš vėl atsisėdau ant kelmelio, o Povilo medžiotojas pykštelėjo iš savo pliauškynės.... Aliansas VĖL laimėjo !

Kaip kolegos ir sakė, šis sekmadienis buvo labai jaukus. Pilnas klubas žmonių, tas malonus šurmulys, gera kompanija prie gero žaidimo - va, ką aš vadinu gerai praleista sekmadienio popietę. Džiugu, kad WoW neišgąsdino nei Artūro nei Povilo. Reikia tikėtis, kad jie prisijungs prie šio spalvingo žaidimo ir kitus kartus. Dėkui visiems.

P.S. Artūrai, ar žinai, kodėl mes nelošiam WoW'e PvP ? Ogi todėl, kad PvP sistema yra nekaip išdirbta. Jei lošti pagal defaultinę sistemą, tai tenka kapotis ko gero kokį pusvalandį, nes skabai po vieną ar du life. Žinoma, mes naudojam oficialų "deadly pvp" variantą, kuris pateiktas taisyklėse, bet tada viskas baigiasi tuo, kad abu veikėjai iškerta vienas kitą. Tad, kad ir yra tokia galimybė, WoW vis tik blizga PvE kontekste...
Trys svarbiausi dalykai vyro gyvenime: Alus ir papai...

Truenacho

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 174
« Atsakymas #66 Įrašytas: Gruodis 21, 2015, 12:50 »
PC žaidime žalą žaidėjams reguliuoja resilience faktorius, t.y. į žaidėją daroma žala yra 40% mažesnė, nei į mobą. Todėl šiuo atveju battlegroundams turėtume laikyti žaidėjų threat lygiu 5. Toks man atrodo pats subalansuočiausias nustatymas.

Gedas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 66
« Atsakymas #67 Įrašytas: Gruodis 21, 2015, 23:32 »
Nu Jūs ir seksistai. :D Jei jau pana, tai WoW lošti negali. :D
Tai va, po ilgų blaškymūsi mes su Kotryna su visų palaiminimu prisėdome prie GoT. Žaidimas tikrai nėra sudėtingas, bet kad ir kaip būtų, taisykles išsiaiškinom tik per valandą. :)
Žaidimas prasidėjo gan ramiai, bet įpusėjus pasidarė gan įtemptas. Buvo labai įdomu žiūrėti, kai Tomas su Povke vietoje žaidimo numatyto tikslo (užimti kuo daugiau pilių) susigalvojo savo - gadinti viens kitam gyvenimą. :D Dėl vienos pilies kovojo gal kokius 3-4 ėjimus. Tai vienas užkariauja, tai kitas. Ir taip stumdėsi.
Gal dėl to, kad prieš žaidžiant visi perspėjo dėl "backstab'inimų", o gal dėl kokių kitų priežaščių, bet rimtų koalicijų niekas nesudarinėjo. Na tik mes su Povke tokį menką sanderiuką sudarėm. :) Belaukiant žaidimo galo jau ruošiausi peilio į nugarą scenarijui, bet viskas pasibaige ganėtinai taikiai.
Na o Kotryna sėdėjo sau ramiai šiaurėje prie Didžiosiso sienos ir plėtėsi po truputį. Ir niekas ten nelindo. Tikriausiai bijojo kokį Joną Sniegą ar Wildling'a sutikti. :)
Po žaidimo sakė, kad labai patiko (nieko keisto, visgi laimėjo :D ) ir kad kai bus galimybė būtinai vėl prisijungs. :)